KIA 10.07.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A my (w znaczeniu nasza ekipa) uporaliśmy się z elewacją domku!http://foto3.m.onet.pl/_m/6822351620f6c744321aa58171e17abb,5,19,0.jpgi może jeszcze widoczek taki:http://foto1.m.onet.pl/_m/23a04feeaabcc5338a501bdfb68b4da9,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 10.07.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Klasyka Bardzo podobny kolorystycznie do mojego. Więc piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotai Jasiu 10.07.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam mam takie zapytanie dla osób które buduwały lub buduja domek Feniks z dobredomy.pl mianowicie... http://dobredomy.pl/?id_project=28&infopage=1&lustro=1 Poniewaz zastanawiamy sie nad podpiwniczeniem tego domku ale chciałbym sie nieco poradzic i zebrac pare opini .... Czy mysleliscie o podpiwniczeniu tego domku jezeli tak to dlaczego jezeli nie to takze prosiłbym o komentarz.... Drugie pytanie mam ...dla ludzi z wyobraznia ...poniewaz niechciałbym bym tego domku wynosic wyzej niz te 0,5m nad poziomem gruntu (tak jak oryginalnie w projekcie) ze wzgledów estetycznych takze:) to pytanie brzmi czy dało by rade go podpiwniczyc?? czy znajdzie sie miejsce na jakies okienka czy cokolwiek?? prosze o komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 11.07.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam Nie robiłem podpiwniczenia z dwóch powodów:- wysoki poziom wód druntowych- koszt dobrej piwnicy jest podobny do kosztu kondygnacji mieszkalnej Nie wiem czy mam wyobraźnię ale po prostu policzmy.- strop nad piwnicą z terivy 30 cm (monolityczny cieńszy)- ocieplenie np 8 cm- wylewka np 6 cm- podłoga np 3 cmRazem około 47 cm Okienka się nie zmieści zmieści jeśli poziom "0" ma być 50 cm ponad poziom gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 11.07.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Okienko można jeszcze obmurować poniżej poziomu gruntu i na to położyć kratę. Ale raczej tam od tej strony co jest wykusz.Z pozostałych stron jest taras, garaż (15 cm ponad grunt), szerokie schody wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotai Jasiu 15.07.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Dziekuje bog za odpowiedz widze ze znasz sie na rzeczy ....wiec wybacz ze wykorzystam twoja wiedze dalej dobrze?? Jezeli bys miał kase i i wody gruntowe nie były by tak wysokie to czy bys zbudował piwnice ?? - i jak bys ja zrobił ?? - a skoro jej nie zrobiłes to czy zastąpiłes ta piwnice innym pomysłem czy masz taki kacik na przechowywanie rózbnych rzeczy .... - i jak ogrzewasz sówj domek?? dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 21.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witam Jestem na urlopie na chwilę dopadłem do komputera. Musiałbym mieć nadmiar kasy. Wtedy nie wybrałbym tego projektu. Raczej bym budował znacznie większy garaż + pomieszczenia gospodarcze. Mam duże pomieszczenie gospodarcze nad garażem i tam też przeniosłem kotłownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 21.07.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witajcie! Tak jak powiedział (napisał) bog szerszy garaż, tak jak bog można pomyśleć o dodatkowym pomieszczeniu nad garażem no i jest oczywiscie strych! To oczywiście zależy od ilości rzeczy do przechowania! My mamy szerszy garaż i tam planujemy półki, szafki oprócz tego wykorzystanie garderoby i strychu. Jak dla nas to powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 21.07.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Co do ogrzewania to u nas jest to ekogroszek (piec z zasobnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotai Jasiu 21.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Dzieki za odpowiedz ...skoro sa odpowiedzi pytania dalej sie nasuwaja : - o ile powiekszyc garaz?? tylko na szerokosc czy w długosc takze?? - oraz jak duzy jest ten strych ?? co tam mozna pomiescic ?? Do KIA: - gdzie trzymacie ten piec?? bo własnie taki system nam odpowiada lecz nie wiem czy wystarczająco miejsca bedzie aby trzymac piec plus składowac ten ekogroszek.... Prosiłbym o wiecej rad propozycji gdzy naprawde jestesmy amatorami ... dziekuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 26.07.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Chciałbym zapytać tych, co mają pomieszczenia nad garażem z wejściem z półpiętra:1) jaką macie wysokość garażu w środku i ile ocieplenia na suficie2) jaką macie wysokość nadproża nad bramą garażową i jaka wysokość bramy garażowej PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 30.07.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ... 1) jaką macie wysokość garażu w środku i ile ocieplenia na suficie 2) jaką macie wysokość nadproża nad bramą garażową i jaka wysokość bramy garażowej Ad 1 225 cm i 10 cm styropianu. Ad 2 15 cm nadproża (pasuje brama uchylna z "niskim prowadzeniem"). Wysokość bramy 210 cm Ze względu na grubość lepiej było zrobić strop monolityczny (12 cm) w tym miejscu zamiast terivy (30 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 30.07.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ... Ad 1 225 cm i 10 cm styropianu. Ad 2 15 cm nadproża (pasuje brama uchylna z "niskim prowadzeniem"). Wysokość bramy 210 cm Ze względu na grubość lepiej było zrobić strop monolityczny (12 cm) w tym miejscu zamiast terivy (30 cm). Dzięki Bogdan, upewniłem się co do wyliczeń na mojej budowie U mnie ustaliłem w piątek bardzo podobnie: 212,5 brama 26 nadproże + ocieplenie Też mam strop teriva, nietety już kupiony. Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 30.07.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 - o ile powiekszyc garaz?? tylko na szerokosc czy w długosc takze?? - oraz jak duzy jest ten strych ?? co tam mozna pomiescic ?? Już po urlopie Jeśli nie na 2 samochody to minimum 1 metr na szerokość. Nad garażem mam kotłownię (około 4 m2) + pralnię i suszarnię (pomieszczenie około 14 m2) Na zdjęciu widać pralnię i wejście do kotłowni Pytaj lepiej w temacie Feniks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzikownia 18.08.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam!Bardzo spodobał mi się Feniks. Mam prośbę: czy ktoś mógłby przesłać jakieś ogólne zestawienie materiałów do stanu surowego. Zastanawiają mnie dosyć wysokie koszty stanu surowego (180-190 KPLN) Moja siostra buduje podobny domek Oliwka z HB Studio i stan surowy kosztował ją ok. 140 kpln- zaznaczę, że budowę zaczeła w czerwcu tego roku, buduje z Porothermu+ dachówka ceramiczna. Będe wdzięczna także za rzuty z wymiarami.PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 22.08.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam! Bardzo spodobał mi się Feniks. Mam prośbę: czy ktoś mógłby przesłać jakieś ogólne zestawienie materiałów do stanu surowego. Zastanawiają mnie dosyć wysokie koszty stanu surowego (180-190 KPLN) Moja siostra buduje podobny domek Oliwka z HB Studio i stan surowy kosztował ją ok. 140 kpln- zaznaczę, że budowę zaczeła w czerwcu tego roku, buduje z Porothermu+ dachówka ceramiczna. Będe wdzięczna także za rzuty z wymiarami. Pozdrawiam Magda Napisz swój adres mailowy. Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 22.08.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Doszedłem do etapu budowy, w którym należy wykonać schody żelbetowe na poddasze..... Chciałbym zapytać, żeby sprawdzić moich wykonawców - przede wszystkim Bogdana i Konrada, bo oni mają dodatkowe pomieszczenia nad garażem (a może Ktoś jeszcze):1) jakie macie wymiary schodka (wysokość i długość)2) ile schodków poniżej i powyżej spocznika3) czy macie dodatkowy fundament czy bezpośrednio na chudziaku4) jakie zbrojenie - ile prętów 12-ek PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 22.08.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tak na szybko, (do potwierdzenie wkrótce)1) wysokośc schodka do spocznika 17.5, wysokość stopnia po spoczniku 16.5 (aby jak najbardziej podwyższyć strop nad garażem - dodatkowe ocieplenie).To dobrze pamiętam, bo musiałem podjąc decyzje czu robić taki sam wymiar wszędzie, czy wyjśc troche wyżej i dać więcej styropianu na podłoge w pomieszczeniu nad garażem co do długości to chyba 262) 3)dodatkowy fundament i zbrojenie wyprowadzone z fundamentu4) nie pamiętam, mam zrobiony projekt schodów przez kierownika, moge zeskanować i podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 22.08.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 mam zrobiony projekt schodów przez kierownika, moge zeskanować i podesłać Dzieki Konrad. Ten Twój kierownik to równy gość. Mój niestety tylko był taki na początku... Pewnie że chciałbym projekt schodów na maila... Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 23.08.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 ... Ad1. Wysokość 17, długość 27 Ad2. Można policzyć z moich zdjęć Ad3. Dodatkowy fundament Ad4. Nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts