Annja 29.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Począwszy od 7 marca jestem na L4. Powodem zwolnienia była zagrożona ciąża ( była, bo już niestety zakończyła się poronieniem ). Zwolnienie mam jeszcze do 8 maja, w zeszłym tygodniu wyszłam ze szpitala, czuję się podle, a dziś dostałam wezwanie z ZUS do lekarza orzecznika, w związku z tym L4 zapewne. Czy ktoś z was wie na jakiej zasadzie "wyławiają" sobie do takiego sprawdzenia pracowników na długotrwałych zwolnieniach lekarskich? Czy to jakaś loteria czy może ktoś z pracy, komu się wydawało że udaję chorą, poprostu mnie podpier...lił w ZUS-ie? Strasznie mnie wkurzyło to pisemko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.04.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Bardzo mi przykro Pracodawcy jak są na zwolnieniu to od razu dostają wezwanie, pracownicy - raczej nie. Musi zakład pracy chyba o to poprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 29.04.2008 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Nie sądze, że wystąpił o to ktoś z moich przełożonych, bo mój bezpośredni szef wiedział, że jest źle i że idę do szpitala, wiedział, że to L4 to nie żadna ściema. Myślałam raczej, że to może może ktoś z poirytowanych moją długą nieobecnością współpracowników wystąpił z "uprzejmym donosem" ( a dokładnie mówiąc jedna "czarna owieczka" naszej firmy ). Ech, szkoda gadać. Jak będę na tej cholernej komisji to się poprostu zapytam dlaczego mnie taki zaszczyt kopnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 29.04.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ktoś z was wie na jakiej zasadzie "wyławiają" sobie do takiego sprawdzenia pracowników na długotrwałych zwolnieniach lekarskich? Moja mama kiedys dostała takie wezwanie na kontrolę, a na 99% nikt do tego ręki nie przyłożył, raczej losowo. Mama była wtedy po zawale w kiepskim stanie i zadzwoniłam, czy ze względu na jej stan zdrowia ja moge przywieźć wszystkie dokumenty. Oczywiście nie ma takiej mozliwości. Na "kontroli" lekarz bardzo mamę przepraszal, że ja ciągnęli w takim stanie. No nie powiem co sobie pomyslałam - gdzie sobie te przeprosiny może wlożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 29.04.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 To co napisał zielony listek utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że ZUS to zupełnie zbędna i bezduszna instytucja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 29.04.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 generalnie kiedyś rozmawiałem z pracownikiem zusu i powiedział mi, że im dłuższe (jednorazowo) zwolnienie tym większa szansa na kontrolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 30.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 ponoć losują, byłam kiedys na takiej kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts