jurg 11.09.2003 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Krwawnik (Achillea). Roślina bardzo pożyteczna, stosowana w ziołolecznictwie...., ale dlaczego uparcie rośnie na moich trawnikach?Może ktoś wie jak ją wyłuskać chemicznie z trawnika?Wydłubywanie ręczne niestety nie jest skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.09.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Jurg, a może wydłubujesz nieskutecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 11.09.2003 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Wydłubuję skutecznie. Co z tego, jak 3 lub 5 lub 10 lub 15 m .... dalej wyrastają nowe "ogniska". Ja nie mam dywanika-trawnika tylko na dzień dzisiejszy ok. 500 m2, a docelowo sam jeszcze nie wiem. Wolałbym,żeby rosła trawa, a nie inne rośliny. Z perzem sobie na szczęście radzę. Pytanie j.w. aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weynrob 23.09.2003 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Jurg ja osobiście widzę tylko jedną radę --ale może nie jedyną-- spróbuj opryskać jednym ze środków-kolejność polecana przezemnie -Lontrel -Starane -Chwastox -Aminopielik przy tych środkach brak w zaleceniach krwawnika,ale sądząć po rodzinie z jakiej się wywodzi to powinny działać nie mieszaj w.w. środków ze sobą po oprysku odczekaj ok 14 dni zanim zastosujesz nowy--lontrel działa z opóźnionym zapłonem-efekt po ok 10 dniach-słabo widoczny--taka specyfika preparatu--idealnie niszczy osty i mlecze najlepiej opryskaj lontrelem-zal dawka 0.4 l/ha-no ale daj 0.6-0.8 l/ha--i 300 l/ha wody--przelicz to sobie na swój trawnik--myślę że potrafisz poczekaj ze wszystkim do wiosny i wtedy się wszystko wyjaśni--myśę że będzie OK piszę to z pełną odpowiedzialnością--nic twojej trawie nie grozi--nawet przy dawce X2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 23.09.2003 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Jurg ja osobiście widzę tylko jedną radę --ale może nie jedyną-- spróbuj opryskać jednym ze środków-kolejność polecana przezemnie -Lontrel -Starane -Chwastox -Aminopielik przy tych środkach brak w zaleceniach krwawnika,ale sądząć po rodzinie z jakiej się wywodzi to powinny działać nie mieszaj w.w. środków ze sobą po oprysku odczekaj ok 14 dni zanim zastosujesz nowy--lontrel działa z opóźnionym zapłonem-efekt po ok 10 dniach-słabo widoczny--taka specyfika preparatu--idealnie niszczy osty i mlecze najlepiej opryskaj lontrelem-zal dawka 0.4 l/ha-no ale daj 0.6-0.8 l/ha--i 300 l/ha wody--przelicz to sobie na swój trawnik--myślę że potrafisz poczekaj ze wszystkim do wiosny i wtedy się wszystko wyjaśni--myśę że będzie OK piszę to z pełną odpowiedzialnością--nic twojej trawie nie grozi--nawet przy dawce X2 pozdrawiam Jeśli chodzi o odpowiedź to nie był to ekspress. Pomimo to dziękuję. 13 września prysnąłem Starane. Reszta wiosną.Nara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weynrob 23.09.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 ale teraz jest expresdopiero teraz zerknąłem na ten temattrzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts