Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

WitaM!!

My postanowiliśmy budować z Porotherm'u 30 ściany działowe 11,5. Ocieplenie myślę że starczy 10 cm.

Pytanie do wszytkich. Czy ktoś w ogóle wie mniej więcej ile trzeba by było zamówić stali biorąc pod uwagę strop i fundamenty żelbetonowe, bo takie bedę robił, ktos mnie przekonał że terriva czy inne cuda nie są zbyt dobrym rozwiązaniem. Może ktoś z już budujących sie orientuje??

Może macie zestawienie materiałów na stan surowy tylko taki rzeczywisty?? dlatego to pytanie głównie do osób które już zaczęły budowe. (cegła, pustaki,beton, itp)

Pozdrawiam

WitaM!!

My postanowiliśmy budować z Porotherm'u 30 ściany działowe 11,5. Ocieplenie myślę że starczy 10 cm.

Pytanie do wszytkich. Czy ktoś w ogóle wie mniej więcej ile trzeba by było zamówić stali biorąc pod uwagę strop i fundamenty żelbetonowe, bo takie bedę robił, ktos mnie przekonał że terriva czy inne cuda nie są zbyt dobrym rozwiązaniem. Może ktoś z już budujących sie orientuje??

Może macie zestawienie materiałów na stan surowy tylko taki rzeczywisty?? dlatego to pytanie głównie do osób które już zaczęły budowe. (cegła, pustaki,beton, itp)

Pozdrawiam

Cześć

Myślę, że 20m prętów Ci wystarczy ;)

Na SSO poszły mi 3 palety porotheermu 24cm, 1 paleta cementu i wywrotka piachu. Wody nie liczę, bo deszczówkę zbierałem

A teraz na poważnie.

Skąd mamy wiedzieć co wogóle budujesz?? Jakie to wielkie??

Przy tak zadanym pytaniu nie otrzymasz żadnej konkretnej i rzetelnej wiadomości. CO z tego z czego planujesz budować jak nie wiemy co chcesz zbudować. Może budę dla psa, może garaż, może domek z poddaszem użytkowym, może trzy kontygnacyjny blok.

ok gościu nie podniecaj się!!!

Nie podniecam się, tylko próbuję Ci uzmysłowić, że na tak zadane pytanie nie otrzymasz żadnej konkretnej odpowiedzi.

"W tak zadanym pytaniu" pytaniu nie było mowy o tym żebyś na nie odpowiadał.

Gdybyś kurcze miał troszkę więcej rozumku to byś się domyślił że się pomyliłem, i nic to Ciebie nie obchodzi, bo skoro Ci 20 drutów wystarcza do szczęścia to usiądź spokojnie i nie myśl już.

Koniec tematu. Zadowolony, rany .... .