aniak30 29.06.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 ODNOŚNIE DRZWI TO ZAKUPILIŚMY DRZWI DREWNIANE FIRMY DREWMAX LINK http://www.drewmax-drzwi.pl/oferta,8-222,6, NAWET FAJNE KOLOR ORZECH POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak30 30.06.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 A TO OBIECANE ZDJĘCIA NASZEGO HG-C3G PO LICZNYCH ZMIANACH SPORO POZMIENIALIŚMY PRZEBUDOWALIŚMY TARAS, DODALIŚMY OKNO W MAŁEJ ŁAZIENCE NA DOLE MAMY RÓWNIEŻ PIWNICĘ I KOMINEK POD SCHODAMI:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duken 30.06.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 dzięki za zdjęcia.ja buduje HG-C3D, (niestety przez pogodę jestem opóźniony z pracami i dopiero mam zaizolowane fundamenty - można zobaczyć w moim dzienniku budowy) 1. jakie okna daliście na wejściem2. ja w projekcie przed wejściem mam słupy, ale będę robił jednak tak jak u was2. Zadaszenie tarasu będę robił tak jak wasze (z przełamaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak30 30.06.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Nie wiem czy fachowo się wypowiem na temat okien wiadomo jak kobieta wybierałam tylko kolor, ale są to dwa oddzielne okna kształt na zdjęciu i tylko się uchylają ale tak że bez problemu można je umyć, nie wiem czy to dobre rozwiązanie ale na forum różne opinie były na temat tego okna. Przed zamówieniem trzeba się dopytać sprzedawcę może coś innego wymyśli bo u nas na tak małych oknach nie udało się wstawić zawiasu żeby się otwierały całkowicie, ale plusem jest to że fajnie wyglądają w łazience bo nie przenosiliśmy jej jest jak w pierwotnym projekcie Edytowane 30 Czerwca 2013 przez aniak30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malotka 30.06.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 aniak masz jakieś zdjęcie kominka? my też przełożyliśmy pod schody, ciekawa jestem rezultatu. my również bardzo wiele zmienialiśmy. nasze okno trójkątne zamieniliśmy na zwykłą lukarnę z prostokątnym oknem. oby ładnie wyglądało jutro jedziemy ustalać szczegóły. jeszcze tydzień i wejdziemy po schodach na górę, na strop potem kolejne dwa i dach... a potem poleży sobie nasz domek odłogiem, żeby go dobrze przewiało i wiosną ruszymy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak30 01.07.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 niestety jeszcze nie mam wykończonego tego kominka stoi tylko wkład kominkowy pod schodami i czeka na swoją kolej, a na razie wykańczamy górę robimy cekole po górze przyjdzie czas na kominek i inne sprawy jak będziemy mieć zrobiony to na pewno kilka fotek wrzucę , mamy trochę opóźnienia bo zima była baaardzo długa a tynki nie chciały schnąć więc dopiero teraz możemy coś na te tynki położyć bo są suche:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak30 02.07.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) :wiggle: Edytowane 4 Lipca 2013 przez aniak30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casper85 26.07.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 witam! zamirzamy z żoną kupić ten projekt domu ale wczesniej chcielibysmy go obejrzec na żywo jestesmy z okolic bielska bialej prosze o kontakt [email protected] z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malotka 01.08.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 aniak i jak tam wykończenie? idzie do przodu? u nas wkopany został zbiornik na deszczówkę, z opaski drenażowej w 3 dni nazbierało się 10m3 co z tym zrobić? część pójdzie na podlanie stropu, a reszta??? dopóki się tam nie urządzimy to tylko problem... ale za to wokół fundamentów suchutko, więc się opłacało! w sobotę wylewają nam strop. mieliśmy wielką przeprawę z adaptatorem projektu, który spieprzył nam front :/ po długich namysłach i nocnych debatach z mężem finał was zszokuje, bo nasz hg-c3g będzie zupełnie inny... terriwa założona, fundamenty pod tarasy pokopane, szalunek na schody i front przygotowany teraz niech zalewają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duken 22.09.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 aktualnie zaczęliśmy zbrojenie drugiego stropu, czy ktoś z budujących wylewał drugi stropw którym miejscu robiliście odciągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duken 02.10.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 drugi strop wykonany, teraz oczekuję na dostawę więźby dachowej (9,5 m3) i na wycenę materiałów na dach (dachówka którą połozę to bedzie Creaton Titania lub Ruppceramika RUBIN 9V - zobaczymy co się bardziej opłaci.) zrobiłem prosty test dachówek które chce położyć http://forum.muratordom.pl/showthread.php?217982-CREATON-TITANIA-wasze-opinie&p=6149236&viewfull=1#post6149236 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia000 02.10.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Witam, też decydujemy się na budowę wg projeku hg-c3d... ale mam jedno pytanie, czy można zrezygnowac ze strychu??? ae wtedy pewnie poddasze będzie strasznie wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duken 03.10.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam, też decydujemy się na budowę wg projeku hg-c3d... ale mam jedno pytanie, czy można zrezygnowac ze strychu??? ae wtedy pewnie poddasze będzie strasznie wysokie to znaczy jak do szpica w środku, to w najwyższym miejscu było by około 4,5m wysokości zobacz na przekroju że to nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia000 05.10.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 no włąśnie tak mi się wydawało, że będzie za wysoko... chcielibyśmy w salonie zamiast tych wszystkich okien dać na jedną i drugą ścianę okna przesuwne szerokości 270cm, myślicie, że nie będzie problemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duken 06.10.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 chcielibyśmy w salonie zamiast tych wszystkich okien dać na jedną i drugą ścianę okna przesuwne szerokości 270cm, myślicie, że nie będzie problemu?? ja tak mam przygotowane dziury w ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malotka 10.10.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 dach, dach, dach!!! od wczoraj zakładają więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia000 10.10.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 a czy ktoś z Was zostawił prysznic na dole, tam gdzie on pierwotnie występuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malotka 10.10.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 a czy ktoś z Was zostawił prysznic na dole, tam gdzie on pierwotnie występuje? wiele osób odradzało, więc i my zrezygnowaliśmy, dodatkowo posłuchaliśmy rady, by przenieść wc pod schody i tym sposobem zyskaliśmy fajny przedsionek zamiast klitki. nie mamy też słupa przy wejściu do salonu. ja dodatkowo mam przeniesiona kuchnię w miejsce pokoju dziennego (bo u nas to wyszło na stronie północnej), tam też zrobiliśmy spiżarkę (kosztem kawałka kotłowni). kominek będziemy mieli przyklejony do części schodów. u góry też trochę zmian. wygospodarowaliśmy małą pralnio-suszarnię. za rok powiem więcej na razie nie użytkuję, bo dachu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak30 10.10.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 my mamy prysznic ale powiększyliśmy trochę łazienkę na dole kosztem przedsionka, i cofnęliśmy ściankę w kuchni wstawiliśmy brodzik 80/100 ja wchodzi się do łazienki jest on po prawej stronie a nie jak w pierwotnym projekcie po lewej tam gdzie w oryginalnym projekcie jest brodzik mamy wc i wstawiliśmy małe okienko , powiem szczerze ze jestem z tego bardzo zadowolona łazienka jest fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malotka 11.10.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) my mamy prysznic ale powiększyliśmy trochę łazienkę na dole kosztem przedsionka, i cofnęliśmy ściankę w kuchni wstawiliśmy brodzik 80/100 ja wchodzi się do łazienki jest on po prawej stronie a nie jak w pierwotnym projekcie po lewej tam gdzie w oryginalnym projekcie jest brodzik mamy wc i wstawiliśmy małe okienko , powiem szczerze ze jestem z tego bardzo zadowolona łazienka jest fajna aniak, my też pierwotnie mieliśmy dodane okno, ale potem pojawiło się pytanie po co nam druga łazienka na dole? nie będziemy latać po prysznicu do góry. no i koszta i sprzątanie. więc zrezygnowaliśmy i przenieśliśmy wc pod schody. ale mamy pod posadzką przygotowaną kanalizę pod prysznic. jak trzeba będzie na dole zadomowić jakiegoś rodzica to wystarczy tylko przestawić drzwi i gotowe. Edytowane 11 Października 2013 przez malotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts