wirus 02.05.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam Mam problem,zamieniłem mieszkanie na większe,kamienica należy do MPGN w Grudziądzu (do miasta) ja jestem najemcą,na swoim przedpokoju mam 3 nie swoje liczniki od gazu wraz z zaworami(patrz foto) http://images6.fotosik.pl/184/e3eb3f6e8f4ff284.jpg Przedpokój jest częścią mojego mieszkania i wliczony jest do czynszu,postanowiłem wystosować pismo do administracji o przeniesienie tych liczników z mojego mieszkania na klatkę lub do właścicieli mieszkań ze względów bezpieczeństwa gdyż jak sądzę każdy powinien mieć swój licznik u siebie lub na klatce schodowe a także zagraża to bezpieczeństwu w przypadku awarii u kogoś jest on skazany zjawić się u mnie aby odciąć odpływ gazu,lecz administracja odmówiła mi przeniesienia na ich koszt gdyż liczniki znajdują się w prawidłowym miejscu zgodnie z prawem budowlanym nie wiem co począć,szpeci to cały przedpokój,czy faktycznie jest to zgodne z prawem budowlanym? czy może są jakieś przepisy na jakie mogę się powołać oczywiście na moją korzyść ?? napisali że mogę wykonać to na własny koszt (przebudowę instalacji gazowej) wyliczyli koszt około 6000zł ale oni umywają ręce. Pomocy!!! Piotr P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.05.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Stara jak świat zasada - widziały gały co brały. Mieszkanie nie jest Twoją własnością, a to właściciel decyduje co, gdzie i jak - oczywiście w zgodzie z obowiazujacymi przepisami, a z opisu i fotki wynika, ze raczej są zgodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 03.05.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 1.rozumiem, że przed zamianą mieszkania problemu nie było...2.jako najemca, a nie właściciel, nie możesz zrobić nic.... chyba logiczne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts