SM 14.04.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 KaJotnarazie nie robiliśmy tarasu, ani wejścia, tylko same ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 15.04.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Ja chyba zrobie kolumny troche grubsze niż w projekcie - zamiast 24 to 30. Wczoraj zostały wylane ławy, zarówno pod budynek jak i tarasy, wejście i kolumny. Jak na razie zgodnie z planem. Bloczki dojechaly wczoraj na plac budowy, więc będzie co robić w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 15.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Jak najłatwiej dać dostęp do zdjęć z budowy? Gdzie można je zeskładować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 15.04.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 KaJot ja mam na http://www.fotosik.pl można też dodać na onecie a najlepiej to załóż dziennik budowy - będziesz miał co wspominać Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.04.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 KaJot gdzie fotki? Ma ktoś może zestawienie belek itp. do stropu. Albo może zeskanowany strop. Bo potrzebuję to, żeby wysłać do wyceny i niestety nie mam skanera Proszę o pomoc Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 18.04.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 KaJot gdzie fotki? Ma ktoś może zestawienie belek itp. do stropu. Albo może zeskanowany strop. Bo potrzebuję to, żeby wysłać do wyceny i niestety nie mam skanera Proszę o pomoc Pozdrawiam Sylwia Fotki jeszcze w aparacie. Jeśli robisz również strop nad garażem to moge Tobie wysłać moje zestawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Ja mam wersję podstawową bez garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 20.04.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Udało mi się stworzyć Album i zamieściłem pierwsze fotki.Stan z 12.04.2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 20.04.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 KaJot w tym albumie na onecie pisze, że zdjęć brak Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 20.04.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wejdz w albumy i jeszcze raz w "Budujemy Feniksa".Nie wiem czemu nie widać od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 22.04.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam, dodałem nowe zdjęcia. Stan na piątek 20.04.2007.Mam nadzieje ze są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carbon 22.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam forumowiczów! Zabieram się do pracy nad własnym Feniksem. Zacząłem od przemyślenia zmian w projekcie i chciałbym się z Wami podzielić tym co wymyśliłem (rysunki poniżej). Oczywiście nie bezinteresownie - liczbę na Wasze opinie i uwagi . Zależało mi na tym, żeby powiększyć łazienkę na dole, jak zresztą wiele osób, ale zrobiłem to inaczej, tak żeby nie uzyskać podłużnego "wagonu". Drugim powodem zmian było takie usytuowanie schodów, aby schodziły bezpośrednio do "punktu centralnego domu", czyli miejsca styku kuchni, jadalni i salonu. Niejako w efekcie ubocznym dostałem większe pomieszczenie gospodarcze. http://mczard.republika.pl/feniks/Projekt-SMALL-Parter2.jpg http://mczard.republika.pl/feniks/Projekt-SMALL-Pietro2.jpg No i jak myślicie? Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 22.04.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 No i jak myślicie? Ma to sens? carbon podoba mi się ta zmiana . Tylko nie będziesz miał przejścia z części mieszkalnej do garażu, bo jak zauważyłam, to większośc feniksowiczów w wersji z garażem ma takie przejście. Podoba mi się Twoja wersja ze względu na powiększone pomieszczenie gospodarcze. My tak zmniejszyliśmy to pom., że tylko zmieści się piec co. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 23.04.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam Wejście do gabinetu dosyć karkołomne.Poza tym ma to swoje zalety:- klatka schodowa bez zabiegu Minusy to mało miejsca na komunikację na dole a zwłaszcza na górze. Pozostanie tam tylko 1 metr szerokości. Ja w swoich zmianach skupiłem się nad wyprowadzeniem kotłowni a nie nad wyprowadzeniem łazienki w inną częśc domu.Są 2 możliwości:- kotłownia do garażu- ja dobudowałem pomieszczenie nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommy73 28.04.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Witasz Wszystkich! Jestem tu nowy, ale bardzo podoba mi się projekt Feniksa (mojej żonie też). Przymierzamy się do kupna działki i postawienia domku. Tylko chcielibyśmy zobaczyć, jak wygląda Feniks w rzeczywistości (powierzchnie, skosy itp). Czy jest na liście ktoś, kto pozwoliłby obejrzeć swoje dzieło (mogą być rzecz jasna różne etapy realizacji) 2 dorosłym (plus 2 dzieci)? Interesują nas okolice Warszawy. Jeszcze raz pozdrawiam i gratuluję wyboru projektu Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 28.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Witasz Wszystkich! Jestem tu nowy, ale bardzo podoba mi się projekt Feniksa (mojej żonie też). Przymierzamy się do kupna działki i postawienia domku. Tylko chcielibyśmy zobaczyć, jak wygląda Feniks w rzeczywistości (powierzchnie, skosy itp). Czy jest na liście ktoś, kto pozwoliłby obejrzeć swoje dzieło (mogą być rzecz jasna różne etapy realizacji) 2 dorosłym (plus 2 dzieci)? Interesują nas okolice Warszawy. Jeszcze raz pozdrawiam i gratuluję wyboru projektu Tom Zapraszam do siebie - Feniks jest budowany - obecnie parter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 30.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 KIAjaki macie rozmiar kolumn?My wczoraj kupiliśmy 250mm.PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 30.04.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 KIA jaki macie rozmiar kolumn? My wczoraj kupiliśmy 250mm. Pozdrawiam Sylwia My bedziemy mieli 300mm (kupione dzisiaj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 05.05.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Kolumny mamy 250 (chyba takie były w projekcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carbon 06.05.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Hejo!Bylo troche czasu w dlugi weekend, to wykonalem kilka wizualizacji wnetrza Feniksa z prostymi schodami przesunietymi na srodek. Zastanawiam sie czy tam u gory nie bedzie zbyt wasko... http://mczard.republika.pl/feniks/Feniks-2-006-small.jpghttp://mczard.republika.pl/feniks/Feniks-2-008-small.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts