pati25 22.10.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Prprosze o taka umowe na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kantorowski 25.10.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Czy może ktoś z Państwa podesłać taką umowę z sąsiadem[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekp 23.11.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja również będę wdzięczny za wzór takiej umowy.Proszę o przesłanie jej na adres: [email protected] Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 24.11.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Skoro juz jestemy przy ogrodzeniach -to czy w swietle nowych przepisow bedzie potrzebne jakies pozowolenie na budowe ogrodzenia (zwykla siatka i slupki) czy tylko zgloszenie, czy tez - nie trzeba nic? Zamierzamy sie grodzic kolo maja, mieszkamy za granica i chcemy wczesniej zalatwic sprawy papierkowe o ile beda potrzebne. Z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.11.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 do 2,20 m budowa bez zgłoszenia pod warunkiem, ze nie jest to ogrodzenie od strony ulicy, powyżej 2,20 i od strony ulicy itepe (szczegóły w prawie bud) na zgłoszenie ART 29 i 30 prawa budowlanego to reguluje. Poczytaj na http://www.gunb.gov.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.11.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 12.12.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 co do ogrodzenia siatka jest to traktowane jako tymczasowe wiec nie wymagajace pozwolenia jedynie zgloszenia a co do granic z sasiadem jesli odsuniemy sie od osi granicy to stawiamy siatke na naszej dzialce wiec i sasiad nie ma nic do tego ale jesli na granicy stoi juz ogrodzenie i wymaga napraw to jako wlasciciele tego ogrodzenia wspulnie z sasiadem ponosimy koszty jego napraw no chyba ze na wlasna reke usuniemy stare a potem pujdziemy do sasiada zeby dozycil kase na nowe .... to sie nie dziwie ze odmawia bo to traktowane jaet jako budowa nowego a nie naprawa starego klania sie prawo budowlane czytac uwaznie dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Już ja widzę jak sąsiedzi chętnie się dokładają do naprawy Mówią że jak dla nich tak jest git i tyle... Chcesz mieć ładnie - rób sam, nie chcesz wydawać - miej w d. że jest stare, brzydkie i krzywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 08.01.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Bardzo słusznie - my też daliśmy sąsiadom do podpisania takie umowy, tylko jednego olaliśmy, bo od jednej strony mamy pole więc myśleliśmy że będzie takiej potrzeby - błąd, bo okazało się że gość jest kuty na 4 nogi i teraz o ile z każdym innym sąsiadem mamy ogrodzenie w granicy, to z nim mamy całe po swojej stronie... No a chyba nie musżę dodawać że sami płaciliśmy za te ogrodzenia i wywalanie starej rozwalającej się podmurówki więc i tak sąsiedzi się powinni cieszyć że mają nowiutką powlekaną siatkę za friko Jak odkopię to Ci jutro rano wyślę na maila Witam. Czy ja też mogę prosić na maila taką umowę [email protected] z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 03.02.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Hehe jak na studiach - "Co to ? Nie pytaj xeruj" Zbieram wszystko co leci. Może się przyda. Jak możecie to wyślijcie. Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Hehe jak na studiach - "Co to ? Nie pytaj xeruj" Zbieram wszystko co leci. Może się przyda. Jak możecie to wyślijcie. Z góry dzięki. Pozdrawiam Nie będę ukrywała, że w pewnym stopniu ułatwiłoby mi zadanie, gdybyś podał swojego maila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 09.02.2009 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Doradźcie!Co zrobić gdy sąsiad cofnął ogrodzenie 30 cm?Zapłacić mu za teren + część za ogrodzenie czy wybudować swoje ogrodzenie 5 cm od granicy?Myślałem dogrodzić się do niego w zamian za utrzymanie jego części działki w dobrym stanie np koszenie trawy ale nie wiem czy to przejdzie? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 09.02.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 DorciaIQ już. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 10.02.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Doradźcie! Co zrobić gdy sąsiad cofnął ogrodzenie 30 cm? Zapłacić mu za teren + część za ogrodzenie czy wybudować swoje ogrodzenie 5 cm od granicy? Myślałem dogrodzić się do niego w zamian za utrzymanie jego części działki w dobrym stanie np koszenie trawy ale nie wiem czy to przejdzie? Pozdro! Nie czaję... Sąsiad cofnął się o 30cm a Ty narzekasz? Nie rozumiem koszenia - jego to coś obchodzi, jak wygląda 15cm pasek jego ziemi za jego ogrodzeniem? Chcesz postawić nowe ogrodzenie zaraz obok starego? Rozumiem że to jego jest brzydkie i dlatego chcesz nowe? A nie lepiej dać mu świstek do podpisania że wyraża zgodę na rozebranie starego i postawienie w tym miejscu nowego? Firewolf - wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 10.02.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 DorciaIQChyba nie znasz ludzi w mojej okolicy?!O ten pasek ziemi poprzedni właściciel -mój teść pokłócił się właśnie z tym sąsiadem bo on chciał ogrodzić się w granicy - myślisz, że sąsiad odpuści teraz tyle powierzchni? to prawie 1,5a czyli niespełna 20 tysięcy??? Mało? Za to miałbym już piwnicę!Ogrodzenie jest niczego sobie słupki i siatka emaliowana więc ujdzie za ogrodzeniem rosną tuje.Nie wiem jak do niego zagadać? A'propos w tych terenach już kilka razy widziałem 2 ogrodzenia obok siebie a w środku pół metra przerwy - paranoja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 10.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Aaaaaaaaaa czyli sąsiad się nie COFNĄŁ tylko PRZYBLIŻYŁ, najechał bezczelnie na Twoją działkę, tak? To czego Ty od niego oczekujesz, że to ogrodzenie przesunie? Bo ładne? Nadal nic nie kumam... I dlaczego to Ty miałbyś płacić za ten teren?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 10.02.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A ludzi w Twojej okolicy nie znam z całą pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 10.02.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Aaaaaaaaaa czyli sąsiad się nie COFNĄŁ tylko PRZYBLIŻYŁ, najechał bezczelnie na Twoją działkę, tak? To czego Ty od niego oczekujesz, że to ogrodzenie przesunie? Bo ładne? Nadal nic nie kumam... I dlaczego to Ty miałbyś płacić za ten teren?!?!?! Sąsiad się cofną i przed jego ogrodzeniem około 30 cm terenu jest jego [1,5a w sumie] czyli jak chcę mogę wejśc na jego teren nie przechodząc przez ogrodzenie tylko stając tuż przy nim po mojej stronie! Ja jestem ugodowym człowiekiem ale jak on będzie ode mnie chciał kasę to będzie problem... Chodzi mi o to jak do niego podejść, żeby nie było mowy o kasie? wygląda to tak: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ @@@@@@@@@@@teren sąsiada@@@@@@@@@@@ ************************************ ogrodzenie ____________________________________ granica działki @@@@@@@@teren mojej działki@@@@@@@@@@@@ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.02.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 No to podtrzymuję że nie rozumiem problemu. Co Cię to obchodzi że sąsiad SAM SOBIE zmniejszył działkę???? Po co stawiać drugie ogrodzenie? Kurde, chłopie - masz za friko większą działkę i nie ma ŻADNEJ, NAJMNIEJSZEJ podstawy, żeby gość się czegoś od Ciebie domagał... On w ogóle wie o tym że ma cofnięte? Bo kiedyś geodeci to mieli gorsze urządzenia niż teraz - nasi sąsiedzi też mają źle wymierzone, tylko niestety nie my na tym zyskujemy, tylko jeszcze inni sąsiedzi... właśnie dlatego że mieli wymierzone daaaawno i gorzej wyliczone Słuchaj, nie można czegoś komuś sprezentować wbrew jego woli, a potem domagać się za to kasy, chłopie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiera 13.02.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Czy mogę grzecznie poprosić też?Bo z moimi sąsiadami lepiej mieć taką umowę!! [email protected] Pozdrawiam Jak odkopię to Ci jutro rano wyślę na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts