Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 574
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

KaJot

gdzie fotki?

Ma ktoś może zestawienie belek itp. do stropu. Albo może zeskanowany strop. Bo potrzebuję to, żeby wysłać do wyceny i niestety nie mam skanera :(

Proszę o pomoc :oops:

Pozdrawiam

Sylwia

Fotki jeszcze w aparacie.

Jeśli robisz również strop nad garażem to moge Tobie wysłać moje zestawienie.

Witam forumowiczów!

Zabieram się do pracy nad własnym Feniksem. Zacząłem od przemyślenia zmian w projekcie i chciałbym się z Wami podzielić tym co wymyśliłem (rysunki poniżej). Oczywiście nie bezinteresownie - liczbę na Wasze opinie i uwagi ;-).

Zależało mi na tym, żeby powiększyć łazienkę na dole, jak zresztą wiele osób, ale zrobiłem to inaczej, tak żeby nie uzyskać podłużnego "wagonu". Drugim powodem zmian było takie usytuowanie schodów, aby schodziły bezpośrednio do "punktu centralnego domu", czyli miejsca styku kuchni, jadalni i salonu. Niejako w efekcie ubocznym dostałem większe pomieszczenie gospodarcze.

http://mczard.republika.pl/feniks/Projekt-SMALL-Parter2.jpg

http://mczard.republika.pl/feniks/Projekt-SMALL-Pietro2.jpg

No i jak myślicie? Ma to sens?

No i jak myślicie? Ma to sens?

carbon

podoba mi się ta zmiana :D . Tylko nie będziesz miał przejścia z części mieszkalnej do garażu, bo jak zauważyłam, to większośc feniksowiczów w wersji z garażem ma takie przejście.

Podoba mi się Twoja wersja ze względu na powiększone pomieszczenie gospodarcze. My tak zmniejszyliśmy to pom., że tylko zmieści się piec co.

Pozdrawiam

Sylwia

Witam

Wejście do gabinetu dosyć karkołomne.

Poza tym ma to swoje zalety:

- klatka schodowa bez zabiegu

Minusy to mało miejsca na komunikację na dole a zwłaszcza na górze. Pozostanie tam tylko 1 metr szerokości.

Ja w swoich zmianach skupiłem się nad wyprowadzeniem kotłowni a nie nad wyprowadzeniem łazienki w inną częśc domu.

Są 2 możliwości:

- kotłownia do garażu

- ja dobudowałem pomieszczenie nad garażem

Witasz Wszystkich! Jestem tu nowy, ale bardzo podoba mi się projekt Feniksa (mojej żonie też). Przymierzamy się do kupna działki i postawienia domku. Tylko chcielibyśmy zobaczyć, jak wygląda Feniks w rzeczywistości (powierzchnie, skosy itp). Czy jest na liście ktoś, kto pozwoliłby obejrzeć swoje dzieło (mogą być rzecz jasna różne etapy realizacji) 2 dorosłym (plus 2 dzieci)? Interesują nas okolice Warszawy.

Jeszcze raz pozdrawiam i gratuluję wyboru projektu :)

Tom

Witasz Wszystkich! Jestem tu nowy, ale bardzo podoba mi się projekt Feniksa (mojej żonie też). Przymierzamy się do kupna działki i postawienia domku. Tylko chcielibyśmy zobaczyć, jak wygląda Feniks w rzeczywistości (powierzchnie, skosy itp). Czy jest na liście ktoś, kto pozwoliłby obejrzeć swoje dzieło (mogą być rzecz jasna różne etapy realizacji) 2 dorosłym (plus 2 dzieci)? Interesują nas okolice Warszawy.

Jeszcze raz pozdrawiam i gratuluję wyboru projektu :)

Tom

Zapraszam do siebie - Feniks jest budowany - obecnie parter.