loppez 04.03.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 dziś oglądałam Feniksa - cudeńko, jest po prostu przepiękny, jesteśmy zdecydowani na budowę tego domku, czekamy tylko na wz, i jeżeli dadzą nam, to dąłączamy do "rodziny Feniksa" jeszcze raz bardzo dziękuję Ewie i Markowi za umożliwienie obejrzenia domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 10.03.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam,Mam juz projekt po adaptacji. Zmiany, które w końcu wprowadziłem to:->pomieszczenie nad garażem, ze schodami takimi jak u Marka ->rezygnacja ze schowka ale powiększenie kuchni - jak u Bastka ->Okna połąciowe: rezygnacja z pokoju z balkonem, w garderobie, z jednego połąciowego w pokoju obok; dodanie w łazience i w drugiej sypialni->druga łazienka zamiast garderoby z wejściem od pokoju z balkonem.->Podwyższenie parteru do 2.65 i ścianki kolankowej do 92 cm W trakcie budowy bede chciał jeszcze zwiększyć WC na dole i wstawić tam prysznic. Wszystkim którzy mieli swój współudział w podjęciu tych decyzji serdecznie dziękuję. Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 10.03.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witamy serdecznie wszystkich sympatyków Feniksa!! Gratulujemy wspanialych domkow!! Sa przesliczne!! Proszę o pomoc w podjęciu decyzji. My również zakupilimy wiosnš zeszłego roku ten projekt i zamierzalimy wybudować się. Niestety z powodu pewnych problemów rodzinnych odeszlimy od tego zmiaru. W zamian postanowilimy zakupić w połowie tego roku mieszkanie w miarę naowe, w niskiej zabudowie, wybudowane w nowej technologii. Jakież było nasze zdziwienie, kiedy po głebszym zapoznaniu sie z ofertami mieszkań na rynku pierwotnym i wtórnym, okazało się, że cena metra2 nowego mieszkania kształtuje się od 3000 do 3300!! Mieszkanie na rynku wtórnym ze wszystkimi dodatkowymi kosztami i lekkim odnowieniem to około 300 ty. W tej sytuacji zaczelismy sie zastanawiac czy za ta sume moze lepiej sie wzbudowac? Prosze o podpowiedz czy jest szansa ze z kapitalem 300 tys. wybudujemy sytemem po czesci gospodarczym naszego feniksa? Pozdrawiamy goraco! ps. podajemy nasz e-mial : [email protected] Hidarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 10.03.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Niestety na tym etapie budowy nie mogę pomóc. Robiąc jednak budżet na budowę Feniksa - oparty na motodzie sufitowej- jeśli macie działkę to jest szansa. Ja zakładam, że za ok.300 tys mi się uda. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 10.03.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witamy Dziekujemy za odpwiedz. Tak, mamy dziłakę. Sš też na niej media: woda, energia elektryczna, gaz. Nie ma jednak kanalizy więc czeka nas szambo lub oczyszczalnia. Najgorsze jest to, że jestemy laikami w temacie budowy domku, nikt z naszych rodzin, ani znjaomych nie podjejmował sie tego. Więc nie mamy sklai porównawczej. PozdrowieniaHidarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 10.03.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 budujcie, my kupiliśmy mieszkanie 4 lata temu i teraz żałuję, że nie zaczeliśmy się wtedy budować, koszty utrzymania mieszkania są wg mnie dużo wyższe niż domku, sporo znajomych wybudowało się i są bardzo zadowoleni, my też już jesteśmy zdecydowani i zaczynamy kwitologiępowodzenia i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 11.03.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Dziekujemy za radę. My włanie też zastanawialimy się nad zakupem 4 pokojowego miaszkania, ale koszt kupna i uzytkowania nas przeraził. Dlatego też stoimy na rozdrozu. Myslelimy nawet by wykończyć do stanu mieszkalnego dół Fenikasa a poddasze w miarę mozliwoci i finansów. PozdrawiamyHidarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 22.03.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 i słusznie, można wykończyć później, to na pewno dużo lepsze niż popełnianie naszego błędu sprzed kilku lat 17 marca złożyliśmy wniosek o wz, teraz musimy uzbroić się w cierpliwość, pozostaje nam tylko czekać i liczyć na cud a jak nie dadzą (tfu tfu tfu) to liczę na plan zagospodarowania w najbliższych 2 latach - procedura właśnie się zaczyna, rada gminy przyjęła uchwałę o przystąpieniu do sporządzenia planu zagospodarowania przestrzennego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 04.04.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam,Jaki robiliście fundamenty: monolotyczne czy z bloczków ? PozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 04.04.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam, Jaki robiliście fundamenty: monolotyczne czy z bloczków ? Pozdrawiam Konrad u mnie po wylaniu ławy było kilka warstw bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nykas 04.04.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witamy wszystkich Feniksowiczów!!!!!Bardzo cieszymy sie, że nie tylko my zwróciliśmy uwagę na ten projekt. Jesteśmy już po lekturze waszych infomacji. Jeszcze nie widzieliśmy domu "na żywo", ale juz atakowaliśmy pocztą meilową osoby z Dolnego Śląska . Niedługo odbieramy projekt z pracowni Domus. Bardzo miła i kompetentna obsługa. Szkoda,że nie robią adaptacji swoich projektów , ale można w biurze( we Wrocławiu) dokładnie sprawdzić realizację swoich pomysłów.Będziemy bardzo wdzięczni za faktyczny koszt domu w stanie surowym otwartym i zamknietym od Was wszystkich im wiecej informacji tym lepiej. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 08.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam,Coś aktywność Feniksowiczów marna na wiosnę, albo wszyscy na budowach, albo już się wprowadzili. Jakieś nowe zdjęcia? PS. Mam już pozwolenia na wybudowanie Feniksa Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 09.05.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witaj Konrad Praca wre. Okna już są + monitoring który je chroni też. Aktalnie elektrycy ciągną druty Brama garażowa zamówiona. Hydraulik umówiony. Fotki też są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 09.05.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Z oknami już zupełnie inaczej. Widze, że już i brama garażowa na miejscu. Jakiego typu betonu komórkowego używałeś do ścian zewnętrznych. W projekcie jest 400 na zewnętrzne i 600 na wewętrzne kontrukcyjne. Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 09.05.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Używałem Faelbet odmiany 500, bo nie mają w ofercie 400.Na wewnętrzne 600. Brama garażowa jest prowizorycznie zbita z desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 09.05.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 ale na zdjęciu brama wygląda OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 09.05.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam, Coś aktywność Feniksowiczów marna na wiosnę, albo wszyscy na budowach, albo już się wprowadzili. Jakieś nowe zdjęcia? PS. Mam już pozwolenia na wybudowanie Feniksa Pozdrawiam, Konrad u mnie końcówka malowania ścian, czekam na faceta od balustrad (spóźnia się tylko .... pół roku) no i najważniejsze - za tydzień mają zacząć robic kanalizację, ale póki nie zobazcę to nie uwierzę (mieli zacząć we wrześniu ubiegłego roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 09.05.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Dasz mi namiar na Twoją ekipę ? (pytanie do Bastka)Przeglądając cały temat Feniksa, widze że sprawdzona. Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 09.05.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 A u nas zaczęły "się robić" łazienki, najpierw górna. Zamówiliśmy meble kuchenne. No i trzeba też będzie odwiedzić "kominkarza". W międzyczasie ogrodziliśmy nieco działkę, uporządkowaliśmy teren wokół i będziemy sadzić roślinki! Jeśli starczy czasu na sesję foto, to zdjęcia oczywiscie wrzucimy do albumu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nykas 09.05.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 A u nas zaczęły "się robić" łazienki, najpierw górna. Zamówiliśmy meble kuchenne. No i trzeba też będzie odwiedzić "kominkarza". W międzyczasie ogrodziliśmy nieco działkę, uporządkowaliśmy teren wokół i będziemy sadzić roślinki! Jeśli starczy czasu na sesję foto, to zdjęcia oczywiscie wrzucimy do albumu! ............................ ....ale u Was zaszły duże zmiany !!!! Brawo , my walczymy z elektrykami hi hi Ci to potrafią . Pozdrawiamy Was serdecznie Ania i Sławek . P.S. Nie wprowadzilismy wielu zmian tak jak Wy , ale nasza pani projektant wymysliła inną wersję łazienki dół, zobaczymy jak się to sprawdzi w praktyce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts