yonagold 02.05.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam mam problem z niektórymi iglakami. Nie wiem czy to choroba czy jakiś szkodnik. Może mają czegoś za dużo albo za mało... Niestety nie pamiętam nazw. Te wysokie i wąskie sprawiają wrażenie jakby się sklejały. Podsychają od zewnątrz Link to fotoalbumu http://s256.photobucket.com/albums/hh185/yonagold/IGLAKI/ Z góry dziękuję z wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.05.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Jeżeli to fytoftoroza ( a tak wygląda, choć pierwszy raz widzę w takiej ilości na różnych odmianach ) to kaplica, do spalenia. Jeżeli objaw nadmiernej i niczym nie uzasadnionej troskliwośći (przenawożenie) to może coś tam uratujesz, podlewając ostro. Wytnij suche, niech nie straszy, i obserwuj, czy dalej się rozłazi. Przy fytoftorozie charakterystyczna jest ostra granica między zdrową a porażoną tkanką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.05.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 wygladaja tak jak moje zapomnij o nich nieda sie uratowac szkoda ale zcas na nowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yonagold 03.05.2008 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 A czy można było temu zapobiegać ?? Nie wiem robić jakieś opryski ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts