pik33 12.09.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Zamierzam kupić rurki hep2o. Czym kierować się przy wyborze średnic rurek? I pytanie bieżące: czy najcieńsza (bodajże 15mm) rurka starczy na doprowadzenie wody do kuchni - długość rurki ok. 10 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 12.09.2003 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Pik - u mnie są następujące przekroje w plastiku /co prawda w innym systemie/. Rura głowna /piony/ to fi20, zaś podejścia np. do zmywarki, zlewu, umywalki, wanny a także grzejników z fi16. Mówili tacy, że za mało i takie tam. Użytkuję od ponad 2 miesięcy i jest super. Żadnych wąskich gardeł, żadnych szumów w instalacji CO. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_D12 12.09.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Hej! Ja (wszystko Hep2O) główne magistrale mam 22mm (także piec), a wszystkie podejścia na. Podejście do kuchni (ale gdzieś 5 m mam na 15mm). P.S. Najlepsze jest to, że ostatnio dowiedziałem się, że licznik (na głównym wejściu) na wodę będę miał (wszyscy w tym rejonie tak dostają) 15mm !!!!!!! (a i ciśnienie wody, jakie się trafi)....... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 12.09.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Główne rozprowadzenia rób z 22 (odpowiednik 3/4") a gałązki z 15 (1/2"). Jeśli robisz podejście pod jedno urządzenie możesz od razu pojechać 15. I nie chodzi tu tylko o ciśnienie wody ale również o opory hydrauliczne (zuzycie pompy ?) i szumy w instalacji. Co do pytania bieżącego to jak najbardziej możesz zrobić w 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 12.09.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Tylko nie kupuj u tego "marudy" w Bartosz-u...Na Krętej tez juz z Hep2o wychodzą więc mało mają...Za to nikt nie wie, że Reflex na Marczukowskiej też od kilku tygodni sprzedaje Hep2o i na dzień dobry dostaniesz 10% rabatu, co w pozostałych dwóch graniczy z cudem.Tylko, że nie mają nic na stanie i wszystko trzeba zamawiać. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 12.09.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Ja musiałem o tydzień przesunąc posadzki bo się z rurką do podłogówki przez dwa tygodnie nie mogli wyrobić Radzę materiały zamawiać zawczasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 12.09.2003 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Właśnie przed chwilą kupiłem w Bartoszu - dostałem 10%. Na razie tylko nożyczki i zwój rurki 15 mm, w poniedziałek pojadę z rzutem domu po kształtki. Rurkę potrzebuję "na już" bo jutro chcę ją położyć w kuchni, żeby zakończyć dłubanie w tym pomieszczeniu. Strasznie toto cienkie... czy tym naprawdę popłynie sensowna ilość wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 12.09.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Cienkie bo ścianki cienkie. Jak masz przyzwoite ciśnienie (3-5 barów) to woda leci aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 12.09.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Popłynie, popłynie nie bój żaby. Jeszcze się zdziwisz ile taką "cienką" rurką wody płynie, a szczególnie wypływa, gdy tego nie chcesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 12.09.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Właśnie przed chwilą kupiłem w Bartoszu - dostałem 10%. Na razie tylko nożyczki i zwój rurki 15 mm, w poniedziałek pojadę z rzutem domu po kształtki. Rurkę potrzebuję "na już" bo jutro chcę ją położyć w kuchni, żeby zakończyć dłubanie w tym pomieszczeniu. Strasznie toto cienkie... czy tym naprawdę popłynie sensowna ilość wody? Cud się stał, alleluja... A ja kupowałem, kupowałem i w końcu miałem dośc tego "marudy". Żałuję, że dałem im zarobić, bo ten gość jest beznadziejny. Jeszcze bardziej rozkojarzonego sprzedawcy nie spotkałem... Ale jak widać cuda sie zdarzają Długo się targowałeś? Mi robił wielką łaskę i to dopiero po kilku zakupach dał 5%! A w Reflexie nawet nie pytałem, zaszedłem pierwszy raz i od razu 10%. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_D12 15.09.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Hej!Qrcze... a mnie facet (w moim mieście) dał nawet bez zbytniego targowania 25% upustu na całość rur i złączek(plus szafki i wyposażenie)....Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts