Marzin 09.07.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 chyba nie tylko, na stronie mają w ofercie także do uchylnych/skrzydłowych No tak.... Nie doczytałem. Ale mimo wszystko nie mogę znaleźć informacji technicznych o napędach do bram skrzydłowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 09.07.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 To jest słaby punkt Stanmala - ze strony wynika, jakby oni się tych napędów wstydzili Ale wystarczy zadzwonić (uwaga: na maile też odpowiadają z delayem 1 tygodnia ), i chętnie podeślą na maila pdf-y. Nie chcę ich reklamować (bo nic z tego nie mam ), ale - tak jak pisałem - zrobiony solidniej od markowych napędów, a tańszy od hipermarketowych. Niby paradoks - ale cuda jednak czasem się zdarzają Nie wiem, jak oni wychodzą na swoje, ale w zasadzie to guzik mnie to obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.07.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 To jest słaby punkt Stanmala - ze strony wynika, jakby oni się tych napędów wstydzili Ale wystarczy zadzwonić (uwaga: na maile też odpowiadają z delayem 1 tygodnia ), i chętnie podeślą na maila pdf-y. Nie chcę ich reklamować (bo nic z tego nie mam ), ale - tak jak pisałem - zrobiony solidniej od markowych napędów, a tańszy od hipermarketowych. Niby paradoks - ale cuda jednak czasem się zdarzają Nie wiem, jak oni wychodzą na swoje, ale w zasadzie to guzik mnie to obchodzi. A uchowal sie u Ciebie pdf dotyczący bram 2-skrzydlowych? Jezeli tak, to bardzo bym prosil Na cholere mam czekac tydzien .... ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- A to co to to jest? http://www.allegro.pl/item397039005_napedy_automatyka_bram_zestaw_techno300_tanio_.html Specyfikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 10.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Niestety - ponieważ mam bramę przesuwną, nigdy nie prosiłem ich o pdf-a ze specyfikacją siłowników do bram 2-skrzydłowych. Czyli nie mam.Zadzwoń - podeślą od razu.Mówiąc o długiej zwłoce miałem na myśli to, że oni rzadko czytają maile. Jak obecają, to wysyłają od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.07.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Niestety - ponieważ mam bramę przesuwną, nigdy nie prosiłem ich o pdf-a ze specyfikacją siłowników do bram 2-skrzydłowych. Czyli nie mam. Zadzwoń - podeślą od razu. Mówiąc o długiej zwłoce miałem na myśli to, że oni rzadko czytają maile. Jak obecają, to wysyłają od razu. OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 10.07.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a ja zrobilem tak http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic504473-150.html koszt wykonania to 40 zloty 2 silowniki / do tego sterowanie 160 / jak za darmo jak cos to dam moje fotki Taniutko, ale jak z estetyką? Jeżeli tak jak na elektrodzie u kolegi darek222 to ja sobie odpuszczam Zapodzasz foty? @Bigbeat Stanmal ma tylko do bram przesuwnych Kolegi FITTERA cosik nie widać.... wszytsko wysoce estetyczne wykonaywane na profesjonalnym sprzecie torarki i wycinarki plazmowe mialem dostep w pracy silowniki beda w obudowach a sterowanie w skrzynce elektrycznej / nic dodac nic ujac a cena nieporuwnywalna na za pozostale 2 tys to na wycieczke pojade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 10.07.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Sorry, poserulez, ale albo niewyraźnie jakoś piszesz, albo nie wiem - bo zrozumiałem Cię dopiero po dwukrotnym przeczytaniu Twojego postu.Wiem, że nie na temat, ale weź stosuj jakieś przecinki, kropki chociaż, duże litery czasem - łatwiej nam będzie zrozumieć, o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.07.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dostalem dzis na miala dwie oferty. Euromatic techno 400 - 1212 brutto, a druga oferta od nich 1600 brutto. Ci drudzy mają w cenie wyłączniki krańcowe, bo podobno przy moich drewnianych słupkach musi tak być, bo inaczej mi słupki z biegiem czasu wyłamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 12.07.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Bigbeat - masz napęd SM-180 czy może SM-180 LX z bardziej rozbudowaną elektroniką? Wiesz może jaka jest różnica w funkcjonalności tych napędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 12.07.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Mam zwykły SM-180 - elektronikę i tak wziąłem jak najtańszą (bez radia), bo i tak ją przerabiałem (ugadałem się ze Stanmalem, że tracę gwarancję tylko na elektronikę, a nie na część mechaniczną napędu). Musiałem ją przerobić, bo potrzebowałem ją podpiąć do mojej "automatyki domowej", dodać blokadę furtki i parę jeszcze bajerków.Niestety - nie pamiętam już, czym różniła się wersja z "LX" na końcu - ale to jest w dokumentacji, któą możesz od nich dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.07.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 @bigbeat Miałeś rację, Stanmal nie odpisuje .... Doradzi mi ktoś z branży, czy poniższe napędy są cosik warte? Jedni zaproponowali to: http://www.automatykadobram.pl/index.php?page=shop.opis&product_id=249&vmcchk=1 cena 1600 brutto Drudzy to: http://www.euromatic.pl/grafika/STILO.pdf cena 1212 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 15.07.2008 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 @bigbeat Miałeś rację, Stanmal nie odpisuje .... Tak jak pisałem - trzeba do nich dzwonić. Nie jest to może komunikacja XXI wieku, ale napędy są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmario 05.08.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Mówicie żeby kupowac brame z mozliwoscia wiekszych obciazen ale o ile wiekszych. Mam np brame wazy 350 kg to kupic silownik na 500 kg i berdzie ok czy na 900? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.08.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Mówicie żeby kupowac brame z mozliwoscia wiekszych obciazen ale o ile wiekszych. Mam np brame wazy 350 kg to kupic silownik na 500 kg i berdzie ok czy na 900? Zależy to głównie od jakości wykonania bramy i montażu. Jak brama otwiera się lekko i równomiernie to 500kg wystarczy. Istotna jest też częstotliwość używania, ale dla domu nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts