bastek13 28.08.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja buduję pod Warszawą... Planuję budowę.... Chciałbym zapytać czy wg Was 35.000 za stan surowy z konstrukcją dachu (bez materiałów i bez istotnych zmian w projekcie) to duzo? A może Ktoś z Was mógłby polecić wykonawcę do tego projektu. Jeżeli tak to proszę o namiary na priv. Pozdrowienia DM sporo, wyslalem Ci na priv informacje, ale z drugiej storny teraz ciezko o porzadna ekipe - sporo wyjechalo za chlebkiem na zachod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 28.08.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja buduję pod Warszawą... Planuję budowę.... Chciałbym zapytać czy wg Was 35.000 za stan surowy z konstrukcją dachu (bez materiałów i bez istotnych zmian w projekcie) to duzo? A może Ktoś z Was mógłby polecić wykonawcę do tego projektu. Jeżeli tak to proszę o namiary na priv. Pozdrowienia DM sporo, wyslalem Ci na priv informacje, ale z drugiej storny teraz ciezko o porzadna ekipe - sporo wyjechalo za chlebkiem na zachod Bastek, mi też kiedyś obiecałeś info o Twojej ekipie Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 28.08.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja buduję pod Warszawą... Planuję budowę.... Chciałbym zapytać czy wg Was 35.000 za stan surowy z konstrukcją dachu (bez materiałów i bez istotnych zmian w projekcie) to duzo? A może Ktoś z Was mógłby polecić wykonawcę do tego projektu. Jeżeli tak to proszę o namiary na priv. Pozdrowienia DM Witam, ja mam kilka wycen od 22kPLN do 40 kPLN netto, ze zmianą - pomieszczenie nad garażem. Bede miał jeszcze 2 wyceny w najbliższych dniach. Na pewno nie wezmę tej ekipy za 22 kPLN bo robiła u znajomej, chłopaki calkiem porządne, ale nie zuważyli drzwi z korytarzu do garażu, i jeszcze pare innych kwiatków. Ekipy, które wycenialy ok 40 kPLN sprawdzonme i osoby które polecałym, budowały by z nimi jeszcze raz. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 28.08.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja buduję pod Warszawą... Planuję budowę.... Chciałbym zapytać czy wg Was 35.000 za stan surowy z konstrukcją dachu (bez materiałów i bez istotnych zmian w projekcie) to duzo? A może Ktoś z Was mógłby polecić wykonawcę do tego projektu. Jeżeli tak to proszę o namiary na priv. Pozdrowienia DM sporo, wyslalem Ci na priv informacje, ale z drugiej storny teraz ciezko o porzadna ekipe - sporo wyjechalo za chlebkiem na zachod Bastek, mi też kiedyś obiecałeś info o Twojej ekipie Pozdrawiam, Konrad info na priv poszło takie, że ekipa na zachodzie i nie mają zamiaru wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 28.08.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja buduję pod Warszawą... Planuję budowę.... Chciałbym zapytać czy wg Was 35.000 za stan surowy z konstrukcją dachu (bez materiałów i bez istotnych zmian w projekcie) to duzo? A może Ktoś z Was mógłby polecić wykonawcę do tego projektu. Jeżeli tak to proszę o namiary na priv. Pozdrowienia DM sporo, wyslalem Ci na priv informacje, ale z drugiej storny teraz ciezko o porzadna ekipe - sporo wyjechalo za chlebkiem na zachod Bastek, mi też kiedyś obiecałeś info o Twojej ekipie Pozdrawiam, Konrad info na priv poszło takie, że ekipa na zachodzie i nie mają zamiaru wracać No to trzeba się decydować póki jeszcze ktoś chce budować w kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzyba 29.08.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 oszukuję osób, które budują FENIKSA z Domusa i które byłyby tak miłe i pokazały nam (mnie i żonie) swoje cudeńko. Najlepiej okolice Krosna ale niekoniecznie (całe podkarpackie niewykluczone). Jesteśmy przed decyzją o zakupie projektu. Szukamy projektu prostego, taniego, z gabinetem na dole, jasną łazienką na górze, garażem w bryle, dla 4 osobowej rodziny i to chyba właśnie Feniks będzie, chociaż jest to sprawa otwarta.Ewentualny kontakt poza forum: [email protected]Podobny post umieściłem w grupie podkarpackiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 29.08.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 oszukuję osób, które budują FENIKSA z Domusa. jeśli będziesz oszukwiać, to nikt Was nie zaprosi do mnie macie trochę daleko, ale jakby co zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzyba 29.08.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Postaram się nie oszukiwać więcej. Dziękuję za zaproszenie, kto wie, ale na razie to poszukam czegoś ciut bliżej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 06.09.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 bastekmam pytanie do Ciebie. Czy powiększałeś okna od frontu? I czy podwyższałej na poddaszu ścianę kolankową? Jeżeli tak, to o ile i jakie wymiary.Czy mógłbyś przesłać fotkę salonu, bo nie mam jakoś wyobraźni jak to będzie wyglądało. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 06.09.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 bastek mam pytanie do Ciebie. Czy powiększałeś okna od frontu? I czy podwyższałej na poddaszu ścianę kolankową? Jeżeli tak, to o ile i jakie wymiary. Czy mógłbyś przesłać fotkę salonu, bo nie mam jakoś wyobraźni jak to będzie wyglądało. Pozdrawiam Sylwia nie powiększałem okien ani nie podnosiłem ścianki kolankowej, a zdjęcia mogę przesłać za kilka dni, jak skończę malowanie na dole pzdr Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 06.10.2006 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mimo, że prace wykończeniowe nie zostały jeszcze skończone (brakuje nam wykończonej dolnej łazienki) od tygodnia mieszkamy już w naszym pięknym Feniksie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 06.10.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mimo, że prace wykończeniowe nie zostały jeszcze skończone (brakuje nam wykończonej dolnej łazienki) od tygodnia mieszkamy już w naszym pięknym Feniksie! Gratulacje My do naszego też chyba się w tym miesiącu przeniesiemy, w sobotę mają nam robic przyłącze kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 06.10.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Witajcie Dzisiaj skończyli nam schody, praktycznie brakuje tylko mebli , mam nadzieję,że my do swojego Feniksa wprowadzimy się do końca listopada Kia, Bastek- moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 09.10.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 My do naszego też chyba się w tym miesiącu przeniesiemy, w sobotę mają nam robic przyłącze kanalizacji. Gratulacje. Na pewno kanalizacja Was kosztowała sporo nerwów... Ja chciałem się pochwalić, że zakupiłem już projekt Feniksa z garażem - właściwie dzięki Forum Muratora zainteresowałem się tym projektem. Tak przy okazji to chciałbym podziękować za Wasze porady. Zmiany już przemyślałem - najważniejsze to poszerzenie garażu i dodatkowe pomieszczenia nad garażem. Niedługo zajmie się nimi architekt. Ekipę budowlaną już praktycznie znalazłem... Także wszystko jest na dobrej drodze... Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 12.10.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Basek KIA Ale macie fajowo. Szybko się wprowadzajcie i piszcie jak się mieszka i co byście już zmienili w projekcie U nas stagnacja. Czekamy za pozwoleniem. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 12.10.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Mieszka się oczywiście "fajowo" w tak cudnym domku jakim jest Feniks Na razie nie mam żadnych zastrzeżeń i chęci zmian. Jest po prostu tak, jak miało być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 17.10.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam,Mój kierownik budowy przyglądając się kontrukcji Feniksa ma wątpliwości co do podciągów P1 i P2. W/g niego nie spełniają norm żelbetowych. Czy mieliście takie problemy? O ile niższy macie sufit w miejscach gdzie są te podciągi. W/g projektu jest 6 cm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 18.10.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam, Mój kierownik budowy przyglądając się kontrukcji Feniksa ma wątpliwości co do podciągów P1 i P2. W/g niego nie spełniają norm żelbetowych. Czy mieliście takie problemy? O ile niższy macie sufit w miejscach gdzie są te podciągi. W/g projektu jest 6 cm, U mnie nie było żadnych z tym problemów. Ogólnie wykonawca twierdził, że budynek jest "przewymiarowany". Potężne słupy pod daszki. Potężne słupki i wieńce itp. Potężne krokwie 10x20. Jest to zaplanowane też pod ciężką karpiówkę 75 kg/m2 A moja waży 45 kg. Podciąg wystaje mniej więcej 6 cm. Zdjęcie wysłałem mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 24.10.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam Czy ktoś wie, z czego NAJTANIEJ można zbudować domek? Chodzi mi o rodzaj ścian - pustaki, cegła, czy co? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 25.10.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam Czy ktoś wie, z czego NAJTANIEJ można zbudować domek? Chodzi mi o rodzaj ścian - pustaki, cegła, czy co? Pozdrawiam Sylwia Witaj Sylwia. Na pewno najtaniej będzie jeśli zbudujesz ścianę jednowarstwową. Tylko wtedy musisz mieć naprawdę porządną ekipę budowlaną. Jeśli ściana dwuwarstwowa, to beton komórkowy+styropian. A ja chciałbym Ciebie zapytać z innej beczki. O ile podniosłaś ściankę kolankową i czy powiększałaś okna szczytowe na poddaszu? (w projekcie jest 120X120) Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts