Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CEZBUD WYKONAWCA??? POMOCY

Recommended Posts

ja zaczynałam współpracę z Cezbudem, ale zakonczyłam zaraz na samym początku. Nie z powodu jakis tam złych opinii, tylko z tego, że nie chcieli się zabrać za budowę domu na działce którą znalazłam (w Mysłowicach :) ), stwierdzili, że za duże szkody górnicze i polecali szukać gdzie indziej.

Acha no i zrazili mnie tez tym, ze "zapomnieli" o naszym spotkaniu, jechałam dosc spory kawałek do ich siedziby w Tarnowskich G., i pocałowałam klamkę, mimo ze byliśmy umówieni na konkretną godzinę.

Nie to zaważyło, ale i tak nieładnie.

• 4 months później...
ja zaczynałam współpracę z Cezbudem, ale zakonczyłam zaraz na samym początku. Nie z powodu jakis tam złych opinii, tylko z tego, że nie chcieli się zabrać za budowę domu na działce którą znalazłam (w Mysłowicach :) ), stwierdzili, że za duże szkody górnicze i polecali szukać gdzie indziej.

Acha no i zrazili mnie tez tym, ze "zapomnieli" o naszym spotkaniu, jechałam dosc spory kawałek do ich siedziby w Tarnowskich G., i pocałowałam klamkę, mimo ze byliśmy umówieni na konkretną godzinę.

Nie to zaważyło, ale i tak nieładnie.

A która to był kategoria szkód? Bo też chciłabym budować z Cezbudem a mam szkody... I skoro nie Cezbud to udało Ci się znaleźć jakąś firmę która się podjęła tej budowy?

no niestety była to kategoria najwyższa więc niby zagrożenie duże, ale z drugiej strony działki w Mysłowicach schodzą jak ciepłe bułeczki, cała okolica wokół naszej (niedoszłej) działki jest zabudowana.

W efekcie znaleźlismy developera budującego niedaleko naszego wymarzonego miejsca i teraz juz sobie tam mieszkamy :)

Grunt to fundamenty, ale mimo ze nasze były bardzo solidne to i tak mamy w hollu piekne poziome peknięcie na całą długość ściany......trudno, będę musiała z tym żyć :)

• 3 weeks później...
  • 5 years później...

Witam,

Na tym poście chciałbym opisać moją współprace z firmą Cezbud z Tarnowskich Gór tak aby była to przestroga i nauka dla innych którzy chcieliby z te firmą współpracować, ale przede wszystkim ostrzeżenie przed firmą Cezbud i jej nieuczciwymi metodami. Na pewno nie uda się wyeliminować tej nieuczciwej firmy z rynku ale może uda się ostrzec innych. Podam tyko najważniejsze , a wnioski niech wyciągnie sobie każdy sam. Firma Cezbud zgłosiła się do mnie z portalu szukam fachowca.pl na wykonanie płyty fundamentowej na podbudowie z piano- betonu. Oferta jaka przedstawiła była bardzo atrakcyjna niestety później okazało się dlaczego( nie uwzględniała piasku pod pia nopetonem ).Umowa jaka proponowała Firma Cezbud była też bandycka zobowiązywała do zapłacenia 90 % wartości umowy przed rozpoczęciem prac na szczęście po ciężkich negocjacjach udało mi się podzielić płatność na 4 pośrednie. Oczywiście zaprosiłem również pana Cezarego na miejsce budowy tak aby zobaczył wszystko sam żeby później nie było żadnych wątpliwości. Pan Cezary zapewniał, że wszystko jest jak najbardziej w porządku i nie widzi żadnych przeszkód na wykonanie zadania. W umowie było zawarte, że Firma Cezbud na trzy dni przed przystąpieniem do prac przekaże projekt zastępczy płyty i przekazała ale jakieś dwa rysunki wykonane nie wiadomo przez kogo bez podpisu i pieczątki. To był pierwszy zgrzyt. Umowę podpisaliśmy we wrześniu i pracę we wrześniu ruszyły. Po wejściu na budowę i rozpoczęciu prac okazało się za piasek i pracę koparki musiałem sam zapłacić a pan Cezary tłumaczył że przecież jest to oczywiste i nigdy nie wchodzi w zakres jego prac mimo iż umowa opiewała na kompleksowe wykonanie płyty. Prace prowadzone były do momentu zapłaty drugiej dość znacznej transzy pieniędzy.

Po tym fakcie zaczęły się problemy Firma zjechała z budowy a na moje ponaglenia i zapytania co się dzieje otrzymywałem odpowiedź że Pan Cezary choruje choć swoją drogą od pracowników wiedziałem że wykonuje inne zlecenia . Po miesiącu na moje już dość stanowcze wezwania przyjechała ekipa na dwa dni, porobiła pewną cześć i zjechała ponownie, a pani Ela(prokurent Firmy )żądała raczej w niemiły sposób dalszych pieniędzy tłumacząc że firma nie ma za co kupić materiału. Nadmieniam że okres wykonania zlecenia był 10 dni. Pan Cezary nie dotrzymywał żadnych terminów i ustaleń. Po prawie dwumiesięcznym opóźnieniu w celu uniknięcia odsetek Pan Cezary przesłał propozycję aneks do podpisania i w dość bezczelny sposób zrzucił całą winę pod pretekstem braku drogi dojazdowej do budowy dla ciężkiego sprzętu.( Taki dojazd był i nie było przeszkody wykonania zlecenia w odpowiednim czasie). Mało tego żądał zapłaty następnej transzy, dodatkowo podpisania nowego terminu z oświadczeniem o naszej winie ,rezygnacji z odsetek karnych, zakazu wystawiania negatywnych opinii w intrenecie oraz co było już przejawem wielkiej arogancji - zapłacenia kary 4 tyś. zł.

Na dzień dzisiejszy (Marzec 2014) odstąpiłem od umowy , a sprawę o zwrot nadpłaconej kwoty i odszkodowanie kieruję do sądu. Podsumowując straciłem czas i pieniądze .

Pomimo pięknych słów właściciela(pana Czarka) i zapewnieniom z jego strony o solidności firmy pozostała mi niedokończona płyty której jakość budzi ogromne zastrzeżenia ,stracone pieniądze i czas i straszny kac po FIRMIE CEZBUD.

Ps.

Więcej informacji i rad udzielę na e- maila: [email protected]