luk99 20.11.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam, Na dom zużyliśmy ok. 2 ton stali (fundamenty, strop, wieniec, schody) oraz 450 szt. bloczka. Pozdr Tak patrze na Twój komin na ostatnim zdjęciu i : - czy otwory wentylacyjne są na przelot ? (bo u mnie to skopali budowlańcy, i otwór mam tylko z jeden strony, a to co mi kominiarz wspomniał jest to nieprawidlowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anett1719504851 20.11.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Tak patrze na Twój komin na ostatnim zdjęciu i : - czy otwory wentylacyjne są na przelot ? (bo u mnie to skopali budowlańcy, i otwór mam tylko z jeden strony, a to co mi kominiarz wspomniał jest to nieprawidlowe) Witam, U nas otwory wentylacyjne są na przelot - (wentylacyjny, do kominka, wentylacyjny i do c.o.) wynika, to z tego że chcielismy mieć lepszy dostęp do czyszczenia komina oraz do lepszego podłączenia c.o. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkociol84 28.11.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Mam pytanie dla tych ktorzy juz sie wybudowali czy zmieściła się kabina prysznicowa na dole czy faktycznie jest tak mało miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anett1719504851 28.11.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 My zrezygnowaliśmy z kabiny na dole, wydawało nam się, że jednak będzie ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 29.11.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 My też zrezygnowaliśmy, ale widzieliśmy wybudowany - mało miejsca a poza tym problem z osadzeniem bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 30.11.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 U mnie również nie ma kabiny na dole.....z drugiej strony po co ? - nie bardzo pasuje mi biegać z dołu na górę po zakończonej kąpieli , zwłaszcza ze garderoba i sypialnia jest na poddaszu - no i trochę ciężko będzie wszystko pomieścić tak w małej łazience (wc, umywalka, prysznic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkociol84 05.12.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 No tak zgaszam się z wami z tą łazienką tylko jak bym chciał sobie narazie tylko dół wykończyć do mieszkania to gdzie tu sie myć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuuju 05.12.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 a my powiekszylismy na dole lazienke przesuwajac sciane nosna, przez to klatka schodowa jest wieksza a lazienka ma prawie 3m2 i miejsce na prysznic, oczywiscie kosztem mniejszego garazu:), ale chyba bez tragedii bedzie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anett1719504851 05.12.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam Mam pytanie o okno w łazience trójkątne: 1) jak jest szerkość struktury wokół okna (odległość od okna do dachu-krokwy) 2) szerokość i wysokość okna, 3) czy na zewnątrz jest parapet, 4) czy jest uchylne, uchylno-otwieralne 5) cenę Z góry dziękuję Nie wiemy jak za to okno się zabrać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 07.12.2009 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 a my powiekszylismy na dole lazienke przesuwajac sciane nosna, przez to klatka schodowa jest wieksza a lazienka ma prawie 3m2 i miejsce na prysznic, oczywiscie kosztem mniejszego garazu:), ale chyba bez tragedii bedzie. pozdrawiam Garażu to ja bym nie pomniejszał wg. mnie na szerokość nie może być już mniejszy , ponieważ u mnie już trzeba stawiać samochody odpowiednio , żeby w miarę swobodnie wysiadać moja brama ma 4500 szerokości - jest to również minimalna szerokość , żeby wjeżdżać bez gimnastyki za kierownicą. sam garaż ma chyba 5000 (nie pamietam) , ale przy zmiejszeniu jego szerokości może być duży problem z wysiadaniem z samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 07.12.2009 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam Mam pytanie o okno w łazience trójkątne: 1) jak jest szerkość struktury wokół okna (odległość od okna do dachu-krokwy) 2) szerokość i wysokość okna, 3) czy na zewnątrz jest parapet, 4) czy jest uchylne, uchylno-otwieralne 5) cenę Z góry dziękuję Nie wiemy jak za to okno się zabrać Pozdrawiam 3. na zew. jest parapet - wykonał go dekarz 4. uchylno-otwieralne 5. coś koło 1000 zł gdzieś wcześniej pisałem o tym oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_mario 08.12.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam.Właśnie skończyliśmy dokonywać poprawki i teraz do pracy biorą się projektanci z poszczególnych branż. Pod koniec lutego ma być też zezwolenie na budowę, kredyt i do pracy.Postaram się umieścić rzuty naszych zmian. Są spore.http://www.seit.pl/DOM/1.jpghttp://www.seit.pl/DOM/2.jpg Opis zmian: PARTER- dom poszerzony o 90cm,- poszerzone wejście do salonu,- likwidacja kominów (wentylacja mechaniczna),- przeniesiona toaleta pod schody, drzwi do garażu do wiatrołapu,- przebudowany wiatrołap (tutaj będą dalsze zmiany na etapie budowy. zamiast szafy w wiatrołapie przesuniemy jeszcze ściankę sąsiadującą z kuchnią i zrobimy komórkę w kuchni),- nad wejściem dłuższy daszek + kolumny,- większa brama do garażu,Opis zmian: PODDASZE- przeniesiona łazienka na drugą stronę domu,- wydzielenie garderoby,- likwidacja balkonów, drzwi pozostają będą zainstalowane "atrapy" balkonów,- likwidacja okien trójkątnych i zastąpienie ich zwykłymi oknami dachowymi, na klatce schodowej będzie podwójne okno.- jeszcze planujemy zrobić bezpośrednie przejście z łazienki do garderoby, ale nie wiemy czy da radę ze względu na skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuuju 11.12.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam, mam bardzo szybkie pytanie, ile kosztowaly was grzejniki do calego domu??jakie wybraliscie lub za jkaimi sie rozgladacie. potrzebuje szybkiej opinii, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar1-1982 12.12.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 szybko i tanio - kupiłem w obi 2 płytowe polskie grzejniki całość do domu hg-c1 ok 1800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuuju 13.12.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Za 2 grzejniki dales 1800zl ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 13.12.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Korado Radik lub Purmo ok. 7500 W sumie 19 kaloryferów Przyłącze VK od dołu Liczba się ta zmieniła bo na dole mam tylko 1 szt w schowku ogrodowym Polecam Kermi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar1-1982 14.12.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 za 9 grzejników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuuju 14.12.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 hmm ja widzialem tylko narazie na moment fakture i za 12 grzejnikow kermi plus pompka i jakies zaworki itd .mam zaplacic 8tys. musze jutro tam podjechac i sie dogadac bo wydaje mi sie cos za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar1-1982 14.12.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 ja piszę o samych grzejnikach, które kupowałem sam - centralne z tymi wszystkimi pompkami kosztowało ok 35000 więc nie wiem co ci doliczali może montaż czy coś tam jeszcze, ale jak za same grzejniki to drogo ja na moją "taniochę " mam 24 m-ce gwarancji jak wytrzymają 8 -9 lat to będę zadowolony a potem sobie wymienię może coś lepszego wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuuju 28.12.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, przyszedl czas na wybor pieca gazowego, polecono mi taki: http://allegro.pl/item855383924_kociol_de_dietrich_mcr_ii_24_t_kondensat_1_funkc.html zastanawiam sie jeszcze czy nie jest za maly, gdzies widzialem ze ogrzewa do 180m2, a kobieta w sklepie mowi ze nawet do 300m2. jak liczyc powierzchnie do ogrzania?czy liczyc garaz i kotlownie normalnie?poradzcie czy to bedzie odpowiedni kociol??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts