Anett1719504851 21.03.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Dzięki wozniaki, za możliwośc obajrzenia domku w realu!! Jestemy zachwyceni waszym domem, tak jak by to był nasz Dopnigujemy w dalszych pracach i czekamy na kolejne fotki. Pozdrawienia PS. dzięki za rady, na pewno skorzystamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libin 22.03.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam wszystkich! Od pewnego czasu śledzimy z żoną to forum, gdyż sami planujemy budowę domku według projektu HG-c3g. Na razie jesteśmy jeszcze na etapie załatwiania formalności ale mamy nadzieję że już niedługo zacznie się budowa. Bardzo się cieszymy, że istnieje to forum i mamy nadzieję że nikt nie będzie miał nic przeciwko temu, że się przyłączymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 22.03.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Luk 99 o ile masz dluzsza lazienke?? w projekcie jest 3,80 a u Ciebie jak wyszlo? Z tego co pamiętam albo 1x 0,25 m albo 2x 0,25 m czyli o grubość albo dwie porothermu na długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniaki 23.03.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witajcie, u nas na razie ten etap, teraz czas na okna, drzwi i instalacje http://img17.imageshack.us/img17/2602/img200803191358.th.jpg http://img7.imageshack.us/img7/7262/img200803191363.th.jpg http://img12.imageshack.us/img12/1982/img200803191366.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 23.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witajcie, u nas na razie ten etap, teraz czas na okna, drzwi i instalacje Ekstra:) Już widać cały domek:) Teraz dopiero sie zacznie:) Witamy nowych forumowiczów - chyba mogę tak w imieniu wszystkich bardziej chwilowo zajętych? Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azmar007 23.03.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam Widzę, że coraz wiecej ujawnia się osób budujacych ten domek. Super zdjęcia i rady pojawiajace się na forum. pozdrawiam wszystkich ps. czekam na dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 24.03.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 U mnie sytuacja wygląda tak wew. budynku : Parter : Salon - pozostało obudowa kominka w przyszłości i wstawienie mebli WC, Kuchnia, schowek ogrodowy - gotowe Garaż, Kotłownia - gotowy , kwestia przemalowania Poddasze: Sypialnia - kwestia polozenia paneli i zmontowania mebli Garderoba - gotowa Pokoje pozostałe - przemalowanie i panele Lazienka i suszarnia - przemalowanie Strych - ulożenie dodatkowego ocieplenia wełną Wszędzie brakują jeszcze ościeżnice czekam do początku kwietnia (OBI), drzwi już stoją (Leroy Merlin) A na zew: - wszystko do zrobienia , no może kwestia ogrodzenia jest już w 50% gotowa , zostało 18mb kutego ogrodzenia i z ok. 40mb klinkieru pod przesłami do ułożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrab1 24.03.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 U mnie sytuacja wygląda tak wew. budynku : Parter : Salon - pozostało obudowa kominka w przyszłości i wstawienie mebli WC, Kuchnia, schowek ogrodowy - gotowe Garaż, Kotłownia - gotowy , kwestia przemalowania Poddasze: Sypialnia - kwestia polozenia paneli i zmontowania mebli Garderoba - gotowa Pokoje pozostałe - przemalowanie i panele Lazienka i suszarnia - przemalowanie Strych - ulożenie dodatkowego ocieplenia wełną Wszędzie brakują jeszcze ościeżnice czekam do początku kwietnia (OBI), drzwi już stoją (Leroy Merlin) A na zew: - wszystko do zrobienia , no może kwestia ogrodzenia jest już w 50% gotowa , zostało 18mb kutego ogrodzenia i z ok. 40mb klinkieru pod przesłami do ułożenia Moje gratulacje Luk Czekamy na fotki i zaproszenie na parapetówe Ja chciałem już zacząć ale kopareczka się zakopała, Za mokro na działeczce, robie odwodnienie i drenaż. Cóż tyle czekaliśmy to te 2-3 tygodnie poczekamy. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darios 25.03.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Panie Łukaszu jeszcze raz dziękujemy za możliwość oglądnięcia na żywo Domku. Tylko umacnia Nas to do wybrania w/w projektu.Dziekujemy również za fachowe i cenne podpowiedzi.Będziemy oczywiście z zainteresowaniem śledzić dalsze losy HG-C3G.PozdrawiamyDarek z Renatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 25.03.2009 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 No nie ma za co Fotka ogrodzenia: http://img253.imageshack.us/img253/457/dscn0092.jpg No i czekam i czekam na rozpoczęcie elewacji.....a pogody nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anett1719504851 07.04.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 cisza zapadła na tej stronie LUK jak twoje elewacje, kiedy załączysz zdjęcie? czekamy Pozdr dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 08.04.2009 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Trochę czasu jeszcze zejdzie..... Potrzebny czas i trochę pieniędzy bardziej w stronę czasu.....bo styropian i zacieranie raczej z kimś znajomym będę robił.....zwłaszcza ze Arbet frezowany 15cm już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 17.04.2009 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Garderobahttp://img4.imageshack.us/img4/5820/dscn0102h.jpgSypialniahttp://img4.imageshack.us/img4/6663/dscn0103s.jpghttp://img26.imageshack.us/img26/6346/dscn0104j.jpgŁazienka poddaszehttp://img24.imageshack.us/img24/460/dscn0106x.jpghttp://img25.imageshack.us/img25/7933/dscn0105g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 17.04.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No to ja pierwsza powiem: WOOOOOOOOOOOOWWWW:):) GRATULACJE:):) Jak się mieszka?? A my coż - tynki skończone, schną, wystają z nich malowniczo kabelki instalacji wszelkich, od poniedziałku wchodzi hydraulik z ekipą i dalej do przodu:) Pozdrawiam całą grupę (zapracowaną pewnie bo nikt się nie odzywa;) K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 17.04.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 luk99 bardzo ładnie u Ciebie-moższ być z siebie dumny, brawo! Samych pięknych chwil w nowym domu P.S.Kiedy parapetówka kabi74 muszę się przyznać że na Twoje zdięcia czekam o dobrych kilku m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 17.04.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jak widać na fotkach wszystko idzie ku końcowi:) Jeszcze nie mieszkam , ale planuje się wprowadzić w pierwszej części maja. Przed wprowadzeniem muszę jeszcze dokończyć malowanie łazienki (tylko kiedy? ) , zamontować schody , przemalować korytarz i hol na poddaszu (też brak czasu), zamontować ościeżnice do WC i ganku. Na pewno pozostaną dwa pokoje do malowania na poddaszu (póki co nie ma tam kto mieszkać - wiec temat może poczekać), oraz kwestia ocieplenia budynku w najbliższych miesiącach to jest moim priorytetem O tyle to ważne ze w maju nowy członek rodziny psiak rasy Cane Corso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anett1719504851 17.04.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Super, gratulacje! LUK mam pytanie - widzę, że podniosłeś ścianę kolankową - jak jest wysokość po podniesieniu. Czy w związku z tym zmieniłeś kąt nachylenia dachu? i jeszcze jedno jaka jest wysokość np. w salonie po tynkowaniu i po położeniu podłóg? Mój mąż planuje obniżenie parteru o jednego maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 17.04.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Gratuluje wnętrze gustowne, czekam na więcej zdjęć..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 17.04.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Super, gratulacje! LUK mam pytanie - widzę, że podniosłeś ścianę kolankową - jak jest wysokość po podniesieniu. Czy w związku z tym zmieniłeś kąt nachylenia dachu? i jeszcze jedno jaka jest wysokość np. w salonie po tynkowaniu i po położeniu podłóg? Mój mąż planuje obniżenie parteru o jednego maxa 1. Ściana kolankowa (na drugiej stronie tego tematu jest fotka) , z tego co pamiętam i na zdjęciu widzę 3 x porotherm + wieniec A kąt dachu - no nie wiem może się zmienił ale nikt tego nie widzi 2. Parter wysokość jak by spojrzeć na zdjęcie kuchni to o jednego pustaka max mniej raczej nikt nie zauważy , zreszta i tak wysoko jest do samych górnych szafek Jak nie zapomnę pomierzę wysokości przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anett1719504851 17.04.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 dzięki za info ad. 1 rozumiem, że podniosłeś tylko ściankę kolankową i nic nie "kombinowałeś" (mam na mysli - że nie podnosiłeś tych wyższych ścian poddasza), żeby zachować kąt. Mam nadzieję, że piszę zrozumiale... jestem laikiem i nie wiem jak to fachowo określić ps. zdjęcia oglądałam już wcześniej i wszystkie posty przeczytałam 2x - codziennie zaglądam na forum od czasu jego odkrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts