eadok 25.04.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 eadok i jak z projektem??? KaJot na jakim jesteś etapie? Pozdrawiam budowniczych Feniksa Sylwia W zasadzie w projekcie mamy tylko 2 drobne zmiany (ze względu na ukształtowanie terenu): - usunięty wykusz, który niestety wychodził nam od strony północnej z widokiem na skarpę - obniżony o 70 cm garaż A budowa już ruszyła i dziś zasypujemy fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 29.04.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ktos juz budował "Feniksa " ze studia Dobre Domy / Będę wdzięczna za jakieś zdjęcia z realizacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 30.04.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Będę wdzięczna za zdjęcia z realizacji projektu Feniks z katalogu Dobre domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 01.05.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 A może by tak wpisać w forumową wyszukiwarkę hasło "feniks"?? Efekt murowany!! Witam wśród nas kolejną feniksowiczkę (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 05.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Coś tu cicho, pewnie wszyscy na budowie A chciałem zapytać szczęśliwców którzy już zbudowali Feniksa, jak robiliście ocieplenie ściany ponad garażem. Czy już po położeniu pokrycia dachu garażu ? Czy da się to zrobić bez uszkodzenia blachodachówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 05.05.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Coś tu cicho, pewnie wszyscy na budowie A chciałem zapytać szczęśliwców którzy już zbudowali Feniksa, jak robiliście ocieplenie ściany ponad garażem. Czy już po położeniu pokrycia dachu garażu ? Czy da się to zrobić bez uszkodzenia blachodachówki ? Przed położeniem pokrycia dachowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 05.05.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Coś tu cicho, pewnie wszyscy na budowie A chciałem zapytać szczęśliwców którzy już zbudowali Feniksa, jak robiliście ocieplenie ściany ponad garażem. Czy już po położeniu pokrycia dachu garażu ? Czy da się to zrobić bez uszkodzenia blachodachówki ? Przed położeniem pokrycia dachowego Dzięki za szybką odpowiedź. Trochę mi to nie pasuje, bo ścianę mam z BK i wszyscy zalecają żeby ją zostawić odkrytą od zewnątrz na co najmniej rok, żeby sobie bloczki trochę przeschły bo fabrycznie są dość mocno zawilgocone. Jeżeli zrobię ocieplenie od zewnątrz to będzie schła dłużej i tylko od strony wewnętrznej. Czy ścianę wykańczaliście już na gotowo z kolorem ? Jeżeli tak to czy nie było potem problemu z odcieniem pozostałych ścian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 06.05.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Tylko styropian + siatka + klej. To samo dotyczy daszków nad tarasem i wejściem.W miejscach styku z murem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 10.05.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam, w projekcie wysokośc drzwi wejściowych jes 2.30.Czy dawaliście takie drzwi czy mniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 12.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Drzwi mam mniejsze. Standardowe.Ten rozmiar z projektu jest nietypowy.Lepiej pomniejszyć otwór - miejsca na świetlik jest za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 12.05.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Drzwi mam mniejsze. Standardowe. Ten rozmiar z projektu jest nietypowy. Lepiej pomniejszyć otwór - miejsca na świetlik jest za mało. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulus 12.05.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 WitamJestem w trakcie budowy Feniksa i mam pytanie, na jakiej wysokości od dołu zaczynają się w Waszych domach okna w wykuszu? Na równi z oknami z tyłu domu? I czy zachowaliście wysokość okien taką jak w projekcie, tj, 150 cm czy je skróciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 12.05.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam Jestem w trakcie budowy Feniksa i mam pytanie, na jakiej wysokości od dołu zaczynają się w Waszych domach okna w wykuszu? Na równi z oknami z tyłu domu? I czy zachowaliście wysokość okien taką jak w projekcie, tj, 150 cm czy je skróciliście? U mnie górna linia okien i drzwi na razie jest równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 18.05.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 witam, czy zwiekszaliscie moc grzejnikow w salonie w stosunku do projektu przy ogrzewaniu piecem gazowym kondensacyjnym? PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.05.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam Jestem w trakcie budowy Feniksa i mam pytanie, na jakiej wysokości od dołu zaczynają się w Waszych domach okna w wykuszu? Na równi z oknami z tyłu domu? I czy zachowaliście wysokość okien taką jak w projekcie, tj, 150 cm czy je skróciliście? U mnie górna linia okien i drzwi na razie jest równa my też mamy równą linię okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulus 19.05.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Uf, to dobrze zrobiliśmy. Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 23.05.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 KaJotdlaczego nie wklejasz nowych fotek do albumu?Chyba brakuje Ci czasu, ze względu na szybkość prac w Twoim Feniksie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.05.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 KaJot dlaczego nie wklejasz nowych fotek do albumu? Chyba brakuje Ci czasu, ze względu na szybkość prac w Twoim Feniksie. Pozdrawiam W sobote musze porobić nowe zdjęcia (dla banku), także postaram się coś wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 28.05.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 KaJot chyba Cię zamęczę pytaniami. Z tego co piszesz wynika, że budujesz na tzw. kredyt. Żeby dostać kredyt, to trzeba zrobić kosztorys. Powiedz mi, czy firma, która Ci buduje domek robiła Ci taki kosztorys? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 29.05.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 KaJot chyba Cię zamęczę pytaniami. Z tego co piszesz wynika, że budujesz na tzw. kredyt. Żeby dostać kredyt, to trzeba zrobić kosztorys. Powiedz mi, czy firma, która Ci buduje domek robiła Ci taki kosztorys? Pozdrawiam Do kredytu stworzyłem sobie kosztorys sam, tak z sufitu. Podpisał mi go kierownik budowy. Bank uznał ze jest ok i zaakceptował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts