malgos2 01.05.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Mam pytanie do osob znajacych sie na ubezpieczeniach. W moim mieszkaniu trwa remont - jestem po malowaniu. Niedawno wymieniono w bloku liczniki wody i po tym fakcie leje mi sie od sasiada tak, ze mam cale sciany w zolte zacieki. W umowie ubezpieczenia, ktora podpisywalam przy okazji zaciagania kredytu przeczytalam, ze ubezpieczenie nie obejmuje mieszkania w trakcie remontu. Jednak to sasiad ma cos z rurami, nie ja, a u niego remontu nie ma. Czy moge sie z tym zglosic do ubezpieczenia, czy dopiero jak zakoncze remont? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 01.05.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Moim zdaniem dotyczy to sytuacji gdy, to Ty w wyniku prowadzonego remontu kogoś lub sama siebie zalałaś.Za zalenie płaci "zalewajacy" z wlasnego ubezpieczenia lub z własnej kieszeni. Jeśli nie posiada ubezpieczenia, a Twoja polisa obejmuje odszkodowanie za szkody wyżrzdzone przez innych, to Twój ubezpieczyciel powinien zlikwidować szkodę, a potem "boksować" sie z sasiadem.Najlepiej dla Ciebie jest sytuacja, kiedy sasiad jest ubezpieczony. To on zgłasza szkodę i to jego ubezpieczyciel bedzie ją likwidował. Pogadaj z sasiadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.05.2008 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Moim zdaniem dotyczy to sytuacji gdy, to Ty w wyniku prowadzonego remontu kogoś lub sama siebie zalałaś. Za zalenie płaci "zalewajacy" z wlasnego ubezpieczenia lub z własnej kieszeni. Jeśli nie posiada ubezpieczenia, a Twoja polisa obejmuje odszkodowanie za szkody wyżrzdzone przez innych, to Twój ubezpieczyciel powinien zlikwidować szkodę, a potem "boksować" sie z sasiadem. Najlepiej dla Ciebie jest sytuacja, kiedy sasiad jest ubezpieczony. To on zgłasza szkodę i to jego ubezpieczyciel bedzie ją likwidował. Pogadaj z sasiadem. Dziekuje Ci serdecznie za odpowiedz. Balam sie z nim rozmawiac, zeby sie nie okazalo, ze teraz mnie ubezpieczenie nie obejmuje. Zakladajac, ze jest ubezpieczony - jak dopilnowac, zeby on te szkode zglosil? Czy moze nie ogladajac sie na nic zglosic zalanie do wspolnoty mieszkancow i do mojego ubezpieczyciela? Pogadac moge ale to mi nie zwroci kasy za ponowne malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.05.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 1. zawiadomienie sąsiada o laniu się wody - niech coś zrobi.../zakręci?/ 2.zgłoszenie zarządcy budynku by usunął awarię/zabezpieczył doraźnie chyba w "długi weekend" też macie jakieś pogotowie awaryjne "administracji" 3. jaknajszybsze zgłoszenie swojemu ubezpieczycielowi zalania/zapewne w warunkach ubezpieczenia pisze "niezwłocznie" czyli pewnie w poniedziałek 4. A co cię obchodzi czy sąsiad zgłosi awarię swojemu ubezpieczycielowi??? jego sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.05.2008 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 1. zawiadomienie sąsiada o laniu się wody - niech coś zrobi.../zakręci?/ 2.zgłoszenie zarządcy budynku by usunął awarię/zabezpieczył doraźnie chyba w "długi weekend" też macie jakieś pogotowie awaryjne "administracji" 3. jaknajszybsze zgłoszenie swojemu ubezpieczycielowi zalania/zapewne w warunkach ubezpieczenia pisze "niezwłocznie" czyli pewnie w poniedziałek 4. A co cię obchodzi czy sąsiad zgłosi awarię swojemu ubezpieczycielowi??? jego sprawa Dzieki. Tak zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts