Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bastek :D

masz krótką ścianę przy kominku, a według projektu wyaje mi się, że jest dłuższa.

Myślę, że nie masz patentu na ten kominek, bo bardzo mi się podoba i będę mogła cosik zgapić z niego. :wink:

Wstaw więcej fotek.

Pozdrawiam

Sylwia

ściankę sprawdzę jak wrócę do domu, bo prawdę mówiąc nie pamiętam czy coś zmieniałem z tym wymiarem. Kominek to wytwór mojego niezawodnego ojca, na pewno się nie obrazi jak ktoś wykorzysta go do realizacji swojego pomysłu :)

• Odpowiedzi 574
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Darku M.

dziękuję bardzo :D . To pierwsze faktycznie mało przydatne, bo mamy wersję bez garażu, a to drugie super. Już wpisuję i oczom nie wierzę :o :o :o :o , ile wydaliśmy, a nic nie mamy.

Czy ktoś z feniksowiczów ma projekt w wersji bez garażu????????????????

Pozdrawiam

Sylwia

mam pytanie do tych szczesliwców 8) ktorzy już mieszkaja-czy kacik telewizyjny nie jest za daleko od wypoczynku i czy nie udaloby sie wcisnać telewizor gdzies tak w okolice kominka/np przedlużajac scianę/

ja mam narożnik przy kominku i tv na przeciwnej ścianie - na 21" - póki co mamy taki TV, tesciowie dali :) jest to zdecydowanie za daleko, moim mażeniem jest projektor albo jakiś TV ok. 50" - wtedy powinno być w sam raz

mam pytanie do tych szczesliwców 8) ktorzy już mieszkaja-czy kacik telewizyjny nie jest za daleko od wypoczynku i czy nie udaloby sie wcisnać telewizor gdzies tak w okolice kominka/np przedlużajac scianę/

My mamy obecnie 32 cale i mogłoby być może ciut więcej. Co do wydłużenia ścianki przy kominku to nie jest może zły pomysł, ale wtedy będzie to kącik dość zamknięty (przynajmniej jak dla mnie)

Witam wszystkich.

Chciałbym zapytać Tych którzy już wybudowali Feniksa. Czy przed położeniem dachówki wzmacnialiście konstrukcję więźby dachowej czy macie taką jaka jest w projekcie?

Pozdrowienia

Darek M.

Konstrukcji więźby nie wzmacnialiśmy, a wręcz jest ona nieco lżejsza (zmniejszaliśmy przekroje belek). Z tego co pamiętam, to zależy to trochę od warunków śniegowych w danym regionie.

Nie mamy wielu kaloryferów: 1.w wykuszu, 2. na ścianie za wypoczynkiem, pod oknem - dość spory, 3. na ścianie między salonem a kuchnią od strony kuchni, na całą długość tej ściany, 4. przy drzwiach do gabinetu, 5. w wiatrołapie, no i oczywiście po jednym w gabinecie, łazience i mały w kotłowni. Grzejemy ekogroszkiem i nie jest u nas zimno!

KIA

dzięki za odp. Faktycznie kolory rolet w kolorze okien. A można wiedzieć jakiej firmy?

Pozdrawiam

Sylwia

Dopiero dziś zauważyłam ten post. Chodzi o firmę roletową czy okienną?

Myślałam, że miałeś zamówione w jednej firmie.

:wink: Pozdrawiam

Sylwia

Cześć Wszystkim.

Buduję feniksa (mam już fundamenty, a na wiosne ruszam pełna parą.

Jestem bardzo zainteresowany wszystkimi opiniami związanymi z tym projektem.

A może ktos z Was buduje lub wybudował feniksa w okolicach Łodzi i pokazał mi w rzeczywistości swój domek, oraz podzielił się swoimi przemyśleniami oraz uwagami.

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich feliksowiczów.

robert

Cześć Wszystkim.

robert

My budujemy FENIKSA a nie FELIKSA :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Witam

O to jesteś o bardzo duży krok do przodu od nas, bo my dopiero będziemy robić fundamenty.

Jaki masz projekt, wersję podstawową, czy z garażem? Robiłeś jakieś zmiany projektu z zewnątrz i wewnątrz?

Pozdrawiam

Sylwia

Cześć Wszystkim.

robert

My budujemy FENIKSA a nie FELIKSA :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Witam

O to jesteś o bardzo duży krok do przodu od nas, bo my dopiero będziemy robić fundamenty.

Jaki masz projekt, wersję podstawową, czy z garażem? Robiłeś jakieś zmiany projektu z zewnątrz i wewnątrz?

Pozdrawiam

Sylwia

aaaaale gafa :oops:

Sylwia! nie śmiej się ze mnie bo Ci nic nie powiem!!! :wink:

Mam projekt z garażem, a co do zmian to nie będę miał wiatrołapu, oraz poddasze podnosze o 2 pustaki (fortis od sukiennika).

POZADRAWIAM FENIKSOWICZKĘ SYLWIĘ ! :D

Witam serdecznie

Dostaliśmy tydzień temu pozwolenie na budowę, nareszcie :D

Ale staramy się jeszcze o zmianę linii zabudowy, może się uda

Zakupiliśmy już beton komórkowy, bloczki fundamentowe, więźbę i dzisiaj stal...kurcze jak wszystko drożeje z dnia na dzień to jest niesamowite

:o

Ekipa budowlana umówiona na marzec przy dobrych warunkach pogodowych,

nie możemy się doczekać, jak na razie nie potrafimy sobie tego wszystkiego wyobrazić, może jak pojawią się fundamenty to do nas dotrze że zaczęło się:)

jak na razie oglądamy sobie zdjęcia Waszych domków, są prześliczne, pewnie coś sobie podpatrzymy:):):)

pozdrawiam