KIA 14.09.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Tak, Braas celtycka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 16.10.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 ------------------------------------------------------------------------------------- pomyśł jeszcze nad podniesieniem ścianki kolankowej na poddaszu, ja tego nie zrobiłem i teraz żałuję, skosy są ciut za duże ------------------------------------------------------------------------------------- Po wizycie u Ciebie zdecydowaliśmy się na podniesienie ścianki kolankowej. Wyszło całkiem nieźle. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=44031&q=bog&k=2 W przyszłym tygodniu zaczynamy pokrywać dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 16.10.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Hej bog nie mogę się dostać do Twojego albumu, a chętnie pooglądałabym My jesteśmy na etapie stanu zero, też mamy w projekcie podniesienie ściany kolankowej pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 17.10.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Hej bog nie mogę się dostać do Twojego albumu, a chętnie pooglądałabym pzdr Link poprawiony http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=44031&q=bog&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 23.10.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 My też dorzuciliśmy kilka nowych zdjęć http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=45188&q=ywonass&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 24.10.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Hej Kia piekny ten Wasz Feniks i taki ...zaawansowany, zazdroszczę u nas po pewnych przejsciach z fundamentami mamy stan zero...no prawie. Pogoda na razie dopisuje, wiec lecimy dalej pozdrawiam i niecierpliwie czekam na zdjęcia z wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 26.10.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Hej Kia piekny ten Wasz Feniks i taki ...zaawansowany, zazdroszczę u nas po pewnych przejsciach z fundamentami mamy stan zero...no prawie. Pogoda na razie dopisuje, wiec lecimy dalej pozdrawiam i niecierpliwie czekam na zdjęcia z wnętrza zgadza się, pogoda w sam raz na budowanie A u mnie już końcówka - kończymy układanie podłóg, niedługo przyjedzie kuchnia.. szczegóły dla zainteresowanych w moim wątku o feniksie i w albumie pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 26.10.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Hej Bastek, o Tobie to juz nie wspomnę , zaraz popatrzę i poczytam pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 27.10.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Cześć Bastek! Zdjęcia już oczywiście obejrzane! Domek suuper! Czekamy na zdjęcia kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 24.11.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Hej Feniksowicze!Cisza tu taka, bo pewnie wszyscy ciężko przed zimą pracują! A moze ktoś już zakończył budowę i mieszka w nowym domku? Bastek, jak tam twoja kuchnia, bo chętnie byśmy oglądnęli...I oczywiscie jesteśmy ciekawi, co słychać u jus-ów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 25.11.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Hej Feniksowicze! Cisza tu taka, bo pewnie wszyscy ciężko przed zimą pracują! A moze ktoś już zakończył budowę i mieszka w nowym domku? Bastek, jak tam twoja kuchnia, bo chętnie byśmy oglądnęli...I oczywiscie jesteśmy ciekawi, co słychać u jus-ów! witajcie, z kuchnią się przedłuża, mają przyjechac na początku grudnia, ale prawdę mówiąc nie przeszkadza mi to, już się pogodziłem że w tym roku się nie wprowadzę - cały czas nie mam podłączonej kanalizacji, tak więc pewnie dopiero na wiosnę przeprowadzka. Póki co wykończeniówka - kończymy układanie podłóg, malowanie ścian, potem cyklinowanie i lakierowanie. Właśnie skończyliśmy instalcje c.o. i odpaliłem kociołek - w domku jest już ciepło. Niebawem dodam zdjęcia, jak będize zrobiona kuchnia i facet od barierek zrobi swoje. pozdrowienia dla feniksowych budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 26.11.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Witam wszystkich, nasz Feniks powolutku wyrasta z ziemi. Po przygodach z fundamentami ("odkryliśmy" pod humusem nie to czego się spodziewaliśmy , fundamenty wymagały dostosowania do warunków gruntowych) jesteśmy na etapie zalewania stropu, jednym słowem czekamy na sprzyjającą pogodę. Dachówka i więźba czekają, jest szansa zadaszyć w tym roku , jestem dobrej myśli KIA, masz jakiś wstępny pomysł na łazienkę na górze? u Jusów widziałam, ale oni nie maja komina, maja łatwiej pozdrawiam Iza PS nie mam wiele czasu na zaglądanie na forum, ale zawsze jak jestem zagladam , czy nie wrzuciliscie nowych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jus 28.11.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 my juz mieszkamy:) od 31.10.jest fajnie, pompa ciepła działa i jest cieplutko.w kominku tez palimy.brakuje nam jeszcze mebli i pare rzeczy zostało do roboty np. w tym tygodniu robimy garderobe.Teren wokół domu to porażka, ale udało nam sie wszystko wyrównać, jak bedzie odwilż to chcemy zaorać działke i tak zostawić do wiosny.pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 29.11.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Tak właśnie myśleliśmy, że już po przeprowadzce! Fajnie! To w takim razie może podrzucicie jakieś zdjęcia? Było by fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areks111 29.11.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Witam wszystkich serdecznie.Jestem prawie zdecydowany na zakup projektu Feniks. W ostatecznej decyzji bardzo by mi pomogło gdybym mógł obejrzeć dom w naturze.Jeśli ktoś buduje (lub skończył) gdzieś w północnej polsce i zgodziłby się na wizytę byłbym bardzo wdzięczny. Proszę o kontakt.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 22.12.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 doczekałem sie nareszcie mebli kuchennych (chociaż lodówka nie do końca zabudowana - wysyłając stolarzowi symbole sprzętu do zabudowy pomyliłem oznaczenie lodówki , po nowym roku ją poprawią), w kuchni pozostały jeszcze drobne poprawki z elektryką, obrobienie parapetu itp. Położyliśmy również parkiet w salonie, po świętach bedziemy go cyklinowac i lakierować, jak również podłogi na poddaszu. Zacząłem tez malowanie ścian, w dzwi wstawiłem szybyi zamontowałem klamki i temu podobne drobiazgi - efekty niektórucyh prac na nowych zdjęciach w albumie. Zamówiliśmy też zabudowę do przedsionka. Niestety, cały czas nie mam podłączonej kanalizacji, no i facet od balustrad spóźnia się już ponad miesiąc, przez co nie możemy obłożyć schodów wewnętrznych drewnem... Wesołych Świąt i Szczęśliwego nowego Roku dla wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izka1 03.01.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witam noworocznie Jak Wasze Feniksy? U mnie lada dzień "kładzie się dachówka", KIA, pochwalisz się wnętrzem? Bastka zdjęcia widziałam, u Jusów byłam, jestem Ciekawa, jakie cudo powstaje u Ciebie:0) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 04.01.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Również witam wszystkich w nowym roku! Rzutem na taśmę udało nam się położyć dach tuż przed nadejściem zimy. Mamy więc stan surowy otwarty i obecnie nasz Feniks (i my też) zapadł w sen zimowy i czeka na nadejście lepszych (czyt. cieplejszych) czasów. Pozdrawiam wszystkich Feniksowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 04.01.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam wszystkich w nowym roku! Jestem prawie po podjęciu decyzji o budowie Feniksa (projektu co prawda jeszcze nie kupiłem) i rozmowie z architektem.Czy komuś z was udało się wraz z projektem dostać jego wersję elektroniczną od Domusa? Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 04.01.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witajcie! Jeśli chodzi o wnętrza to mamy wylaną podłogę, położone tynki i ocieplamy poddasze. To na razie tyle. Zdjęcia dorzucimy do albumu niebawem:) Izka, jeśli masz ochotę nas odwiedzić, to oczywiście zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts