dobroszka 03.05.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witajcie wszyscy, czy może ktoś z was zdecydował się zrobić obudowę swojego kominka z drewna? Czy są ku temu jakieś przeciwskazania? a jeśli nie , czy może być to dowolne drewno? Dodam , że nie planuję ogrzewać swojego przyszłego domu kominkiem. Poniżej wklejam zdjęcie kominka ,w którym się zakochałam , niestety przy zdjęciu nie ma żadnych informacji , nawet na temat tego , kto go wykonał. Proszę o opinie , a jeśli ktoś ma kominek w drewnie to może i o fotki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 03.05.2008 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 http://img180.imageshack.us/img180/5562/p5010106qt7.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 My planowalismy nasz kominek wykonczyc kamieniem i drewnem skonczylo sie jednak na kamieniu i strukturze.Ani my ani projektat ani wykonawca nie widzial przeciwskazan jesli chodzi o uzycie drzewa do wykonczenia kominka.Oczywiscie nalezaloby przy tym zachowac pewne zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 03.05.2008 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Jesli mogę podpytać , to czy w ostatecznej wersji cos Was zniechęciło do drewna, czy po prostu zmieniła się Wam koncepcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.05.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Zmienila sie koncepcja.Na parterze mamy troche tynkow strukturalnych (zabudowa schodow,sciana na wprost kominka) i doszlismy z nasza projektantka do wniosku,ze tak bedzie lepiej.Ponizej znajdziesz troche zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 03.05.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 zerknęłam sobie od razu bardzo fajny pomysł na przytulny kącik kominkowy Ale domek to sprawia wrażenie olbrzymiego , mam rację , czy taki duży na zdjęciu wyszedł??bardzo zazdroszczę , my dopiero zaczniemy budowę wiosną przyszłego roku...już się nie mogę doczekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.05.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witam. Dobroszka - ten kominek ze zdjęcia jest na prąd. Dlatego drewno może być w nimi tak blisko samego paleniska Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 03.05.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Forest , dzięki za wyjaśnienie !Czy to oznacza , że przy zwykłym wkładzie kominkowym ,w którym chcemy sobie czasem popalić drewnem taka obudowa nie ma racji bytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.05.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Forest , dzięki za wyjaśnienie ! Czy to oznacza , że przy zwykłym wkładzie kominkowym ,w którym chcemy sobie czasem popalić drewnem taka obudowa nie ma racji bytu? Ma, ale trzeba to zrobic z glowa. Coz dom nie jest maly prawie 200m2 uzytkowej i 250m2 calkowitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts