bastek13 30.01.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Bastek masz krótką ścianę przy kominku, a według projektu wyaje mi się, że jest dłuższa. Myślę, że nie masz patentu na ten kominek, bo bardzo mi się podoba i będę mogła cosik zgapić z niego. Wstaw więcej fotek. Pozdrawiam Sylwia ściankę sprawdzę jak wrócę do domu, bo prawdę mówiąc nie pamiętam czy coś zmieniałem z tym wymiarem. Kominek to wytwór mojego niezawodnego ojca, na pewno się nie obrazi jak ktoś wykorzysta go do realizacji swojego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 30.01.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Darku M. dziękuję bardzo . To pierwsze faktycznie mało przydatne, bo mamy wersję bez garażu, a to drugie super. Już wpisuję i oczom nie wierzę , ile wydaliśmy, a nic nie mamy. Czy ktoś z feniksowiczów ma projekt w wersji bez garażu???????????????? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamcia 02.02.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 mam pytanie do tych szczesliwców ktorzy już mieszkaja-czy kacik telewizyjny nie jest za daleko od wypoczynku i czy nie udaloby sie wcisnać telewizor gdzies tak w okolice kominka/np przedlużajac scianę/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 05.02.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 tamcia feniksowicze się wprowadzili i temat zaniedbują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 05.02.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 mam pytanie do tych szczesliwców ktorzy już mieszkaja-czy kacik telewizyjny nie jest za daleko od wypoczynku i czy nie udaloby sie wcisnać telewizor gdzies tak w okolice kominka/np przedlużajac scianę/ ja mam narożnik przy kominku i tv na przeciwnej ścianie - na 21" - póki co mamy taki TV, tesciowie dali jest to zdecydowanie za daleko, moim mażeniem jest projektor albo jakiś TV ok. 50" - wtedy powinno być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 05.02.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam wszystkich. Chciałbym zapytać Tych którzy już wybudowali Feniksa. Czy przed położeniem dachówki wzmacnialiście konstrukcję więźby dachowej czy macie taką jaka jest w projekcie? PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 05.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 mam pytanie do tych szczesliwców ktorzy już mieszkaja-czy kacik telewizyjny nie jest za daleko od wypoczynku i czy nie udaloby sie wcisnać telewizor gdzies tak w okolice kominka/np przedlużajac scianę/ My mamy obecnie 32 cale i mogłoby być może ciut więcej. Co do wydłużenia ścianki przy kominku to nie jest może zły pomysł, ale wtedy będzie to kącik dość zamknięty (przynajmniej jak dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 05.02.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam wszystkich. Chciałbym zapytać Tych którzy już wybudowali Feniksa. Czy przed położeniem dachówki wzmacnialiście konstrukcję więźby dachowej czy macie taką jaka jest w projekcie? Pozdrowienia Darek M. Konstrukcji więźby nie wzmacnialiśmy, a wręcz jest ona nieco lżejsza (zmniejszaliśmy przekroje belek). Z tego co pamiętam, to zależy to trochę od warunków śniegowych w danym regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamcia 05.02.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 mam jeszcze jedno pytanie -/kłamię,mam ich tysiac /ile macie kaloryferów w salonie i gdzie je wcisneliscie -widziałam tylko w wykuszu i koło wypoczynku,a to chyba za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 06.02.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Nie mamy wielu kaloryferów: 1.w wykuszu, 2. na ścianie za wypoczynkiem, pod oknem - dość spory, 3. na ścianie między salonem a kuchnią od strony kuchni, na całą długość tej ściany, 4. przy drzwiach do gabinetu, 5. w wiatrołapie, no i oczywiście po jednym w gabinecie, łazience i mały w kotłowni. Grzejemy ekogroszkiem i nie jest u nas zimno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 06.02.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 KIA dzięki za odp. Faktycznie kolory rolet w kolorze okien. A można wiedzieć jakiej firmy? Pozdrawiam Sylwia Dopiero dziś zauważyłam ten post. Chodzi o firmę roletową czy okienną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 06.02.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 KIA dzięki za odp. Faktycznie kolory rolet w kolorze okien. A można wiedzieć jakiej firmy? Pozdrawiam Sylwia Dopiero dziś zauważyłam ten post. Chodzi o firmę roletową czy okienną? Myślałam, że miałeś zamówione w jednej firmie. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 06.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Oczywiście, że okna i rolety były zamówione w jednej firmie - firmie, która pośredniczy w sprzedarzy i montuje (Dukat w Głogowie), z tym że producenci okien i rolet są różni z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 10.02.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 KIAznalazłam podobne okna do Twoich i rolety.Ale ostatnio znalazłam też fajne i do tego fajny kolor dąb rustykalny. Nie wiadomo jak to na "żywo" wygląda.Ale co tam ja o oknach marzę, jak fundamentów nie ma. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.g 11.02.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Cześć Wszystkim.Buduję feniksa (mam już fundamenty, a na wiosne ruszam pełna parą.Jestem bardzo zainteresowany wszystkimi opiniami związanymi z tym projektem. A może ktos z Was buduje lub wybudował feniksa w okolicach Łodzi i pokazał mi w rzeczywistości swój domek, oraz podzielił się swoimi przemyśleniami oraz uwagami.Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich feliksowiczów.robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 12.02.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Cześć Wszystkim. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich feliksowiczów. robert My budujemy FENIKSA a nie FELIKSA Witam O to jesteś o bardzo duży krok do przodu od nas, bo my dopiero będziemy robić fundamenty. Jaki masz projekt, wersję podstawową, czy z garażem? Robiłeś jakieś zmiany projektu z zewnątrz i wewnątrz? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.g 12.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Cześć Wszystkim. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich feliksowiczów. robert My budujemy FENIKSA a nie FELIKSA Witam O to jesteś o bardzo duży krok do przodu od nas, bo my dopiero będziemy robić fundamenty. Jaki masz projekt, wersję podstawową, czy z garażem? Robiłeś jakieś zmiany projektu z zewnątrz i wewnątrz? Pozdrawiam Sylwia aaaaale gafa Sylwia! nie śmiej się ze mnie bo Ci nic nie powiem!!! Mam projekt z garażem, a co do zmian to nie będę miał wiatrołapu, oraz poddasze podnosze o 2 pustaki (fortis od sukiennika). POZADRAWIAM FENIKSOWICZKĘ SYLWIĘ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 12.02.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Roberciedlaczego nie będziesz miał wiatrołapu??My też podnosimy ściankę kolankową.PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 13.02.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Wiatrołap jest mały.Rozważałem rezygnację z wiatrołapu w celu powiększenia holu.Ale zwyciężyła wersja chroniąca straty ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpa 13.02.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam serdecznie Dostaliśmy tydzień temu pozwolenie na budowę, nareszcie Ale staramy się jeszcze o zmianę linii zabudowy, może się uda Zakupiliśmy już beton komórkowy, bloczki fundamentowe, więźbę i dzisiaj stal...kurcze jak wszystko drożeje z dnia na dzień to jest niesamowite Ekipa budowlana umówiona na marzec przy dobrych warunkach pogodowych, nie możemy się doczekać, jak na razie nie potrafimy sobie tego wszystkiego wyobrazić, może jak pojawią się fundamenty to do nas dotrze że zaczęło się jak na razie oglądamy sobie zdjęcia Waszych domków, są prześliczne, pewnie coś sobie podpatrzymy:):) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts