darekmatusz 12.06.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam chciałbym zapytać tych co wybudowali lub budują Feniksa... Jakie wymiary parapetów macie pod oknami w wykuszu tzn. ile wysunięte w stronę jadalni i ile wcięte w ścianę (przy założeniu że wykusz jest zbudowany zgodnie z projektem).Czy ten środkowy parapet pod którym jest grzejnik wysuwaliście więcej? Będę wdzięczny za odpowiedź. PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 12.06.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam chciałbym zapytać tych co wybudowali lub budują Feniksa... Jakie wymiary parapetów macie pod oknami w wykuszu tzn. ile wysunięte w stronę jadalni i ile wcięte w ścianę (przy założeniu że wykusz jest zbudowany zgodnie z projektem). Czy ten środkowy parapet pod którym jest grzejnik wysuwaliście więcej? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrowienia Darek M. parapety wystają mi poza ścianę 6 cm, grzejnik mam ciut dalej - 1 cm poza krawedz parapetu, ale za firanką nic nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 13.06.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 parapety wystają mi poza ścianę 6 cm, grzejnik mam ciut dalej - 1 cm poza krawedz parapetu, ale za firanką nic nie widac Dzieki za odpowiedz Przyjrzalem sie dokladnie zdjeciu z Twojego domu. Na zdjeciu wyglada tak jakby parapet był jeden do wszystkich okien... Pozdr Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 13.06.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 parapety wystają mi poza ścianę 6 cm, grzejnik mam ciut dalej - 1 cm poza krawedz parapetu, ale za firanką nic nie widac Dzieki za odpowiedz Przyjrzalem sie dokladnie zdjeciu z Twojego domu. Na zdjeciu wyglada tak jakby parapet był jeden do wszystkich okien... Pozdr Darek M. są 3 parapety, ale docięte tak że wygląda faktycznie jak 1 dopasowany do kształtu wykuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 13.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Co do parapetu w wykuszu, to u nas też jest trzyczęściowy, dopasowany tak, że stanowi całość. Parapet 6,5 cm od ściany, grzejnik też wychodzi poza parapet ok 4 cm. Nie mamy firan, mimo to lekko wystający poza parapet grzejnik nie jest szpecący. Przynajmniej dla nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulus 11.07.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 WitamNa naszym Feniksie stawiamy już krokwie i mam pytanie, czy kładliście papę czy od razu blachodachówkę/dachówkę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 14.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam Na naszym Feniksie stawiamy już krokwie i mam pytanie, czy kładliście papę czy od razu blachodachówkę/dachówkę? Pozdrawiam u mnie jest deskowanie i papa, blachę kładłem po jakims czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 15.07.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam Na naszym Feniksie stawiamy już krokwie i mam pytanie, czy kładliście papę czy od razu blachodachówkę/dachówkę? Pozdrawiam My też mamy wydeskowany + papa, ale to datego, że dach "zimowaliśmy". Dopiero teraz będziemy "walczyć" z dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 17.07.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 A ja mam folię pod dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulus 17.07.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Dziekuję za odpowiedzi i mam jeszcze pytanie: ile cm ma w Waszych Feniksach okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.07.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 ulusMy mamy 80 cm od ściany (bez ocieplenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 21.07.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 bogpytanie do Ciebie. Bo chyba dobrze kojarzę, że Ty masz ok. 2,8 wysokości parteru.Chciałabym się dowiedzieć ile masz stopni schodów (ile sztuk) i na jakiej wysokości są zrobione. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 24.07.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 S&M Schodków mam 19. Jaka jest ich wysokość sprawdzę w domu i napiszę. Dobrze pamiętasz mam na parterze 2,84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 24.07.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 S&M Z ostatniego zdjęcia wynika że około 17 cm.284 cm a parter kończy się po 17-ym schodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 24.07.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 bog dziękuję http://miood.pl/blog/wp-content/uploads/2007/06/piwko.gif sie należy za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.08.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Feniksowicze - proszę się obudzić Mam pytanko dla tych, co mają dach i okna połaciowe. Proszę o podanie jaki macie rozmiar okien dachowych - w pokojach i w garderobie. Czy powiększaliście, czy pomniejszaliście? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 18.08.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Feniksowicze - proszę się obudzić Mam pytanko dla tych, co mają dach i okna połaciowe. Proszę o podanie jaki macie rozmiar okien dachowych - w pokojach i w garderobie. Czy powiększaliście, czy pomniejszaliście? Pozdrawiam Budzę się. Okna mam 78/140. W projekcie są 160. Po podniesieniu ścianki kolankowej by mi się nie zmieściły. W garderobie zrezygnowałem z okna. Po roku mieszkania nadal nie uważam aby było potrzebne. Przy okazji mogę powiedzieć że poddasze się bardzo nagrzewa w upał. Więc lepiej nie przesadzać z ilością zwłaszcza od południa i zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 18.08.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Feniksowicze - proszę się obudzić Mam pytanko dla tych, co mają dach i okna połaciowe. Proszę o podanie jaki macie rozmiar okien dachowych - w pokojach i w garderobie. Czy powiększaliście, czy pomniejszaliście? Pozdrawiam Budzę się. Okna mam 78/140. W projekcie są 160. Po podniesieniu ścianki kolankowej by mi się nie zmieściły. W garderobie zrezygnowałem z okna. Po roku mieszkania nadal nie uważam aby było potrzebne. Przy okazji mogę powiedzieć że poddasze się bardzo nagrzewa w upał. Więc lepiej nie przesadzać z ilością zwłaszcza od południa i zachodu. Okna dachowe też 78/140. Pomieszczenia z oknami dachowymi i tak są bardzo jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 18.08.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Feniksowicze - proszę się obudzić Mam pytanko dla tych, co mają dach i okna połaciowe. Proszę o podanie jaki macie rozmiar okien dachowych - w pokojach i w garderobie. Czy powiększaliście, czy pomniejszaliście? Pozdrawiam Budzę się. Okna mam 78/140. W projekcie są 160. Po podniesieniu ścianki kolankowej by mi się nie zmieściły. W garderobie zrezygnowałem z okna. Po roku mieszkania nadal nie uważam aby było potrzebne. Przy okazji mogę powiedzieć że poddasze się bardzo nagrzewa w upał. Więc lepiej nie przesadzać z ilością zwłaszcza od południa i zachodu. Okna dachowe też 78/140. Pomieszczenia z oknami dachowymi i tak są bardzo jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulus 20.08.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Czym pokryliście swoje Feniksy? U mnie ma być blachodachówka, ale nie wiem, którą firmę wybrać, czy ktoś ma np blachę Pruszyński? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts