bog 05.05.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam Panie Bogdanie, ... W pokoju nad garażem u Pana w adaptacji widzę tylko jedno okno połaciowe, czy to wystarcza ? ... We frontowej części tego pomieszczenia mam kotłownię (bez okna). Reszta jest dużą pralnią i suszarnią. Więc wystarcza jedno (od południa) w zupełności. Połaciowe lepiej doświetlają niż zwykłe. No i mam długą ścianę na regały. Przy innym przeznaczeniu niż gospodarcze zrobiłbym duże okno w ścianie (ja mam z tej strony dom 3 m od granicy). Można zrezygnować wtedy z połaciowego. Pokój robi się ustawniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 05.05.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam Wszystkich Z mojego doświadczenia: Garaż poszerzyłem o 80 cm.Nad garażem mam dobudowany pokój + łazienka (cel przyszłościowy, na raziem jest tam magazynek budowlany). Wejście jest z półpiętra.W pokoju jest tylko jedno okno w szczycie 150x150. Niestety w moim przypadku to trochę za mało. Gdyby było jeszcze okno dachowe, byłoby jaśniej. PozdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek76 24.06.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Po długim okresie poszukiwania odpowiedniego projektu jesteśmy zainteresowani kupniem właśnie Feniksa, jednakże przed podjęciem ostatecznej decyzji chcielibyśmy zobaczyć ten dom w rzeczywistości. Gdyby ktoś z forumowiczów mógł nam w tym pomóc bardzo proszę o kontakt. Jesteśmy z Lublina i moglibyśmy obejrzeć dom nawet w okolicach Warszawy. PozdrawiamTomek S. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 30.06.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam wszystkich forumowiczów. ... Jesteśmy z Lublina i moglibyśmy obejrzeć dom nawet w okolicach Warszawy. Ja już mieszkam od 2 lat i nie oprowadzam wycieczek. Na etapie budowy chętnie. Mogę udostępnić sporo zdjęć. Zapytaj bezpośrednio kogoś z budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 10.04.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Pewnie już nikt tutaj nie zagląda.Ale jeśli tak, to proszę o kilka opinii na temat ogrzewania CO w Feniksie.Proszę pisać, jakie macie kotły i jakie KW oraz czy ogólnie cosik byście zmienili?My będziemy mieć gazowe ogrzewanie, więc proszę o uwagi Pozdrawiam Feniksowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldekk 16.06.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 WitajJa mam kocioł na eko-groszek z podajnikiem tłokowym.Zużycie to ok 4,5 tony na rok (w okresie letnim grzeję nim wodę).Zamieniłem też pomieszczenia tzn. łazienkę i kotłownię. Z kotłowni mam przejście do garażu. PozdrawiamWaldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 18.08.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Do budujacych Feniksa I w roku 2009 / 2010,po wielu zmaganiach w wyborze projektu dzisiaj zamowilam Feniksa z garazem i bardzo sie ciesze ,ze skonczyla mi sie ta ´´wedrowka ´`po katalogach.Jak wiekszosc Feniksowiczow i ja wprowadzam zmiany do projektu.I tak po kolei:zmiana dachu nad garazem na dwuspadowy o 35stopni nachylenia,wyrownanie sciany frontowej,zmiana lokalizacji komina czyli nie bedzie kominka w salonie a w zamian bedzie kuchnia kaflowa w polaczeniu z elektryczna(takie kabi),zmiana geometrii wykusza tj.szerokosc 3,5m i glebokosc do 2m z zadaszeniem(bez balkonu),rezygnacja z okien dachowych a bedzie tylko wylaz dla kominiarza.Reszta to kosmetyka taka jak zmiana wielkosci okien i przesuniecia scianek dzialowych.Zmiany juz zatwierdzone przez naszego architekta,teraz jeszcze reszte spraw papierkowych i na zime robimy stan zero.Jak mi sie uda wstawie odreczne zmiany na rzucie.Pozdrawiam i apeluje-odzywajcie sie i piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 10.10.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam i pytam-czy nikt juz nie buduje lub nie wykancza Feniksa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldekk 11.10.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam. Ja wykończyłem Feniksa dwa lata temu. Zmiany jakie wprowadziliśmy to: powiększyliśmy okna (kuchnia i łazienka dół), zmieniliśmy delikatnie wykusz (tzn ścianka ok 50cm jest prostopadle do ściany, reszta jak w projekcie), w jadalni wstawiliśmy ściankę działową ( coby dół nie był za bardzo otwarty), dolna łazienka zamieniona z kotłownią ( przez kotłownię jest teraz przejście do garażu), w górnej łazience po lewej stronie przy drzwiach wstawiliśmy prysznic ( powiększyliśmy lekko łazienkę), poszerzyliśmy też garaż o 1m ( mogło by być jeszcze więcej). My też chcieliśmy zrezygnować z okien połaciowych ale po obejrzeniu zamieszkałego Feniksa zrezygnowaliśmy z tego. Co z wietrzeniem garderoby?, co z doświetleniem pokoii?. Właśnie zaczynamy trzecią zimę. Feniks to idealny projekt dla nas 2+2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 17.10.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam Cie Waldekk.Ciekawe rozwiazanie z ta scianka w jadalni.Jezeli mozesz przeslij mi prosze pare fotek z parteru i prysznica na pietrze.My rozpoczynamy jednak na wiosne,bo nasz architekt nie dal rady z adaptacja.Jak wiec widzisz mam czas aby zmienic jeszcze co nieco.Jezeli mozesz to prosze o fotki na adres maila [email protected] Pozdrawiam i czekam na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 27.10.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Ja wykańczam siebie i Feniksa. Większych zmian nie wprowadzaliśmy. Żałujemy, że łazienka na dole jest bez okna. Mogliśmy faktycznie zamienić z kotłownią. Ale już za późno. No i zmiana jaką bym na pewno wprowadziła, jakbym drugi raz Feniksa budowała - to powiększenie wykusza. Generalnie może być, ale bardziej praktyczny byłby większy. Dolną łazienkę przedłużyliśmy tak, że na końcu wyjdzie prysznic 116x100. Praktyczny No a na górze prysznic planujemy na kominie. ODZYWAĆ się cześciej!!! Bo temat zaginie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 28.10.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witaj S&M,milo,ze piszesz.Myslalam,ze wszystkie Feniksy sa juz zamieszkale.Napisz gdzie sie budujecie i wstaw troche fotek swojego Feniksa.Jak mozesz to podaj koszty jakie poniesliscie na stan surowy otwarty i zamkniety.My zaczynamy na wiosne,a budujemy sie w Jeleniej Gorze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 19.11.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam,a coz to za grobowa cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolunia 25.01.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam! Mamy w planie budowe feniksa! Czy jest na forum ktos z okolic Trójmiasta kto jest w trakcie budowy feniksa lub juz wybudował???I zgodziłby się na małe odwiedziny:) Prosze o kontakt gg265210 badz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igipigla 17.04.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam jestesmy prawie zdecydowani na projekt Feniks tylko przegladajac rozne fora natknelam sie na duuuuuze koszty budowy tego domku.Czy jest ktos kto moglby sie podzielic doswiadczeniem w tej sprawie.Moze jest ktos z okolic Olsztyna i jest w trakcie budowy chetnie zobaczylabym domek na zywo:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts