SM 05.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 hidaroa możesz się pochwalić Feniksem na fotkach?Chętnie bym obejrzała kolejne cudeńko feniksowe. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 05.03.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 WitamZ wielka checią podziele sie , ale w troszke późniejszym czasie, ponieważ mój maz zajmuje sie tymi sprawami a ja nie mam zielonego pojecia jak wstawic zdjęcia na neta.Dam znać jak tylko sie pokażą.pozdrawiam serdecznieHidaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 10.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 wstawillam zdjecia wiec zapraszam na ich ogladanie kliknijcie nasze www lub http://hidaro.fotosik.pl/albumy/146434.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 11.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 wstawillam zdjecia wiec zapraszam na ich ogladanie kliknijcie nasze www lub http://hidaro.fotosik.pl/albumy/146434.html na początku coś mi nie pasowało, dopiero po chwili sobie przypomniałem że ja mam feniksa lustrzanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 11.03.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 hidaro domek piękny. Obejrzałam wszystkie zdjęcia i bardzo się rozmarzyłam . Mam kilka pytań: 1. Jaki macie kolor dachówki? 2. Czy podnosiliście ścianę kolankową, jak tak to o ile? 3. Jaki wymiar mają okna od frontu? 4. Nie będzie za ciemno bez okien połaciowych? 5. Kominka u Was nie będzie? 6. Czy wysokość parteru macie zgodnie z projektem? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 11.03.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam Cieszę sie że się podoba. Odpowiedzi na pytaniai: 1. kolor dachówki to ciemny brąz 2.scianka kolankowa nie zmieniona 3.okna 150 na 150 4. na razie wstrzymaliśmy się od wstawienia połaciówek. zobaczymy w praktyce czy pokoje będa odpowiednio doświetlone. zawsze można wstawić połaciówki. 5.kominek będzie ale sam komin jest murowany od piętra (oszczędzamy tym miejsce w salonie) 6. wysokośc parteru bez zmian pozdrawiam wszystkich Hidaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 13.03.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 hidaro dziękuję za odp. Też mamy taki sam rozmiar okien frontowych Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldekk 16.03.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich serdecznie My też zdecydowaliśmy się na Feniks.Mamy już projekt i dzisiaj wybieramy się do architekta. Od jakiegoś czasu zaglądam na forum i utwierdzam się, że wybraliśmy najlepszy dla nas projekt. Jak większość z Was, my również planujemy wprowadzić zmiany, tzn: powiększyć okna od frontu, przedłużyć wc (aby wszedł prysznic), powiększyć garaż i zrezygnujemy z kilku okien połaciowych. Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 16.03.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Cześć Waldek Witamy wśród feniksowiczów. Kiedy zamierzacie ruszać z budową? Nie pamiętam kto ma schowek pod schodami. Jestem nastawiona na schody zalewane, ale dla upewnienia się w moim przekonaniu chciałabym prosić o wymiary schowka wysokość, szerość i długość. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldekk 19.03.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Cześć SylwiaCzyżby Gorzów?Teraz projekt nabiera "mocy urzędowej" u architekta.W tym roku planujemy postawić mury i dach. W przyszłym będziemy działać dalej.Taraz jesteśmy na etapie wybierania kredytu. PozdrawiamWaldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 19.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Nie, nie Gorzów. My bez kredytu, z własnych zarobionych środków i własnymi siłami. Co z tego wyjdzie, nie wiemy. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirjur 03.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Czy ktoś buduje lub zbudował Feniksa w okolicach Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirjur 05.04.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 my zaczynamy budowę Feniksa na śląsku . Czy ktoś go wybudował w okolicach Katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 11.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Bog ja oczywiście mam pytanie do Ciebie Czy krokwie na dach kupowałeś zgodnie z projektem? Wiem, że masz podwyższoną ścianę kolankową i że masz trochę wyższy parter i dlatego pytam, bo u Ciebie dach nie stracił swojego uroku. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 11.04.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Długość krowi mam zgodną z projektem.Kupiłem oczywiście dłuższe do przycięcia. Dekarze sobie przycięli tak aby się dobrze rozłożyły rzędy dachówek. Krokwie mam cieńsze 7x20 a nie 10x20 jak w projekcie.Te w projekcie są zaprojektowane pod karpiówkę 75kg/m2 a moja dachówka waży tylko 45kg/m2. Jeśli podnosi się ściankę kolankową to trzeba kupić dłuższe jętki ponieważ przy tej długości pomieszczenia na poddaszu miałyby około 2.80. Płaszczyzny dachu są duże więc domek trzyma proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 11.04.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Bog dziękuję My jak narazie planujemy zadeskować i położyć papę, a jak "znajdą" się pieniądze, to położymy dachówkę, ale cementową. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 11.04.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Wczoraj wystartowalem z budowa mojego Feniksa. Mysle ze w weekend podeśle pierwsze fotki (ław) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 12.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 KaJot witam Jedziemy na tym samym wózku My dzisiaj wiążemy zbrojenie, jutro zalewamy. Robimy ławę 35 cm głęboką i 60 cm szeroką. Na to 1 m murowanego fundamentu z kanoldów. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 12.04.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 KaJot witam Jedziemy na tym samym wózku My dzisiaj wiążemy zbrojenie, jutro zalewamy. Robimy ławę 35 cm głęboką i 60 cm szeroką. Na to 1 m murowanego fundamentu z kanoldów. Pozdrawiam Sylwia U mnie sytuacja nastepująca: ->wiązane jest zbrojenie i szalunki do ława ->w sobote planowane jest zalewanie ław Lawy wysokość 40 cm; a szerokości 50 i 60, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 13.04.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Jaką robiliście średnice kolumn przy wejściu i na tarasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts