Gość xrrr82 12.09.2003 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Zamierzam ocieplic fundament do wysokosci ziemi narazie i nie wiem czy samo klejenie styropianu plus zasypanie go ziemia wytarczy czy trzeba to kolkowac jeszcze. Wydaje mi sie ze klej i ziemia beda to trzymaly przadnie ale chetnie jeszcze poslucham innych jak zrobiliscie u siebie.Zaznaczam ze to co bedzie wystawalo ponad teren to raczej napewno przykolkuje. Moje pytanie dotyczy tylko styropianu pod ziemia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 12.09.2003 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Klej wystarczy. Stosowanie kołków na parterze też nie zawsze jest konieczne. Najlepiej zapoznać się ze specyfikacją techniczną stosowanego przez Ciebie systemu ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu J 12.09.2003 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Dzieki za szybka odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 12.09.2003 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Kołkowanie nie jest potrzebne w każdej sytuacji. Na pewno bym nie kołkował styropianu na ścianach fundamentowych nawet powyżej poziomu gruntu. Po pierwsze szkoda kaleczyć warstwę np. z dysperbitu, Po drugie nie ma możliwości, aby styropian odpadł. Nawet w kondygnacjach naziemnych dopuszcza się do pewnej wysokości nie kołkowanie a co dopiero przy ścianach fundamentowych, które przynajmniej częsciowo są przysypane piachem. Nie odleci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xrrr82 12.09.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 No to fajnie w sumie pocieszyliscie mnie bo wizja wiercenie w bloczkach betonowych nie byla za wesola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 12.09.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Czy xrrr82 i Rysiu J to ta sama osoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xrrr82 12.09.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Ta sama nie moglem sobie za cholere zmienic nicka i zalozylem nowe konto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 12.09.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Ta sama nie moglem sobie za cholere zmienic nicka i zalozylem nowe konto:) No i tak nam się Forumowicze mnożą .... W chwili obecnej : Użytkownicy Forum napisali 159165 wiadomości Mamy 6054 zarejestrowanych użytkowników. Przypominam o konkursie ogłoszonym w waątku Nowa ładna liczba - minikonkurs . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts