ketrab1 03.02.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wozniaki gdzie dokładnie budujecie w Kielcach i na jakim etapie jesteście? My dopiero czekamy na papierki ale chetnie byśmy zobaczyli domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniaki 03.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 W Ćmińsku. spoko, to możemy się kiedyś umówić. Na razie czekam na impregnację więźby - a jest kłopot bo jest mróz i drewno się nie chce zaimpregnować. Mamy zalany strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuuju 04.02.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Dzis jeden z moich przyszlych wykonawcow przyniosl mi kosztorys , troche mnie zszokowala cena za stan surowy otwarty, mam wymurowane mury doprojektowanej piwnicy, cena obejmuje od deki nad piwnica w gore. Jest to 160tys netto. z materialem. Troche sie zdziwilem bo wykonawca ktoremu musialem podziekowac w zeszlym roku chcial 50tys za robocizne za stan surowy zamkniety. Czy te materialy sa takie drogie??Przeciez ostatnio strasznie podrozalo, prosze o wasza opinie, zalezy mi na czasie wiec nie wiem czy sie na niego decydowac. czekam na oferte jeszcze jednej firmy. Prosze o odpowiedz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrab1 04.02.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 To zależy jakie materiały bierze pod uwagę Twój wykonawca. Ale napewno po kilku ostatnich dniach biegania po hurtowniach mogę stwierdzić że duzo za dużo o jakieś ~30 do40 tyś. Według moich wyliczeń na stan surowy zamknięty sama robociznato jakieś 50-70 tyś a materiały na stan surowy otwarty w granicach od 60-80 tyś. Moje zdanie jest takie szukaj dalej innego wykonawcy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuuju 05.02.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 hmmm no wlasnie to nie takie proste z tymi wykonawcami jak sie okazuje, bo albo ich nie ma albo sie dobrze ukrywaja ale tez mi sie wlasnie wydaje ze koles za duzo chce zarobic. Czekam na jeszcze jedna oferte. dzieki wielki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrab1 06.02.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 wuuju daj znać jak podejmiesz decyzję i znajdziesz wykonawce i napisz na jaką sumę umówiłeś się z wykonawcą i jaki zakres prac ona obejmuje. Ja osobiście jestem na tym samym etapie. Szukam i rozmawiam z kilkoma firmami. Koszta wachają się od 28 do 45 tyś za stan surowy otwarty oczywiście netto. Mój materiał a sprzęt lezy cały po stronie firmy. Zakres robót od fundamentów do położenia blachodachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portos1978 08.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam wszystkich. Czytam o kosztach których piszecie i dochodze do wniosku że ja zdrowo przepłace. Jak już wcześniej pisałem buduje lustrzane odbicie, bez większych zmian w projekcie i jestem z moim wykonawcą umówiony na 65 tyś. za stan surowy otwarty ( na dach- dachówke ). Dodam że są to górale i umawiałem się co do kosztów w sierpniu 2008. Mój znajomy zaczyna budować dom o podobnych gabarytach i też ekipa z gór wybuduje za 50 tyś. a załatwił to już w styczniu i zaczynają od poniedziałku. Obecnie jestem na etapie ocieplania muru fundamentowego. Jak u Was z kosztami za materiał ? Mój dostawca z hurtowni twierdzi że tak dobrych cen za materiały nie było od 4 lat. I tak np. Porotherm 30 kupiłem za 4,80 brutto/szt. bloczek fundamentowy 38x25x12 3,20 brutto/szt.Piszcie co myślicie-szczerze. Może ktoś mi powie jak się dołącza zdjęcia??? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portos1978 08.02.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 http://img262.imageshack.us/img262/8186/20081217002ge3.th.jpg http://img262.imageshack.us/img262/894/20081224rj1.th.jpg http://img261.imageshack.us/img261/4771/20090207002oy4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portos1978 08.02.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Tak to wygląda u mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 09.02.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Elegancko piwnice robisz ? Domek w szczerym polu ? bo zabudowy coś daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuuju 09.02.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Jestem po rozmowie z drugim wykonawca, chcialby 150 tys za stan surowy otwart, material po jego stronie , nic mnie nie interesuje, wszystko pod klucz. no i robia od zmierzchu do switu, to troche kusi heheh. Zostala jeszcze jedna oferta w srode bede wiedzial i cos trzeba bedzie zadecydowac. ciezki wybor, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrab1 09.02.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Wuuju a niemyślałeś nad tym aby zatrudnić ekipe budowlaną wyspecjalizowaną w cały sprzęt do samej robocizny? Do stanu surowego otwartego. Materiał leży po twojej stronie sam możesz negocjować ceny czy u hurtowników czy bezpośrednio od producenta. Zawsze to zostaje ci ulga za materiały około 15 % które możesz sobie odliczyć. a jak weżmiesz firme to firma wystawi fakture z vatem 7% i oczywiście będzie musiała zapłacić od tego nie wiem dokładnie ile ale jakiś podatek. Oczywiście wszystkie te koszta odbijają się na Tobie i pewnie wpływają na cały ten koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portos1978 09.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Elegancko piwnice robisz ? Domek w szczerym polu ? bo zabudowy coś daleko Piwnic nie robie, tak wyszło teren troche z górki, a sąsiedzi są tylko na przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 10.02.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ja jestem na etapie układania kafelek wrzucę w tym tygodniu może parę fotek A tak z innej beczki : podrożał styropian o + 5 zł za m3 !!! (elewacja) aktualnie mam cenę 106 zl brutto za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniaki 10.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Uff, dzisiaj przywieźli więźbę, podobno we czwartek zaczynają układać.Na ten moment wygląda to tak:http://img16.imageshack.us/img16/8945/img1103fg8.jpg http://img15.imageshack.us/img15/6973/img1107sc7.jpg http://img13.imageshack.us/img13/3669/img1108yb1.jpg pozdrawiamrafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 10.02.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ja jestem na etapie układania kafelek wrzucę w tym tygodniu może parę fotek A tak z innej beczki : podrożał styropian o + 5 zł za m3 !!! (elewacja) aktualnie mam cenę 106 zl brutto za m3 To kiedy przeprowadzka:)?? My mamy ambitny plan październik 2009 - ale to jeszcze dużo pracy przed nami... tyle, że wiosna idzie!!!!!!!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 11.02.2009 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Uff, dzisiaj przywieźli więźbę, podobno we czwartek zaczynają układać. pozdrawiam rafał Ten jeden porotherm więcej do ściany kolankowej to szczerze by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 11.02.2009 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja jestem na etapie układania kafelek wrzucę w tym tygodniu może parę fotek A tak z innej beczki : podrożał styropian o + 5 zł za m3 !!! (elewacja) aktualnie mam cenę 106 zl brutto za m3 To kiedy przeprowadzka:)?? My mamy ambitny plan październik 2009 - ale to jeszcze dużo pracy przed nami... tyle, że wiosna idzie!!!!!!!:) Tak myśle ze jak zrobie elewacje na wiosnę, i usprzątne jeszcze teren , to może zgłoszę pozwolenie na użytkowanie ? jeszcze nie wiem...... najwyżej będzię trzeba mieszkać przed pozwoleniem , no ale tak robi większość do kwietnia br. powinno się udać wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniaki 11.02.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ten jeden porotherm więcej do ściany kolankowej to szczerze by się przydał. Tak wiem, ale zachorowałem i przyjechałem na budowę jak już wylane były wieńce I już żal mi było cokolwiek robić. Poza tym zmiana wysokości ścianki powinna się wiązać ze zmianą kąta nachylenia dachu. A to prowadzi do zaburzenia proporcji, które akurat w tym projekcie mi się podobają. Chociaż z drugiej strony to tylko jeden bloczek. Ale jak to mówią i tak już po filipku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrab1 11.02.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 No nareszcie obejżałem jak przebiegają pracę nad tym projektem u Wozniaki. to tylko 12 km od mojej działeczki a już się do Luk99 wybierałem. Powodzenia w budowie wozniaki i dzięki za możliwość podglądania prac przy budowie. Pozdrawiam Wszystkich budowniczych tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts