Nelli Sza 29.04.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Napiszcie proszę, czy sami ubijaliście piach w swoich fundamentach, czyli robili to ludzie "od ubijarek", no bo fachowców od ubijania to chyba nie ma ??? Jaki to koszt i jaki jest ciężar tych "ubijarek" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 30.04.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 U mnie było ubijane wynajętym "skoczkiem" majster prawie cały dzień z nim łaził Ubijane było warstwami po jakieś 30 cm. Skoczek wazył jakieś 50-60 kg. Nie wiem jak jest naprawde, ale i majstrowie i facet który przywoził mi piach do wypełniania mówili że skoczek jest skuteczniejszy od ubijarek płytowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 30.04.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 a co powiecie o polewaniu piasku wodą czy to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.04.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 a co powiecie o polewaniu piasku wodą czy to wystarczy Z tego co pamiętam z tego forum, była to metoda dość wątpliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 30.04.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam ja zostawiłem nie ubity biach na zimę , i teraz to nawet cieżko wpic szpadel bardzo dobrze sie ubił. jeszcze na wiosne jak przyszli murowac to bardzo udeptali. dla mnie to to dobra metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.04.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 a co powiecie o polewaniu piasku wodą czy to wystarczy żeby biedy sobie narobić - wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 30.04.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam ja zostawiłem nie ubity biach na zimę , i teraz to nawet cieżko wpic szpadel bardzo dobrze sie ubił. jeszcze na wiosne jak przyszli murowac to bardzo udeptali. dla mnie to to dobra metoda I koniec ? Tzn odleżał, ubuli kaloszami i wsio ? Bez skoczków płyt itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 30.04.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam ja zostawiłem nie ubity biach na zimę , i teraz to nawet cieżko wpic szpadel bardzo dobrze sie ubił. jeszcze na wiosne jak przyszli murowac to bardzo udeptali. dla mnie to to dobra metoda I koniec ? Tzn odleżał, ubuli kaloszami i wsio ? Bez skoczków płyt itp ? U mnie było b. podobnie. SPotkałem się (także na tym forum) z kilkoma opiniami, że ubijanie niezbędne jest wtedy, gdy czas goni. jeśli fundamenty swoje odstoją w zimie, to nie trzeba już zagęszczać/ubijać piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 30.04.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam ja zostawiłem nie ubity biach na zimę , i teraz to nawet cieżko wpic szpadel bardzo dobrze sie ubił. jeszcze na wiosne jak przyszli murowac to bardzo udeptali. dla mnie to to dobra metoda I koniec ? Tzn odleżał, ubuli kaloszami i wsio ? Bez skoczków płyt itp ? U mnie było b. podobnie. SPotkałem się (także na tym forum) z kilkoma opiniami, że ubijanie niezbędne jest wtedy, gdy czas goni. jeśli fundamenty swoje odstoją w zimie, to nie trzeba już zagęszczać/ubijać piachu. Jedna zima nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 02.05.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 A u mnie murarz zapowiedział że będzie ubijał zagęszczarką i polewał wodą, nie wiem w jakich odstępach czasu ?? Zobaczymy za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 02.05.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 U nas było zageszczane, majster sie nad tym nie zastanawiał, kierbud też. Było oczywiste, że ubijamy. No to pozyczylismy maszynę i majstry ubiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 02.05.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 U mnie było b. podobnie. SPotkałem się (także na tym forum) z kilkoma opiniami, że ubijanie niezbędne jest wtedy, gdy czas goni. jeśli fundamenty swoje odstoją w zimie, to nie trzeba już zagęszczać/ubijać piachu. Moje stały zimę. Później i tak wziąłem skoczka i ... jeszcze 25 ton piachu weszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts