SM 21.08.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 My będziemy pokrywać dachówką Roben średzka falista PLUS kolor miedziany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 21.08.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 My będziemy pokrywać dachówką Roben średzka falista PLUS kolor miedziany. Witam, też Roben, ale kolor kasztanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 21.08.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 U nas jest Braas celtycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 23.08.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Przy okazji mogę powiedzieć że poddasze się bardzo nagrzewa w upał. Więc lepiej nie przesadzać z ilością zwłaszcza od południa i zachodu. w takiej sytuacji dobrze sprawdzają się rolety zaciemniające (z aluminiową powłoką od zewnątrz - całkowicie odbijają promienowanie słoneczne i przez okno dachowe nic ciepła nie wpada do domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 25.08.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Przy okazji mogę powiedzieć że poddasze się bardzo nagrzewa w upał. Więc lepiej nie przesadzać z ilością zwłaszcza od południa i zachodu. w takiej sytuacji dobrze sprawdzają się rolety zaciemniające (z aluminiową powłoką od zewnątrz - całkowicie odbijają promienowanie słoneczne i przez okno dachowe nic ciepła nie wpada do domu) Mam takie. Spory wydatek. Około 300 zł sztuka. Najskuteczniejsze są zewnętrzne. Ale za około 600 zł sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 20.10.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Witam,Odpaliłem kocioł CO i mam już ciepło w Feniksie. Tak się tylko zastanawiam, jakie będą koszty ogrzewania (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 20.10.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Witam,Odpaliłem kocioł CO i mam już ciepło w Feniksie. Tak się tylko zastanawiam, jakie będą koszty ogrzewania (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 20.10.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Witam,Odpaliłem kocioł CO i mam już ciepło w Feniksie. Tak się tylko zastanawiam, jakie będą koszty ogrzewania (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 22.10.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam, Odpaliłem kocioł CO i mam już ciepło w Feniksie. Tak się tylko zastanawiam, jakie będą koszty ogrzewania (: A jaki masz kociołek ? Pytam bo sam właśnie się zastanawiam co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 22.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam, Odpaliłem kocioł CO i mam już ciepło w Feniksie. Tak się tylko zastanawiam, jakie będą koszty ogrzewania (: A jaki masz kociołek ? Pytam bo sam właśnie się zastanawiam co wybrać. Kociol kondensacyjny WOLFA z wbudowanym zasobnikiem warstwowym. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 22.10.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam, Odpaliłem kocioł CO i mam już ciepło w Feniksie. Tak się tylko zastanawiam, jakie będą koszty ogrzewania (: za zeszły rok wyszło mi średnio ok. 170 pln miesiecznie za gaz, którego uzywam do ogrzewania, ciepłej wody i w kuchni (płyta gazowa). Kociołek Junkers Euroastar + zasobnik cwu 140 l + sterownik TR200, temperatura w dzien 21 a w nocy 18,5 st (w "sezonie grzewczym"). Jestem mile zaskoczony kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.10.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam, Odpaliłem kocioł CO i mam już ciepło w Feniksie. Tak się tylko zastanawiam, jakie będą koszty ogrzewania (: za zeszły rok wyszło mi średnio ok. 170 pln miesiecznie za gaz, którego uzywam do ogrzewania, ciepłej wody i w kuchni (płyta gazowa). Kociołek Junkers Euroastar + zasobnik cwu 140 l + sterownik TR200, temperatura w dzien 21 a w nocy 18,5 st (w "sezonie grzewczym"). Jestem mile zaskoczony kosztami. No to wygląda nieźle. Ile to jest m3 gazu rocznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 23.10.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 KaJot A jaki masz model tego piecyka z zasobnikiem. Wiszący czy stojący?No i ogólnie (bo na pewno się orientowałeś) jakie opinie są o kociołkach tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.10.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 KaJot A jaki masz model tego piecyka z zasobnikiem. Wiszący czy stojący? No i ogólnie (bo na pewno się orientowałeś) jakie opinie są o kociołkach tej firmy? kocioł mam stojący CGS-20/160 ze sterownikiem pokojowym i pogodowym poszedłem na skróty: -> kolega, który skończył budowe w zeszłym roku ma taki sam (robił jakiś "doktorat" na temat kotłów) ->projektant wnętrz (który miał wykończyć mi dom, a wykańcza mnie finansowo) tez się buduje i też robił "doktorat" i razem kupowaliśmy kocioł ->tak na szybko porównałem ceny z Viessmanem i Dietrichem i zdecydowałem się na WOLFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 23.10.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Żeby podtrzymać rozmowę pozwólcie że zapytam jeszcze o parę szczegółów dotyczących CO. - z czego robiliście instalację (pex, miedź, itp) - ile kosztował was materiał na instalację CO Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.10.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Żeby podtrzymać rozmowę pozwólcie że zapytam jeszcze o parę szczegółów dotyczących CO. - z czego robiliście instalację (pex, miedź, itp) - ile kosztował was materiał na instalację CO Pozdrawiam Instalacja AluPex; Kotłownia - miedz; kojarzy mi się 11 kPLN, ale dużo poszło na podłogówke i w tym styropian z folią, i generalnie wszystko. Do tego doszło jeszcze 1.5 kPLN na miedz w kotlowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 23.10.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam, Odpaliłem kocioł CO i mam już ciepło w Feniksie. Tak się tylko zastanawiam, jakie będą koszty ogrzewania (: za zeszły rok wyszło mi średnio ok. 170 pln miesiecznie za gaz, którego uzywam do ogrzewania, ciepłej wody i w kuchni (płyta gazowa). Kociołek Junkers Euroastar + zasobnik cwu 140 l + sterownik TR200, temperatura w dzien 21 a w nocy 18,5 st (w "sezonie grzewczym"). Jestem mile zaskoczony kosztami. No to wygląda nieźle. Ile to jest m3 gazu rocznie ? w 2007 zużyłem ok 1300 m3 gazu, jestem w taryfie W2 póki co no ale zima w zeszłym roku była cieplutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 23.10.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Żeby podtrzymać rozmowę pozwólcie że zapytam jeszcze o parę szczegółów dotyczących CO. - z czego robiliście instalację (pex, miedź, itp) - ile kosztował was materiał na instalację CO Pozdrawiam Instalacja AluPex; Kotłownia - miedz; kojarzy mi się 11 kPLN, ale dużo poszło na podłogówke i w tym styropian z folią, i generalnie wszystko. Do tego doszło jeszcze 1.5 kPLN na miedz w kotlowni. u mnie też alupex + miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 27.10.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 u mnie też alupex + miedź Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 12.11.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 ja to z pytaniemjakie macie rozwiązania w temacie rynien? Czy wszyscy zgodnie z projektem, czy inaczej? PozdrawiamS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts