Swanna 20.03.2002 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Czy ktoś może podzielić się ze mną doświadczeniami z zakupu wspólnie działki oraz budowy bliźniaka? Czy to się w ogóle może udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 20.03.2002 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Pewnie musisz sprawdzić w gminie czy na tej działce można postawić bliźniak.Jeśli chodzi o działkę to ja kupowałam na współwłasność.W akcie notarialnym określasz udział %% i to wszystko.Wszelkie pisma dostajemy teraz podwójnie.ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 20.03.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Ja kupowałam działkę, przy kupnie ją podzieliliśmy na dwie osobne (stan prawny jest wtedy chyba wyraźniejszy, każdy ma swoje). W gminie sprawdzasz, czy Ci pozwolą postawić bliźniak (najlepiej wystąpić o warunki zabudowy i zagospodarowania, nawet przed zakupem działki możesz, precyzując, co chcesz postawić i jak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swanna 20.03.2002 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 On 2002-03-20 13:53, Alanta wrote: Ja kupowałam działkę, przy kupnie ją podzieliliśmy na dwie osobne (stan prawny jest wtedy chyba wyraźniejszy, każdy ma swoje). W gminie sprawdzasz, czy Ci pozwolą postawić bliźniak (najlepiej wystąpić o warunki zabudowy i zagospodarowania, nawet przed zakupem działki możesz, precyzując, co chcesz postawić i jak). Dzięki za info. Tylko jeszzcze jedno - krótkie. Jak wygląda możliwość sprzedaży jednej części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 20.03.2002 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Właśnie ze względu na ew. sprzedaz lepiej znieść wspólwlasność jak najwcześniej, a budynki zaprojektować na osobnych fundamentach. Nie wiadomo jakiego kiedyś będziesz mieć sąsiada.W dodatku przy znoszeniu wspólwłasności taksa notarialna jest liczona bodajże od wartości... baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2002 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Akcja protestacyjna - musiałeś tu zaglądnąć !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts