Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HG Atelier - HG-3CG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Nareszcie jakaś kobieta:) do tej pory byłam tylko ja:)

A my mamy taras z HG-C1 bo oryginalny w moim HG-C3 był za malutki..

Też chyba jako jedyna mam wersje jednogarażową więc naprawdę prawie identyczną, poprosze jakies zdjęcia:):)

Pozdrawiam

K.

Witajcie wszyscy budujący HG Atelier - HG-3CG . Serdecznie gratuluję wszystkim zjawiskowych postępów prac :) . My z mężem budujemy domek HG-C1 z tej pracowni, http://projekty.dom.pl/images/153/6047_1224747361.jpg. Jak na razie "złapałam" kontakt z kilkoma osobami budującymi ten domek, ale na forum extradomu. Projekt, który realizujecie jest trochę podobny do naszego stąd moje zainteresowanie waszą grupą. Życzymy dalszych, piorunujących postepów i wytrwałości w tak ciężkim temacie jak budowa domu :D Pozdrawiamy.. :wink:

Witaj kabi74. Bardzo chętnie wyślę jakieś zdjęcia , jak tylko będę miała. Na razie niestety jestem dopiero na etapie wytyczania granic fundamentów, więc za wiele póki co nie pomogę. W porównaniu z tobą, mój HG-C1 dopiero się rodzi. :( Cieszę się z waszych postępów. za 2 tyg. jestem umówiona z geodetą. Ale będę tu zaglądać więc gdyby były jakieś pytania to proszę pisać. Pozdrawiam :)

Witaj kabi74. Bardzo chętnie wyślę jakieś zdjęcia , jak tylko będę miała. Na razie niestety jestem dopiero na etapie wytyczania granic fundamentów, więc za wiele póki co nie pomogę. W porównaniu z tobą, mój HG-C1 dopiero się rodzi. :( Cieszę się z waszych postępów. za 2 tyg. jestem umówiona z geodetą. Ale będę tu zaglądać więc gdyby były jakieś pytania to proszę pisać. Pozdrawiam :)

To w takim razie ja służę radą , jeśli tylko dam radę - nasze chałupki są bardzo podobne, jeśli będziesz chciała więcej zdjęć to podaj maila na priv - podeślę:)

Pozdrawiam

K.

Witam wszystkich. Też budujemy dom według projektu hg-c3 (pojedynczy garaż). Na bieżąco śledzimy wszystkie cenne rady, które się pojawiają na forum. Jesteśmy na etapie fundamentów i na wiosnę chcemy dalej ciągnąć mury. Interesują nas koszty, o które już nie jedna osoba pisała. Gdyby ktoś mógł napisać o kosztach jakie trzeba ponieść, aby wydudować dom w stanie surowym otwartym. :lol:

pozdrawiam wszystkich budujących :roll:

A ja mam takie pytanie jak to jest z tym ze dom musi przezimowac???mozliwe ze wypadnie tak ze na zime bedziemy chcieli sie przeprowadzic, ale wszedzie sie slucha ze lepiej nie wykanczac przed zima i poczekac do wiosny. Czy sa jakies nowe technologie, ktore temu zaradza??Sciany ponoc musza byc przemarzniete bo pozniej wilgoc bedzie wchodzic do srodka domu. Czy to prawda czy mit?

U mnie tego problemu nie ma :)

Przez zimę wygrzewam cały dom w środku , tynki , podłogi , itd. i do takiego również się wprowadzę mam nadzieje że marzec/kwiecień

A izolacje na zew. robię na wiosnę (niższe ceny za materiały - które teraz właśnie kupuje).

I zgadzam się na pewno z tym iż , nie można odrazu tynkować murów wew. i izolować na zew :) (tak na chłopski rozum), no chyba ze konkretna wentylacja wew. będzie

Aha to tylko moje zdanie :)

Cena ogrzewania bez izolacji styropianem , aktualnie ok. 700 zl-800 zl przy zachowaniu temp. min. bodajże 16 stopni. czy nawet wyższej.

Przy układaniu kafelek cała podłogówka jest wyłączona wiec koszt jakieś 400-500 chyba teraz wyjdzie.

To w takim razie ja służę radą , jeśli tylko dam radę - nasze chałupki są bardzo podobne, jeśli będziesz chciała więcej zdjęć to podaj maila na priv - podeślę:)

Pozdrawiam

K.

Witam

A czy można zobaczyć więcej zdjęć schodów, bo właśnie takie nam się marzą, czyli otwarte na salon. Mam jeszcze pytanie dotyczące schowka pod schodami, czy jest tam dużo miejsca, a może ktoś z niego zrezygnował.

A dom budujemy taki sam, czyli HG C3 (pojedynczy garaż).

pozdrawiam budujacych :lol:

• 2 weeks później...

Witam,

Może ktoś (pewnie tylko Luk narazie;) pochwali sie rozwiązaniami odnośnie oświetlenia salonu, jadalni i kuchni. My w kuchni robimy sufit podwieszany z halogenami, nad stołem lampę ale cały czas nie wiem co z resztą salonu... Na pewno lampa stojąca, może jakieś kinkiety... Pochwalcie się jeśli macie jakieś wizje:)

Pozdrawiam

K.

U mnie nic specjalnego nie ma :

1. Kuchnia dodatkowe kable szt.2 pod oświetlenie z górnych szafek kuchennych

2. Kable na 3 lampy nad barkiem oraz 1 lampa sufitowa w kuchni

3. Salon to 2 lampy sufitowe (środek oraz koło kominka) + 1 kinkiet

Poki co nie mam czasu zrobić zdjęć...etap kafelkowania prawie zakończony , meble kuchenne również do końca tygodnia......kwestia dostawy ościeżnic z Obi , przemalowania salonu oraz sypialnia i można mieszkać :)

W wolnej chwili wrzucę fotki :)

Poki co nie mam czasu zrobić zdjęć...etap kafelkowania prawie zakończony , meble kuchenne również do końca tygodnia......kwestia dostawy ościeżnic z Obi , przemalowania salonu oraz sypialnia i można mieszkać :)

Czekam z niecierpliwością:) To co Święta już w domku?:)

Czekam z niecierpliwością:) To co Święta już w domku?:)

Możliwe ze się uda.....kwestia jeszcze malowania , przewiezienia mebli.......a czasu nie mam na to....

Witam wszystkich bardzo serdecznie :p

Tak późno znalazłam forum dot. domu Hg-c3g!! ale i tak bardzo się cieszę. Jesteśmy już po formalnościach, w tym roku (ok. maja) mamy wylewać fundamenty czyli cała budowa przed nami. Fajnie jest pooglądac fotki domów w realu. Mam nadzieję, że mogę do WAS dołączyć :D

Luk gratuluje, fajne zobaczec juz wykonczony domek:D Szczesciarz z Ciebie. U mnie od poniedzialku weszla ekipa. Zaczynaja poprawki po ostatniej ekipie w przyszlym tygodniu deka:D.

1.

http://img14.imageshack.us/img14/3864/51799321.jpg

2.

http://img243.imageshack.us/img243/6690/85824614.jpg

3.

http://img243.imageshack.us/img243/166/17429121.jpg

Luk gratuluje, fajne zobaczec juz wykonczony domek:D Szczesciarz z Ciebie. U mnie od poniedzialku weszla ekipa. Zaczynaja poprawki po

Ah.. te błoto , widzę ze u Ciebie ładnie wydeptane :) :) czekam tylko kiedy słońce zacznie parzyć , żeby zrobić porządek bo przed ogrodzeniem to normalnie można coś zasadzić :)