Alanta 20.03.2002 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Ach, a co do poziomów, ja robię równo, podoba mi się efekt, gdy jednakowe płytki "wyjeżdżają" na taras z pokoju... O ile pamiętam drzwi balkonowe mają okapnik, więc ciut wody im nie zaszkodzi, nawet jak będzie ukośnie lało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 20.03.2002 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 No to ładnie się urządziłam! Mam grunt wysadzinowy, piasku za mało, a płytę zerową wylaną bez izolacji!A czy te uczciwe, ocieplone fundamenty dookoła tarasu mnie nie ratują? To co mam teraz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2002 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Jak są nieprzyklejone a Ciebie nie ma na budowie, to faktycznie mogą wyjechać. A Twoje chochliki są dla mnie niewidoczne. Może brak spacji? Dzięki za szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 20.03.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Alicjanko, chochliki mi biegały po klawiaturze i napisałam pozioma zamiast pionowa Jak masz pionową izolację, to jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2002 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Alicjanko - ja mam trochę podobnie, bo zabraknie mi ze 30cm piachu, by być bezpiecznym. Jako wyjście jest zabrać gościa z drogi, niech rozwali mi płytę i dokopać się na powrót do gliny. Alanta czy nie pocieszysz nas, że ocieplenie z boku i z góry ratuje sytuację, bo ten mróz nie dotrze tak daleko jak bez tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 20.03.2002 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Obiecuję, że tym razem to ostatnie pytanie: Alanta, czy kładłabyś ten styropian na tarasie, czy też tylko wylewkę (zdylatowaną)? Bo dzwoniłam dzisiaj do majstra i powiedział, że jak się położy styropian i jeszcze po bokach zdylatuje, to nie ma siły, żeby się tam woda nie dostała w okolicę tego styropianu, a jak dostanie mrozu to zacznie niszczyć płytę od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 20.03.2002 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Przecież to logiczne, grunt ma zwykle temperaturę dodatnią, tylko duże mrozy mogą sprawić, zeby faktycznie grunt przemarzł aż tak głęboko, jak podałam. Jak masz izolację pionową, to fudament nie przemarznie i grunt też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 20.03.2002 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Dzięki wszystkim a Alancie tym bardziej, że odpowiada na wołania zagubionego na puszczy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 20.03.2002 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Ja u siebie nie dałam, w końcu płyta betonowa, płytki z klejem i piach to też izolacja (o ile są suche) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2002 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Akcja protestacyjna - musiałeś tu zaglądnąć !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts