eadok 19.10.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 S&M Czy chodzi Ci o ten rzut z projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 19.10.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 eadok już mi przysłali z pracowni Domus. Jak się ich poprosi, to wszystko przyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 06.11.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Jak zwykle mam pytanko do feniksowiczów. Jaki macie okap (przy dachu) na gotowo, bo w projekcie jest niby 70 cm na gotowo. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 06.11.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Jak zwykle mam pytanko do feniksowiczów. Jaki macie okap (przy dachu) na gotowo, bo w projekcie jest niby 70 cm na gotowo. Pozdrawiam Sylwia Ja wydłużyłem okap w związku z podniesieniem ścianki kolankowej o 2 pustaki. Mam mieć 90 cm od ocieplenia. Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 17.11.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Pytanie do KaJot czy będziesz miał na poddaszu rolety zewnętrzne? Pytanie do bastka, o ile kiedyś tu zajrzy czy u Ciebie okna na poddaszu są 120x120? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulus 01.12.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 WitamRównież mamy zamiar budwać Feniksa i mam pytanie ile potrzeba pustaków i połówek na budowę tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzikownia 03.12.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam wszystkih Feniksowiczow Z duma chce oświadczyć ze zakupiliśmy projekt tego przeslicznego domku i po Nowym Roku zaczynamy budowe. Przyznam sie ze przegladalam wczesniejsze posty ktore duzo mi pomogly w podjeciu decyzji o zmianach w projekcie. Jutro wybieramy sie do architekta ktory moze cos mam jeszcze doradzi. Myslimy o nastepujacych zmianach : 1) Przejscie nad garazem pod schodami (czytalam i widzialam ze tak niektorzy z Was robia choc dokladnie nie wiem jak to w praktyce ma byc) 2) powiekszenie wiatrolapu i likwidacja spizarni= wieksza kuchnia 3)okno przy schodach 4)okno w garazu 5)likwidacja okna w garazu i powiekszenie garazu Jezeli ktos z Was bedzie mogl mi cos doradzic bede bardzo bardzo wdzieczna a i mam zapytanie czy ktos buduje moze Feniksa w okolicy Lublina??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 06.12.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 .... 4)okno w garazu 5)likwidacja okna w garazu i powiekszenie garazu Wkradła się pewna nieścisłość z oknem w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzikownia 06.12.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Oczywiscie chodzilo mi o likwidacje okna w garderobie Wczoraj bylismy u architekta i chyba tez zlikwidujemy jedno okno polaciowe w jednym z pokoi tam gdzie w projekcie sa one dwa oraz podniesiemy o jeden suporek sciane kolankowa.To by bylo na tyle. Pozdrawiam Magda S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 19.12.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Pytanie do KaJot czy będziesz miał na poddaszu rolety zewnętrzne? Pytanie do bastka, o ile kiedyś tu zajrzy czy u Ciebie okna na poddaszu są 120x120? Pozdrawiam Sylwia Witam wszystkich, Dawno mnie tu niebyło, a serwis nie przysyłał informacji o nowych wiadowmościach. Z rolet zewnętrznych chyba zrezygnuje (wszędzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 21.12.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Pytanie do bastka, o ile kiedyś tu zajrzy czy u Ciebie okna na poddaszu są 120x120? Pozdrawiam Sylwia jesli w projekcie jest 120x120 to tak - okna mam wszerdzie takie jak w projekcie Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 30.12.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witaj!Mam Junkersa Eurostara z TA 211 i czujnikiem zewnętrznym oraz wewnętrznym TW2. Pisze do Ciebie, bo moze masz podobne rozwiazanie i radzisz sobie z pogodowka. a raczej zuzyciem gazu. Dotychczas używając tylko mojego Junkersa Eurostara do gotowania i c.w.u. zużywałem 1,5-1,8 m3 gazu na dobę. Teraz postanowiłem przetestować piec (wydawał sie ekonomiczny) i zobaczyć jak będzie grzał dom. I ku mojemu zaskoczeniu żre gaz jak koń owies! Zużycie to około 20 m3 na dobę, temperatura w domu to 20,5 w dzień. Ogrzewam około 150 mkw. i to jeszcze nie wszędzie kaloryfery odkręcone na maxa: sypialnia na 3, pokoje dzieci również na 3, podłogówka w łazienkach niezbyt dużych na 2,5.Dom jest nowy, ocieplony, czwarty sezon grzania. U nas teraz temperatury w nocy do -8, w dzień -1 i słonecznie było. No i mam pogodówkę: TA 211 i TW2 (do ustawiania temperatury wewnątrz). Nie mogę sobie chyba z nią poradzić, serwisanci też są chyba w tym do bani.A TERAZ O TYM JAKIE MAM NASTAWY NA PIECU na TA 211 patrzac od góry: - pokretło na 19 - pokretło na zegar (sterowanie czasowe)- pokretlo na 20 (poczatkowy punkt krzywej)- pokretlo na gwiazdkę. Regulator temperatury zasilania ustawiony na 4. Przy -5 na zewnątrz dawało to ok. 54-55 stopni na piecu, tak pokazuje wyświetlacz na JUNKERSIE. W domu TW2 ustawiony w pozycji srodkowej co powinno dawac ok.20 stopni. No i przy takim ustawieniu piec "zeżarł" 19,7 m3 w ciągu doby. W nocy najnizsza temperatuta była -8 a w dzień najwyzsza 1,5. Wiec nie cuda. A najciekawsze jest to, że poczatkowo mialem ustawienione pokretlo na 20 (poczatkowy punkt krzywej) i na 4,5 na temperaturze zasilania i zjadalo mi 13,14 m3 przy wiekszych mrozach. CZY MOZESZ MI POMóC USTAWIC TE CHOLERNA KRZYWą ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 30.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witaj! [....] czesc, wnioskuje ze to pytenie do mnie poniewaz to samo dostalem jako PW niestety za wiele Ci nie pomoge, mam co prawda Junkersa Eurostar ale nie mam pogodówki, jakoś mnie nie przekonało to rozwiązanie - mam regulator wewnętrzny tygodniowy TR200 i bardzo mi to odpowiada (sprawdziłem takie sterowanie mieszkając u rodziców gdzie działa bez zarzutu). Może problem leży w złym umiejscowieniu czujnika na zewnątrz budynku, może sygnał w kablu od kotła do czujników jest zakłocany przez zbyt blisko połozone inne przewody ? Nie mam danych obecnych swojego zużycia gazu bo z gazowni dostałem jakies faktury zaliczkowe na cale pół roku, ale rok temu gdy się wprowadziłem (czyli pierwszy sezon grzania, a zima wtedy podobna do obecnej - w okolicach zera) zużycie dobowe gazy miałem ok 6,5-7,5 m3 wliczając w to podgrzanie cwu no i płytę gazową. Twoje zużycie jest faktycznie bardzo wysokie. Parametry w moiim domu sa podobne - temp. dzien 20,5, w nocy 18,5 (noc to 22-6:30), powierzchnia feniksa to 130 m2 (troche skosow), material scian to beton komorklowy 24cm + 10 cm styropianu, od góry i w skosach 15+5 wełny mineralnej. Skontaktuj sie z serwisem Junkersa http://www.junkers.com/pl/pl/ek/pomoc/kontakt/index.html , ja kiedys mialem problem z podłączeniem zasobnika cwu i w 2 dni dostalem szczegolową pomoc, pozdrawiam, też bastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 31.12.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Witaj bastek13! Dzięki za radę. Miałem nie dzwonić początkowo, bo pomyślałem, że i tak to nic nie da. Ale w końcu od czego są serwisy, zadzwoniłem do nich, pan był miły - poradził - zobaczymy co i jak będzie. Wszystkiego dobrego w nowym roku ! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 14.01.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Znowu pytanie do KIA pytałam już o łazienkę, a dokładnie o prysznic. Też chyba w przyszłości będziemy taki robić, tylko u nas jednak na gotowo wyjdzie około 116 cm szeroki i ok. 100 cm głęboki. Mam tylko pytanko: jaka jest całkowita długość łazienki???????????? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 22.01.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Cześć. Jak dobrze pójdzie to na wiosnę chciałbym wystartować z budową Feniksa, i przy przeglądaniu projektu zacząłem się zastanawiań między innymi nad obniżeniem stropu nad podcieniem wejściowym. Trochę uprościłoby to wykonanie stropu (nie byłoby podniesionego wieńca, i dodatkowej płytki) tylko czy wtedy przestrzeń nad wejściem nie zrobiła by się za ciasna. W projekcie wysokość podcienia wynosi około 2,58 przy drzwiach o wysokości 2,3. Trzeba by obniżyć jakieś 15 cm więc zrobiło by się 2,43 i drzwi wtedy można by dać o wysokości 2,1. Jeszcze jeden sprawa, tak obniżony podcień byłby widoczny od strony attyki nad wejściem. Co myślicie o takim "patencie", czy to gra warta świeczki. (taniej raczej nie będzie, ale boję się że fachowcy z fantazją i tak to wyrównają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 22.01.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Moj fachowiec nie marudził w tej kwestii. Zrobił tak jak jest w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 22.01.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Może faktycznie niepotrzebnie marudzę Zostanie pewnie bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 27.03.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 eadoki jak z projektem??? KaJotna jakim jesteś etapie? Pozdrawiam budowniczych FeniksaSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 18.04.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 eadok i jak z projektem??? KaJot na jakim jesteś etapie? Pozdrawiam budowniczych Feniksa Sylwia Witam, z małym opóźnieniem: ->skończone tynki wewnętrzne najbliższe plany ogrzewanie (rury), wylewki i kominek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts