renatasa 07.09.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 dzień dobry!!!! Z mężem jetseśmy w trakcie budowy dmku Feniks. Mam pytanie i prośbę do osób, które wybudowaly juz sobie ten domek. Mianowicie: 1. Chcemy postawić schody ażurowe czy możecie Państwo podesłać mi jakieś zdjęcia Waszych schodów? 2. Nad garażem (na 2 stanowiska) mamy pokój. Może ktoś z Państwa zastosował również taką zminę. proszę o radę- czy wystarczą 4 okna połaciowe w tym pokoju? Za wszelkie rady będziemy bardzo wdzięczni !pozdrawiamy!!!!renata i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatasa 07.09.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 m ój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatasa 07.09.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Mam pytanie i prośbę do osób, które wybudowały już sobie ten domek (FENIKS). Mianowicie: 1. Chcemy postawić schody ażurowe czy możecie Państwo podesłać mi jakieś zdjęcia Waszych schodów? 2. Nad garażem (na 2 stanowiska) mamy pokój. Może ktoś z Państwa zastosował również taką zmianę. proszę o radę- czy wystarczą 4 okna połaciowe w tym pokoju? Za wszelkie rady będziemy bardzo wdzięczni ! pozdrawiamy!!!! Renata i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatasa 07.09.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 zapomniałąm o adresie : [email protected] czekam na zdjęcia i pozdarwiam z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 13.09.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Mam pytanie i prośbę do osób, które wybudowały już sobie ten domek (FENIKS). Mianowicie: 1. Chcemy postawić schody ażurowe czy możecie Państwo podesłać mi jakieś zdjęcia Waszych schodów? 2. Nad garażem (na 2 stanowiska) mamy pokój. Może ktoś z Państwa zastosował również taką zmianę. proszę o radę- czy wystarczą 4 okna połaciowe w tym pokoju? Za wszelkie rady będziemy bardzo wdzięczni ! pozdrawiamy!!!! Renata i Piotrek Ja powoli zbliżam się do końca budowy stanu surowego. U mnie nad garażem jest pokój z łazienką (garaż 4m szerokości). W pokoju ma być tylko okno szczytowe 150x150, z okna połaciowego ostatecznie zrezygnowałem, ale u mnie pokój jest na pewno dużo mniejszy niż u Ciebie. Myślę że lepszych rozwiązaniem byłoby okno szczytowe i dwa połaciowe. Ja mam schody żelbetowe z wejściem do pomieszczeń nad garażem ze spocznika na półpiętrze - jak większość forumowiczów którzy nadbudowali garaż. Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatasa 14.09.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam!!! Nam również już sie zamyka stan surowy:) Ciągle zastanawiamy sie gdzie zrobić wejście do garażu. Czy pod schodami, czy też obok kotłowni -łazienki na dole. Pozdrawiam!!!renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 17.09.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam!!! Nam również już sie zamyka stan surowy:) Ciągle zastanawiamy sie gdzie zrobić wejście do garażu. Czy pod schodami, czy też obok kotłowni -łazienki na dole. Pozdrawiam!!! renata Jeżeli macie komin i garaż tak jak w projekcie to na przejście przez kotłownię jest za wąsko... A swoją drogą to nie za późno na takie decyzje? U mnie miało być przejście pod schodami, ale zrezygnowałem z niego. Zamiast przejścia będzie schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 18.09.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 witam!!! ... Ciągle zastanawiamy sie gdzie zrobić wejście do garażu... Pod schodami pasuje idealnie. Garaż jest 35 cm niżej od domu więc trzeba zaniżyć podłogę w domu już od drzwi do gabinetu. drzwi + 2 schodki + drzwi i jest przejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 19.09.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Pytanie do KIAJakie macie wymiary (szer. i dł.) prysznica na dole? I te drzwi otwierają się w każdą stronę? PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 20.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 dawno nie zazglądałem na forum, a tu tylu nowych budowniczych pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 21.09.2007 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Prysznic jest od ściany do ściany czyli ok.110 i głęboki na ok 100, a drzwi są wahadłowe "aquaform" czyli w każdą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 21.09.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Prysznic jest od ściany do ściany czyli ok.110 i głęboki na ok 100, a drzwi są wahadłowe "aquaform" czyli w każdą stronę. dzięki. Wyszedł Wam dwuosobowy U nas chyba taki nie wyjdzie, bo poszerzyliśmy łazienkę kosztem kotłowni. W rezultacie będzie szeroka ok. 130 cm. A prysznic 130 cm to chyba za szeroki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia11 07.10.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witam wszystkich budujących Feniksa. Jesteśmy zainteresowani tym projektem i mamy ogromną prośbę o podanie dokładnych wymiarów ścian i dachu, chodzi nam o ilośc potrzebnych materiałów. Kosztorys zamieszczony na stronie biura niestety nie podaje takich informacji. Będę wdzięczna za odpowiedź [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 08.10.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Tu jest fragment projektu po adaptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 09.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A tu są rysunki które kiedyś dostałem: http://rapidshare.com/files/61334642/Feniks-parter-lustro.JPGhttp://rapidshare.com/files/61334789/Feniks-poddasze-lustro.JPGhttp://rapidshare.com/files/61334850/Feniks-przekr_j.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 16.10.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 WitamCzy ktoś może poratować mnie zestawieniem okien, które można by było rozesłać w celu wyceny do firm? PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 17.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Cześć. Rozmawiałem z moim specem od konstrukcji pytam go o możliwość zmiany stropuna monolityczny, ale on twierdzi że przy rozpiętości 6 x 6,6 nad salonem strop monolityczny może się ugiąć pod ciężarem murowanych ścianek działowych. I tu pytanie do tych co mają stropy, czy ktoś ma monolityczny strop wylewany ?Jeżeli tak to czy wzmacnialiście go w jakiś sposób ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam My mamy strop zgodnie z projektem i myślę, że taki jest "lepszy", bo tak nam majster mówił. Można chyba zastosować jakąś kolumnę, albo zrobić podciąg i powinno się trzymać. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 18.10.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Pytałem też na innym forum i opinie były takie, że bez podparcia ugięcie stropu monolitycznego może przekroczyć dopuszczalne wartości (1/200 rozpiętości czyli około 3 cm). Więc raczej zostanie Teriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.10.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ma ktoś może rzut dachu? Bardzo proszę o przysłanie. eadokto zostanie Ci terivva. Mniej pracy przy tym stropie. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts