Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pisac odwolanie?

Havena

Recommended Posts

Mam nadzieje, ze to moje ostatnie pytanie w sprawie WZ ;)

Generalnie decyzja jest dosc przychylna i domek po malych zabiegach zmiesci sie na dzialce. Pozostaje jedna watpliwosc: w zalaczniku do decyzji (analizie) urbanista przyjal (nie wiem: zmierzyl mapke linjka?) wymiary dzialki 17.0m na 31.8m. Z pomiarow geodety (calkiem niedawno robinych) wynika, ze wymiary te wynosza odpowiednio: 17.76m i 32.10m. Stad moje pytanie: powinnam wyjasniac ta niezgodnosc? Pisac odwolanie?

A jakie są wymiary tej działki w dokumentach gminy? Może dane działki są lekko inne niż te pomierzone przez geodetę.

Juz sie w tym pogubilam... Place podatki za 600m2, w akcie notarialnym mam 600m2... Po wymierzeniu dzialki wyszlo ~562m2. Geodeta ponoc wzial te punkty pomiarowe z gminy. Pewnie sie tam bede musiala przejsc...

A jakie są wymiary tej działki w dokumentach gminy? Może dane działki są lekko inne niż te pomierzone przez geodetę.

Juz sie w tym pogubilam... Place podatki za 600m2, w akcie notarialnym mam 600m2... Po wymierzeniu dzialki wyszlo ~562m2. Geodeta ponoc wzial te punkty pomiarowe z gminy. Pewnie sie tam bede musiala przejsc...

I co ciekawe żadne z podanych przez CIebie wymiarów nie dają 600m2 ani 562m2

17*31.8 = 540.6

17.76 * 32.1 = 570

I co ciekawe żadne z podanych przez CIebie wymiarów nie dają 600m2 ani 562m2

17*31.8 = 540.6

17.76 * 32.1 = 570

Bo dzialka jest narozna ;) Tu wkleilam rysunek. Krotsze boki to: 13.76m i 28.29, dlugosc skosu: 5.77. Z moich obliczen wyszlo wiec 562.47 ;)

A - nawet pamiętam ten wątek ;)

Udaj się do odpowiedniego działu, gdzie są mapy i wyjaśnij sobie w którym momencie jest błąd.

Na pewno wyjaśnij gdzie znikneło te około 40m2