Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOBIETKI, jakie telefony komórkowe Wam się podobają?

Recommended Posts

Ja lubię możliwie płaskie, z klapką albo "szufladą". Obecnie mam Samsunga U600 i uwielbam go!

http://pic.magazyn.pl/pic/b/samsung-u600.jpg

Przed nim miałam Motorolę V-cośtam - też płaska z klapką tyle, że srebrna, też fajna była ale Samsung lepszy. Ma aparat 3,2 Mega Pixela i robi bardzo ładne zdjęcia.

Czy są jakieś kryteria: męski czy damski aparat?

Piszcie jakie się Wam podobają.

Ja mam taki stary model Nokii, że aż wstyd. Nie zmieniam go z trzech powodów:

1. Lenistwa.

2. Moge gadac wszędzie nie bojąc się że mi ktoś go ukradnie.

3. Jest niezniszczalny, nawet upadek na beton go nie rusza.

Co do podziału męskie-damskie, to takie małe telefony z klapką "puderniczkową" wydaja mi się bardziej kobiece. Chociaz dla mnie akurat odpadaja, bo bateria przewaznie krótko trzyma (patrz punkt 1). Po moich doswiadczeniach z taką Motorolką pierwsze pytanie o nowy model zawsze brzmi "ile trzyma bateria" :-) No i zazwyczaj za krótko :-(

A pamiętam pierwszą moją Motorolę z super-hiper menu. Przez rok ani ja ani nikt znajomy nie mógł znaleźć jak usunąć telefon z książki. Koledzy stwierdzili, że Motorola jako dostawca dla wojska stworzył menu tajne i to pewnie dlatego. W końcu sie poddałam i żeby usunąc niepotrzbne już numery z pamięci SIM-a przekładałam go do innego telefonu :-)

Ach Elutek!

Łezka się kręci w oku. Ta antenka...........

Ja miałam siemensa C35 chyba 5 lat i też do dzisiaj działa.

Nokia z klapą 6103 bardzo prosta i chyba kobieca, bo u wielu pań ją widziałm, i chyba tylko u Pań. Ale joystik "wybijał dziurę" na monitorku, i wszystkie przyciski się odbijały. I model ten ma jakiś feler, bo czasami przestawał bez powodu odbierać połączenia. Ale bateria trzymała 10 dni!!!

Dlatego zmieniłam na taki

http://www.blogdemoviles.com.ar/wp-content/uploads/2007/07/sony-ericsson-k530i.jpg

Nie wiem czy kobiecy, ale fajnie poświetlona klawiatura - na biało.

Elutek- miałam takiego samego ALCATETA!!!!!!! :D :D :D

Wymieniłam go 5 lat temu na nicniemającą niezniszczalną NOKIE.

Alcatela pewnie miałabym do tej pory, bo nie zależy mi na wyglądzie telefonu, a raczej na tym, żeby długo trzymała bateria i był niezniszczalny w zetknięciu z betonem po upadku z 2m., ale troche się rozklekotała i trzeba było upychać do środka jakieś papierki, kliny i inne śmieci, żeby baterie sztywno siedziały na swoim miejscu :lol:

Dla mnie telefon może mieć tylko 3 funkcje:

- łączyć rozmywy

- wysyłać i odbierać SMS

- kalkulator :wink:

nie wiem jak innym kobietom - ale mi podobaja sie duze , ciezkie "meskie" komorki

mialam nokie N90 teraz mam N95 i jestem zadowolona

delikatne cienkie kobiece telefoniki w ogole mnie nie kreca

z marek - uznaje nokie i ewentualnie sony-e

samsungi totalnie dla mnie odpadaja (glownie przez glupia nawigace (przynajmniej tych ktore testowalam) i badziewne baterie (jw))

reszta marek - ani mi sie wizualnie ani praktycznie w uzytkowaniu

nie podoba

aha - czekam na premiere tego telefoniku - barrrrdzo mi sie podoba :)

nie wiem czy kupie :) ale jest mrrruczasny :)

sony-erricson xperia

http://www.pocketpcmag.com/blogs/media/xperia_04.jpg

http://www.pocketpcmag.com/blogs/media/xperia_01.jpg

Hmm, po latach "mania" Motoroli roznego rodzaju - byly tez takie cacuszka superkobiece - srebrne malenstwa delikatne ( ale do d..y bateria itp.), przerzucilam sie na Samsungi - dla mnie najlepsze na swiecie:)

Nokie kompletnie mi sie nie podobaja, ani same telefony, ani nawigacja ( ale rozumiem, ze jak ktos przyzwyczajony do menu, to w innych markach ma problem).

Sony ericsson - dla mnie porazka, maz po dosc krotkim uzytkowaniu jednego modelu ( bardzo szybko sie popsula bateria) - dal sie znowu skusic i co? I od dwoch tygodni w naprawie :o :-? :evil: :evil: :evil:

Samsungi -plusy:

- ladne ( no ale to rzecz gustu :D )

- niezniszczalne - moj poprzedni model zaliczyl: upadek z 1,5 m na kafelki, z 2 m na beton, obslinienie totalne przez niemowlaka, kapiel w piaskownicy, pochlapania woda nie zlicze - i nic, ale to nic sie nie zepsulo! 8) :lol: :p

Jedny minus - trzeba pamietac o ladowaniu, bo jak sie duzo gada, to szybko sie rozladowuje.

Samsungi -plusy:ładne

Owszem, TO o Samsungach powiedziec tez - jak najbardziej - moge.

Maja bardzo ładny "dizajn" :)

Reszta - dla mnie nie do przyjecia.

(niestety mialam tez kiepskie doswiadczenia z trwaloscia , tzn. najgorsze mam z motorolla - wszystko co moglo odpaść, odlecieć, pęknąc i wyłamać się - odpadło, odleciało, pękło i się wyłamało :lol: , ale niestety z samsungami tez nie mam dobrych wspomnień)

przydaje sie jeszcze w telefonie funkcja licząca kobietom TE dni :wink: jak na razie spotkałam sie z tym tylko w Samsungu E530 :D

http://www.livingroom.org.au/cameraphone/samsung-sgh-e530.jpg

Mój telefonik :D

Ja lubie tylko takie typowo kobiece 8)

Ten samsung oprócz liczenia tych dni ma jeszcze mozliwosć obliczenia współczynnyka wzrostu/wagi - jakis jednak chyba felerny jest bo zawsze mi niedowage podaje :lol:

Oczywiscie z tych i innych tego typu bajerów (jakiś typ zapachu, lista zakupów itp) wcale nie korzystam, najwazniejszy jest dla mnie wygląd, fajny wyświetlacz (na tym można poustawiać sobie różne esy-florwsy) i kalkulator :wink:

Troszkę sie już podniszczył (mam go ponad 2 lata) więc rozgladam się za nowym - mam na oku wspomnianą właśnie wyzej nokię siedemset coś :wink: (tylko, ze złotą 8) )

acro- ja też mam ten model od kilku lat .....i nie potrafie sie z nim rozstać . Mam jakiś emocjonalny stosunek do moich telefonów bo nie zmieniam ich zbyt często ( a mogłabym :lol: ) .... ostatnio jak mojego Sama wysyłałam do serwisu na przegląd -opisałam w rubryce usterki- ze już samo rozstanie z moim telefonem jest dla mnie traumatycznym przeżyciem i bardzo prosze o potraktowanie mojego telefonu delikatnie i z wyczuciem :lol: serwisanci podobno ubawili sie po pachy..... a telefon wrocił szybciutko i sprawnie w mamusine rączki :lol:

acro- ja też mam ten model od kilku lat .....i nie potrafie sie z nim rozstać . Mam jakiś emocjonalny stosunek do moich telefonów bo nie zmieniam ich zbyt często ( a mogłabym :lol: ) .... ostatnio jak mojego Sama wysyłałam do serwisu na przegląd -opisałam w rubryce usterki- ze już samo rozstanie z moim telefonem jest dla mnie traumatycznym przeżyciem i bardzo prosze o potraktowanie mojego telefonu delikatnie i z wyczuciem :lol: serwisanci podobno ubawili sie po pachy..... a telefon wrocił szybciutko i sprawnie w mamusine rączki :lol:

:lol:

ja też mam samsunga x680

http://www.telepolis.pl/grafika/katalog/Samsung/Samsung_SGH-X680/samsung-sgh-x680_2.jpg

przy wyborze kierowałam się wielkością ponieważ nie nawidzę torebek i musiał się zmieścić w tylniej kieszeni spodni :lol: