Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odległość od ściany lasu - budowa domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Jeśli chodzi o odległość od lasu to wydaje mi się, że wiele zależy od interpretacji urzędnika. Mam działkę leśno budowlaną. Dostałam warunki zabudowy. Zamówiłam projekt indywidualny i dosłownie w przeddzień otrzymania pozwolenia na budowę Pani z urzędu zaprosiła nas do siebie i powiedziała, że niestety ona przeoczyła a tu jest las od którego musimy się odsunąć o 12m. Czyli pozwolenia nie bedzie.

Na mapce projektowej jest linia lasu, która wchodzi z boku mojej działki, w wrunkach zabudowy nikt tego nie uwzględnił

musiałam stawać na głowie żeby zdązyc donieść poprawki do projektu. Wszystkie okna musiałam zmienić, bo żeby uwzględnić te odległości i żeby dom się zmieścil musiałam go przekręcić o 90 st. :evil:

teraz bede chciala budowac garaz, az sie boje...

w zaden sposob nie moge go ustawić zeby pasowal. wczesniej byl ustawiony idealnie, ale teraz musze zagospodarowanie dzialki robic praktycznie od nowa...

A wszystko przez jedną Pania...

• 5 months później...
Witam mam na imię Agnieszka razem z mężem chcemy postawic domek o nazwie "Wojtuś" na działce o szerokosci 22,5 m sam dom jest szeroki6,8m po jednej stronie graniczy nasza działka z lasem i tu pojawia się pytanie w jakiej odległości od lasu możemy się pobudowac czy jest to 12m czy też 8 m . Rozmawiając z dwoma architektami usłyszałam dwie różne wersje jeden twierdzi 12 m drugi 8m . W warunkach zabudowy są wytyczne pisane w paragrafach. Brzmi to tak cytuję " odległośc od lasu wg par.271 ust.1 i ust.8 "z tego co tu czytam jest to jednak 12 m czy mogę to jakoś zmienic na mniejszą odległosc chciałabym zmiescic garaz.Proszę o pomoc DZIĘKUJE i POZDRAWIAM Agnieszka.