malka 14.08.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Znalazłamgont w płytach falistych http://www.onduline.com.pl/download/im/im_onduline.pdf dachówka bitumiczna http://www.onduline.com.pl/download/im/im_bardoline.pdf Na stronie także porady co do folii pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Znalazłam gont w płytach falistych ... Ciekawa interpretacja nazwy tekturowych pokryć dachowych popularnie nazywanych onduliną . Jakie materiały takie instrukcje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.08.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Znalazłam gont w płytach falistych ... Ciekawa interpretacja nazwy tekturowych pokryć dachowych popularnie nazywanych onduliną . Jakie materiały takie instrukcje. Pozdrawiam. Andrzeju, czy znaczy, że padaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 A co to znaczy "padaka" ? . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.08.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 tak po ludzku to do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 15.08.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 poszukuję zdjęć z etapu kładzenia gontu, jeśli ktoś posiada to proszę o wklejenie, po prostu wydaję mi się że moje majstry potrzebują inspiracji odnośnie sposobu zainstalowania się na dachu w czasie montażu, wczoraj między nimi wybuchła nawet mała sprzeczka z tego powodu, dach będzie 45 stopni Na stronie jednego z producentów - jest instruktarz krok po kroku, gont płaski czy falisty ? malka nie chodzi mi o instrukcje układania gontu tylko instrukcje zamontowania dekarza na gładkim dachu. Może Andrzej coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.08.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Skoro Twoi dekarze pojęli się tej pracy to z pewnością mają swoje sposoby. Sposoby muszą spełniać jeden warunek: nie uszkadzać gontu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 15.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Skoro Twoi dekarze pojęli się tej pracy to z pewnością mają swoje sposoby Na pewno mają swoje sposoby. Sposoby muszą spełniać jeden warunek: nie uszkadzać gontu. Pozdrawiam. Dzięki za super poradę godną Najlepszego Doradcy Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 15.08.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 poszukuję zdjęć z etapu kładzenia gontu, jeśli ktoś posiada to proszę o wklejenie, po prostu wydaję mi się że moje majstry potrzebują inspiracji odnośnie sposobu zainstalowania się na dachu w czasie montażu, wczoraj między nimi wybuchła nawet mała sprzeczka z tego powodu, dach będzie 45 stopni Na stronie jednego z producentów - jest instruktarz krok po kroku, gont płaski czy falisty ? malka nie chodzi mi o instrukcje układania gontu tylko instrukcje zamontowania dekarza na gładkim dachu. Może Andrzej coś podpowie Witam Podczas układania gontu używałem desek na które były nabite szczeble. Zaczepione były o szczyt dachu. Całkiem wygodnie się z tym pracuje, tylko od spodniej strony deski trzeba dobrze wbić gwoździe żeby nie niszczyły gontu, zwłaszcza w gorące dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 20.08.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 temat już rozwiązałemhttp://forum.muratordom.pl/grupa-drewnianego-szkieletu,t12551-2880.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 04.09.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 A może ten będzie OK?http://www.iko-shingles.pl/Szkolenie+w+sieci/Online+training.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.09.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dawno już nie widziałem tak dobrego filmu szkoleniowego!? Nie wiem czego dotyczył. Być może otwierania drzwi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 05.09.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 u nas jest dach 4-połaciowy + 2 lukarny. jaką metodę układania gontu najlepiej wybrać przy takim dachu? Każda połać po kolei, czy po lepiej cały dach na raz po obwodzie (wszystkie połacie równolegle)?Kiedy lukarny - na początku czy na końcu, czy równocześnie? Jak najłatwiej, aby wyszło równo (zeszło się przy kalenicy) i nie poniszczyć materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 05.09.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 No to teraz dodaje zdjęcie mojego dachu http://images33.fotosik.pl/347/0cf8c86df31e7ee5.jpg w trakcie roboty i już po skończeniu http://images26.fotosik.pl/265/d075b40aeb7e665e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.09.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 A rynien i obróbek na tym dachu nie będzie? Przy wykonaniu naroży i koszy będzie bardzo trudno z podejściem pasem nadrynnowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 06.09.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 A rynien i obróbek na tym dachu nie będzie? Przy wykonaniu naroży i koszy będzie bardzo trudno z podejściem pasem nadrynnowym. Pozdrawiam. no właśnie, przecież gonty powinny być przyklejone na pas nadrynnowy; nie zauważyłem też otworów wentylacyjnych w dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 06.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Jutro zrobię na daszku zbliżenie.Wszystko jest jak należy. Otworów wentylacyjnych szt.5 plus do założenia pozostaje na lukarnach wentylacja kalenicowa.Wstepna obróbka blacharska jest w kolorze białym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 12.09.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 jeszcze jedno pytanie o układaniu gontu czy można układać gont na mokrą papę podkładową? teraz ciągle pada i nie wiemy czy to będzie miało jakies negatywne skutki, np. nie zacznie gnić ? czy należy układać gont wyłącznie na suchą papę? co jak zacznie padać przy częściowo pokrytym gontem dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.09.2008 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Każdy fragment dachu z niedokończonym kryciem należy zabezpieczyć przed dostaniem się wody podobnie jak to się robi przy płaskich pokryciach typu płytka włóknocementowa czy łupek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 14.09.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Dziękuję za odpowiedź . Tak przypuszczałam. Ciężko teraz będzie się wstrzelić w dobrą jesienną pogodę. Ale jakoś damy radę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts