Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytanie jak w temacie.

Montaż okien umówiony na 5 czerwca.

Elektryk może wejść na budowę za tydzień.

Czy powinienem się czegoś obawiać (złodziei)?

Czy ktoś z Was zaryzykował i położył instalację elektryczną mając otwarte wnęki okienne?

Czy jest sens odpalanie instalacji alarmowej bez okien?

https://forum.murator.pl/topic/101093-czy-warto-k%C5%82a%C5%9B%C4%87-elektryk%C4%99-przed-oknami/

nie wiemy w jakim otoczeniu / okolicy stoi dom,

ryzyko kradziezy zawsze istnieje,

ostatecznie mozesz zalozyc w oknach folię i zainstalowac alarm,

widzialem takie rozwiazania, zawsze to cos ;-)

Myśmy zrobili elektrykę przed oknami. W zasadzie to później sie zazębiło. Natomiast jeżeli chodzi o alarm to instalator zrobil okablowanie, a reszta będzie wtedy gdy drzwi i tzw. cały prąd.
Ostatecznie przełożyłem termin elektrykowi.

Nie chcę ryzykować.

W końcu miesiąc mnie zbawi :D

I słusznie. U mnie elektryka była robiona przed oknami i w nocy ktoś zerwał kable ze ścian. Dobrze, że tylko w jednym pokoju. Reszta instalacji była robiona, gdy okna zostały szczelnie zabite dechami, a wejście zamknięte na kłódkę.

Pytanie jak w temacie.

Montaż okien umówiony na 5 czerwca.

Elektryk może wejść na budowę za tydzień.

Czy powinienem się czegoś obawiać (złodziei)?

Czy ktoś z Was zaryzykował i położył instalację elektryczną mając otwarte wnęki okienne?

Czy jest sens odpalanie instalacji alarmowej bez okien?

Witam

U mnie elektryka była robiona przed oknami, we wrześniu 2006 a okna wstawione kwiecień 2007 :o a więc 8 miesięcy okna zabite były sklejką w drzwiach wątpliwej jakości futryna i drzwi, jednak drugi raz tego nie chciałbym przeżywać