Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HG Atelier - HG-3CG

Recommended Posts

Witam serdecznie,

poniewaz właśnie przymierzam się do zakupu tego projektu, zapewne dołącze do grona budujących, a przy okazji pierwsze pytanie czy jest tutaj ktoś z okolic Poznania (ew. Łodzi) kto również realizuje ten projekt?

Jako że taki pokój również planuje stworzyć, czy możesz podzielić się wizją swojego piętra (najlepiej w formie planu)?

Pozdrawiam

K.

witam, my budujemy się pod Łodzią, obecnie wykańczamy i za jakieś 1,5 miesiąca będzie już wszystko na gotowo

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam.

Trochę zaniedbałem proces wstawiania kolejnych zdjęć z wykonanych prac, ale to z braku czasu. Trzeba się wprowadzać za niedługo, a prace z dużym opóźnieniem.

Mam już położone tynki i dzisiaj wylali posadzki. Zapomniałem zrobić nowe zdjęcia po położeniu tynków, więc jak tylko posadzki trochę się wzmocnią to pstryknę nowe fotki.

DSCF4579.jpg

DSCF4451.jpg

DSCF4463.jpg

DSCF4479.jpg

DSCF4540.jpg

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

A my juz mieszkamy w HG C3G i jest wspaniale na razie wiele brakuje ale wiemy że to nasze miejsce na ziemi nasza przystań. Jedyną rzecz jaką bym zmieniła to jednak w 2 pokojach na górze zrobiłabym normalne okna a nie balkonowe, byłyby jeszcze bardzie ustawne, poza tym z wszelkich zmian jesteśmy bardzo zadowoleni, sa nieco inne niż pisałam kilka stron wcześniej , bo rzeczywistoś weryfikuje pewne decyzje. Zdjęcia z mojego domku na http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167574-Co-Nam-z-tego-budowania-wyszło

• 2 weeks później...

witamy wszystkich - nowi na forum:-)

witamy!

planujemy z mężem rozpoczęcie budowy, jak wszystko się dobrze ułoży od wiosny 2011r., bardzo podoba nam się ten projekt i z ciekawością śledzimy forum, zapisujemy cenne wskazówki i kibicujemy wszystkim budującym

mamy ogromną prośbę czy ktoś z państwa zgodziłby się na pokazanie nam na żywo efektów waszych prac (obojętne na jakim etapie), chcielibyśmy zdobyć jak najwięcej doświadczeń, jesteśmy z kielc, budować będziemy się pod kielcami, jeśli to możliwe chętnie obejrzymy domy z terenu naszego województwa

pozdrawiamy

• 4 weeks później...

Witam.

Drzwi garażowe Hormann, okna z Okmar-Plastic i działówki zrobione. Parter przerobiłem dosyć mocno, bo tylko na początku wyglądało idealnie :)

Mam takie małe pytanko - jakie posiadacie ogrzewanie w Waszym domku a w związku z tym jakie grzejniki użyliscie. Mam już kocioł na paliwo stałe i planuję założyć kocioł gazowy. Fachowiec polecił mi grzejniki Kermi - czy macie jakieś doświadczenie z takimi grzejnikami?

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Witam i najlepszego w Nowym Roku dla wszystkich.

Skończyliśmy nasz domek przed Świętami i Wigilia już w nowym domku.

Wiadomo, jeszcze sporo pracy z wykończeniówką i obejściem (śnieg spadł i brukarz musiał wstrzymać prace), ale można już spokojnie mieszkać.

Rzucę kilka fotek ale te z gotowego domku muszę dopiero zrobić. Tak się spieszyłem przed Świętami, że jeszcze ich nie zrobiłem.

Co do pytania o kilometry kabla, to może trochę przesadziłem, ale określenie kilometry jest właściwe dla mojego domku.

- 5x 2,5mm^2 - 50mb

- 3x 2,5mm^2 - 200mb

- 3x 1,5mm^2 - 500 lub 600mb

- kabel antenowy - 200mb

- skrętka kat.6 - 500mb

DSCF4903.jpg

DSCF4909.jpg

DSCF4910.jpg

DSCF4915.jpg

• 1 month później...