Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Buduj z PSB

Recommended Posts

Witam

prosze o opinie na ww temat,slyszalam o wielu zaletach budowania domu wlasnie z tym programem.Slyszalam ze inwestorzy wstepujacy do programu maja znizki cenowe na wszelkie materialy budowlane,nie martwia sie o dowoz - wszystko dowozi hurtownia gratis na miejsce budowy.Zamawia sie podobno przez telefon i najpozniej w ciagu 2 dni towar jest na budowie.Ponad to profesjonalna obsluga i doradztwo na kazdym etapie budowy.

Czy ktos buduje z PSB??

Prosze o informacje na ten temat.

Większość to pobożne życzenia. Jestem zapisany do programu Buduj dom z PSB, mam kartę itp ale jak dla mnie niczym się to nie różni od normalnych zakupów. Rabaty W PSB negocjuję niezależnie od tego programu. Obsługa taka sama jak i innych klientów a doradztwo hm... wolę się radzić tutaj niż w hurtowni.

Dzieki,tak wlasnie myslalam,pic na wode,wpisujcie jeszcze swoje uwagi,mam jeszcze troche czasu do wyboru hurtowni.Wiem ze zeby cos zlapac taniej trzeba sie nabiegac i to nie malo... :-?

A może Twój wykonawca ma gdzieś rabaty ?

kupuję u nich w zasadzie od początku budowy - ponieważ są niedaleko , już mnie znają - zamawiam często na telefon , biorę na w-z z rozliczeniem " za kilka dni/tygodni", mam darmowy transport (nawet 5 worków cementu przywiozą :wink: ) i mam u nich dobre rabaty niezależnie od tego nowego "programu" :lol:

ja jestem zadowolona :D

ale zdaję sobie s prawę, że wiele zależy od obsługi ... ważne, żeby obsługa była fachowa, rzeczowa, ugodowa...w moim PSB tak właśnie jest więc i nie narzekam :D

Deklarację podpisałem, ale większość materiałów i tak kupuje u konkurencji, bo mają taniej, zwłaszcza tzw. drobnicę. Poza tym na składzie na którym kupuje nie tylko jest taniej ale biorę towar na wz lub "zeszyt" dowożą na telefon, mają dobre ceny i nigdy nie miałem problemu z dostawą, a w PSB nie przywieźli ani jednego transportu, żeby nie było jakichś problemów; np. zapomniejli o jednej palecie dachówki, którą przywieźli z łaską po dwóch miesiącach, dostawy w inne dni niż umówione i o innych porach. Warto sprawdzać ceny jaka cena jest w PSB przy kupnie dużej ilości tego samego materiału np. pustaki, dachówka itp. Takie rzeczy wszystkie kupiłem w PSB bo było taniej.

kumpel poszedl do psb i zamowil dwa tiry betonu komurkowego

bylo to dos dawno wiec cena niska ,babka wyliczyla ze 10 000 do zaplaty ale musi sobie rozladowac sam bo mu przywioza prosto z fabryki .

czekal nie wiele dwa tygodnie , i jest telefon , jutro bedzie transport .

ugadani koledzy do rozladonku , podszlo jak po masle .

dwa tiry rozladowane wmiare szybko

teraz fakturka ,,,,,,, do zaplaty 8 000

tak 8 000 a nie jak wyliczyla 10000 a wiecie dlaczwego bo 2 000 to bieze psb za magazynowanie pozdrawiam

który skład w Warszawie bądź okolicach polecacie? Gdzie obsługa i wybór jest nalepszy?

Ciekawi mnie pomoc ich doradców - czy można na nich polegać, czy też są to raczej ludzie, którzy zrobią wszystko aby wcisnąć klientowi towar za który aktualnie mają największy bonus? Domyślam się też, że doradzają jedynie materiały producentów z nimi współpracujących?

kupuję u nich w zasadzie od początku budowy - ponieważ są niedaleko , już mnie znają - zamawiam często na telefon , biorę na w-z z rozliczeniem " za kilka dni/tygodni", mam darmowy transport (nawet 5 worków cementu przywiozą :wink: ) i mam u nich dobre rabaty niezależnie od tego nowego "programu" :lol:

ja jestem zadowolona :D

ale zdaję sobie s prawę, że wiele zależy od obsługi ... ważne, żeby obsługa była fachowa, rzeczowa, ugodowa...w moim PSB tak właśnie jest więc i nie narzekam :D

Podpisuję się. U nas jest identycznie

tak 8 000 a nie jak wyliczyla 10000 a wiecie dlaczwego bo 2 000 to bieze psb za magazynowanie pozdrawiam

nie za magazynowanie tylko za przeładunek u nich na placu i dowóz na budowę - normalka nie ma się co żołądkować... chyba nie wierzycie w darmowy dowóz? On jest wliczony w cenę towaru...

natomiast Budoskład we Wrocławiu nie tylko pobiera opłatę za dowóz towaru na budowę ale jeszcze dodatkowo opłata jest za rozładunek HDSem - już im się w d..pie poprzewracało.