ania_cw 29.04.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam , jestem tutaj pierwszy raz. Poszukuje informacji na temat napędów do bram wjazdowych. Chciałam kupić w Castoramie bo sa w przystepnej cenie...ale fachowiec, który robi mi bramę odradza i radzi jakiś rewelacyjny napęd za 2,5 tys.od firmy , której on jest posrednikiem, bo te tańsze niby zimą są za słabe, psują się i takie tam. Ja potrzebuję dwa napędy więc wydatek 5 tys jest dla mnie bardzo duzy. Chciałam zapytać , czy posiadacie może napędy z Castoramy i jak one się sprawdzają? Mam jakies podejrzenia, że kupując "przez fachowca" troche przepłacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 29.04.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam , jestem tutaj pierwszy raz. Poszukuje informacji na temat napędów do bram wjazdowych. Chciałam kupić w Castoramie bo sa w przystepnej cenie...ale fachowiec, który robi mi bramę odradza i radzi jakiś rewelacyjny napęd za 2,5 tys.od firmy , której on jest posrednikiem, bo te tańsze niby zimą są za słabe, psują się i takie tam. Ja potrzebuję dwa napędy więc wydatek 5 tys jest dla mnie bardzo duzy. Chciałam zapytać , czy posiadacie może napędy z Castoramy i jak one się sprawdzają? Mam jakies podejrzenia, że kupując "przez fachowca" troche przepłacę. ja kupiłem faaca na allegro w cenie tych castoramowych- jeszcze można sporo stargować z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 29.04.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 nie kupuj w marketach takich rzeczy 1. ceny nie sa rewelacyjne a czasem i droższe od firmowych 2.nie ma serwisu ,części zamiennych i fachowca w casto ja za 2500 z montażem biore za sprzet przesuwny do 600 kg z 2 pilotami lampa foto i 5 listew to samo ze skrzydłówka 2500 z montażem do 2,5 metra skrzydła x2 przy dwóch sztukach napewno by ci monter z twojego regionu opuścił z ceny bierz montera z regionu i szukaj z polecenia żebys na cwaniaka nie trafił co montuje składaki z lewymi centralami itd(wtopisz kase)sprawdzaj co ma być w zestawie z dokładnością zegarmistrza ,nie daj sie oskubać. montuje sprawdzone napedy beninca,came,marantec i czasami nice i faaca . pamiętaj ten wzór brama 200 kg to napęd do 400 kg nie mniejszy ,zapas mocy to podstawa jak chcesz mnieć ubaw na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 29.04.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 ja mam faaca 741, brama waży 260 kg, więc zapas duży, za napęd z oprzyrządowaniem zapłaciłem 1500 zł, montowałem sam, jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_cw 30.04.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Dziękuję za cenne wskazówki. Przeglądałam oferty na allegro ceny rzeczywiście korzystne ale taki zakup nie będzie miał chyba gwarancji ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.04.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Taki "tańszy" zakup u fachowca to najczęściej drożej jest.Albo jakaś lipa, albo nie ma gdzie realizować gwarancji.Moja rada, kupuj u autoryzowanego przedstawiciela.Chrzań te 100 zł taniej.Acha, gwoli ścisłości mam \Came BX, notabene za słaby do mojej bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 30.04.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 no tak to jest jak sie kupuje samemu i za bardzo ufa w przekonania handlowca to potem sprzet za słaby to normalne że handlowiec tak doradzi aby tylko sprzedać. ania_cwnajlepiej jak byś zrobiła zdjecie bramy to bym mógł doradzic co powinnas kupic .Tez uważam że zakup powinien byc dokonany u powaznej firmy na aukcjach internetowych różnie bywa ,przed zakupem jest bosko gorzej jak cos nawali i człowiek póżniej sie buja i szuka winnych .przed zakupem trzeba sie dobrze zastanowic żeby nie kupic za słabego napedu tak jak Cypek came to naprawde bardzo dobry sprzet tylko trzeba wiedziec który kupić do swojej bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 30.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Dziękuję za cenne wskazówki. Przeglądałam oferty na allegro ceny rzeczywiście korzystne ale taki zakup nie będzie miał chyba gwarancji ( pewnie, że kupując w internecie nie masz gwarancji... gdzieś Ty chłopie sie uchował? przecież na allegro najczęściej napędy sprzedają firmy, które je montują a sprzedaż na allegro jest jakby dodadkową działalnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_cw 30.04.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 ) chłe chłe, bo ja nie jestem chlopem a kobietą )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 01.05.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 ja kupiłem przez allegro od firmy która montuje napędy i mam fakturę zakupu i dwa lata gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 01.05.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 niby wszystko ok tylko gwarancja zakupu a gwarancja montazu to dwie rózne rzeczy dealerowi sprzetu nikt nie wmówi awarii z powodu złego montazu ty kupiłeś od dealera i tobie moga powiedziec że awaria wynikła z powodu złego montazu bo montaz powinien wykonywać montazysta jak to jest ujęte w instrukcji napędu. Jaka to gwarancja jak samemu musisz demontować naped i wysyłac na swój koszt do naprawy.FUN sie zaczyna jak przysyłają napęd że niby wszystko ok i nadal wszystko nie działa bo to moze foto albo lampa robi zwarcie. GWARANCJA jest po to że w razie problemu przyjezdza monter i szuka rozwiązania i ciebie nic nie obchodzi poprostu madziałać-nie widze sprzedawcy z aukcji który przyjedzie to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 01.05.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 może i tak, ale ile napędów ulega awarii w okresie gwarancji, a montowałem sam i w razie problemów odsyłam do montażysty, i niech on się tym martwi, napęd jest zamontowany według instrukcji więc nie powinno byc z tym problemów, wiele rzeczy zrobiłem sam na budowie, więc napęd nie stanowił dla mnie żadnego problemu przy montażu. No ale faktycznie, wszystko może się okazać, że jednak cos jest źle, to tak jak z butami, kupisz buty Adidasa i po pół roku np. rozkleją się, zareklamujesz je, a oni ci powiedzą że to sa buty do uprawiania joggingu i po gwaranacji, kolega miał taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 01.05.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.07.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Fitter, a jaką automatykę byś polecił do bramy dwuskrzydłowej, o łącznej szerokości obu skrzydeł 4,5 metra. Skrzydła samo drewno, tzn waga jednego nie większa jak 100kg. Wysokość bramy 1,25 metra, ze sztachet w odstępach, więc dużego oporu do wiatru nie stawia. Płot razem z bramą, to taka dobrze wykonana prowizorka Prowizorka, bo ma postać ok 5 lat, do czasu kiedy się odkujemy. Mimo wszystko przez te pięć lat chciałbym żeby bramę otwierać na cyknięcie. Montaż zrobię we własnym zakresie. Potrzebuję tylko jakiś gotowy zestawik. Znajdę cosik za 1000-1500 złociszy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 08.07.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Jak kupujecie z montażem u uczciwego fachowca to jest 7% VAT - warunkiem jest garaż w bryle budynku.A może za bramę należy się zwrot z US? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 08.07.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 a ja zrobilem tak http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic504473-150.html koszt wykonania to 40 zloty 2 silowniki / do tego sterowanie 160 / jak za darmo jak cos to dam moje fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.07.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Fitter, a jakis dobry naped do bramy dwuskrzydlowej, na slupkach murowanych (38cm) ??brama raczej ciezka bedzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 08.07.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 A ja mam taki: http://www.stanmal.pl/aktualnosci.php?akt_id=1 - konkretniej SM-180. Jest super - przede wszystkim bardzo solidnie wykonany mechanicznie (nie wytrzymałem i rozebrałem go na czynniki pierwsze - w porównaniu z faac-em kolegi stanmal to czołg ). Działa bez zarzutów. Tak naprawdę to sama mechanika jest z Kanady, a sterownik z Chin (tak, jak w innych, bardziej markowych napędach), a oni najwyraźniej to tylko składają i firmują (trochę czasu spędziłem w necie, żeby to wyśledzić). Montowałem sam - z doradztwem z ich strony nie miałem żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.07.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 a ja zrobilem tak http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic504473-150.html koszt wykonania to 40 zloty 2 silowniki / do tego sterowanie 160 / jak za darmo jak cos to dam moje fotki Taniutko, ale jak z estetyką? Jeżeli tak jak na elektrodzie u kolegi darek222 to ja sobie odpuszczam Zapodzasz foty? @Bigbeat Stanmal ma tylko do bram przesuwnych Kolegi FITTERA cosik nie widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.07.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 a ja zrobilem tak http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic504473-150.html koszt wykonania to 40 zloty 2 silowniki / do tego sterowanie 160 / jak za darmo jak cos to dam moje fotki Taniutko, ale jak z estetyką? Jeżeli tak jak na elektrodzie u kolegi darek222 to ja sobie odpuszczam Zapodzasz foty? @Bigbeat Stanmal ma tylko do bram przesuwnych Kolegi FITTERA cosik nie widać.... chyba nie tylko, na stronie mają w ofercie także do uchylnych/skrzydłowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts