pawilon79 03.05.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 mam pytanie. jestem obecnie na etapie więźby, i nie wiem czy dach deskować czy nie ,. jakie są za i przeciw.powiedźcie jakie wy macie rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 ... nie wiem czy dach deskować czy nie ... wg mnie deskuj opinie za i przeciw znajdziesz w tym temacie LUDZIE!!! DESKOWAĆ CZY NIE??/BO OSZALEJE!!jest 01.42 w nocy! http://forum.muratordom.pl/ludzie-deskowac-czy-nie-bo-oszaleje-jest-01-42-w-nocy,t34913.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 03.05.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 mam pytanie. jestem obecnie na etapie więźby, i nie wiem czy dach deskować czy nie ,. jakie są za i przeciw.powiedźcie jakie wy macie rozwiązania. Deskuj. Pewnie nie zadeskujesz. Ale potem zalozysz temat :"Pomocy robotnicy zchrzanili mi folie, pomocy!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 03.05.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Deskuj. Pewnie nie zadeskujesz. Ale potem zalozysz temat :"Pomocy robotnicy zchrzanili mi folie, pomocy!!" a na deskowanym nie mozna schrzanic folii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.05.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 ja nie deskowałem teraz bym deskował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 03.05.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Deskuj i się nie zastanawiaj. Dskowanie jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 "Mam problemy z membraną/folią dachową." - post sprzed 3 lat ... Pięć lat temu położyłem dach. Dachówka cementowa, pod nią membrana/ folia paroizolacyja. Zapewniano mnie, że folia jest doskonałej jakości i warto ją zastosować. Dzisiaj jestem załamany.Po upływie zaledwie kilku lat okazało się , że folia zamienia się w pył , a jej resztki na dachu wyglądają tak jakby pochodziły z grobu faraona.Teraz pod dachówką mam tylko wełnę.Na moją skargę producent odpowiedział , że gwarancja na folię jest na JEDEN ROK , a rękojmia na DWA LATA.Według mnie to skandal.Kładąc dachówkę o gwarancji 30-letniej nie przypuszczałem ,że po 5-ciu latach będę musiał robić remont kapitalny dachu. Może ktoś miał podobny problem.Jak zmusić producenta foli do uznania reklamacji ? Przecież producenci muszą ponosić odpowiedzialność za głośno reklamowane buble. daje do myslenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 03.05.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Ja deskowałem, na to nabiłem papę i taki dach czekła 2 lata.Po tym okresie ułozylismy dachówkę cementową.W sumie to większy koszt bo doszło około 250m2 calówki, ale jestem zadowolony. Sam nabijałem deski i papę, także kosztowało mnie tylko opłacić 2 pomocników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 03.05.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Deskuj. Pewnie nie zadeskujesz. Ale potem zalozysz temat :"Pomocy robotnicy zchrzanili mi folie, pomocy!!" a na deskowanym nie mozna schrzanic folii ? Nie wiedzialem, ze folie kladzie sie tez na deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagis 03.05.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Ja "stary" dom mam z folia pod blachodachowka jest niby OK... ale teraz nowy dom deskuje i dachówka... blacha i folia są głosne jak mi moje dęby sypia "owocami" )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 03.05.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 ja odeskowałem, dałem papę po roku daliśmy na to folie i dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 03.05.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 ja odeskowałem, dałem papę po roku daliśmy na to folie i dachówkę Folia na deski i papę? Pewnie jeszcze paroprzepuszczalna na nieprzepuszczalnej papie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 03.05.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 a żebyś wiedział że wysoko dyfuzyjną , jak sie już czepiasz a folia dlatego , że po roku na papie wyskoczyły nieszczelności , spowodowane wysychaniem desek , ruchy te zniszczyły 100% szczelność dachu Tym samym widzicie że papa też potrafi nie być szczelna.No chyba że masz super wyschnięte deski do deskowania Gdybym od razu przykrył dachówka te papę , to bym o niczym nie wiedział , szczęście że lato było deszczowe i zaczęło kapać i to całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 03.05.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 a żebyś wiedział że wysoko dyfuzyjną , jak sie już czepiasz a folia dlatego , że po roku na papie wyskoczyły nieszczelności , spowodowane wysychaniem desek , ruchy te zniszczyły 100% szczelność dachu Tym samym widzicie że papa też potrafi nie być szczelna.No chyba że masz super wyschnięte deski do deskowania Gdybym od razu przykrył dachówka te papę , to bym o niczym nie wiedział , szczęście że lato było deszczowe i zaczęło kapać i to całkiem nieźle a na to wszystko .... zasmażka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 03.05.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 deskować bez dwóch zdań zaoszczędzić można na tańszych kaflach czy kostce brukowej, ale dach jest BAARDZO WAŻNY tym bardziej, że jego remont to naprawde spory wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 03.05.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Deskuj. Dach musi mieć swoją zwartość.Przy takim nasileniu wichur , zdecydowanie deskuj.Czytałem na forum ,że przy silnym wietrze membrana dachowa potrafi sporo hałasować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.05.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 a czy "deskuj lub nie" nie zależy od rodzaju pokrycia o którym tu nikt nie wspomina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 03.05.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 a czy "deskuj lub nie" nie zależy od rodzaju pokrycia o którym tu nikt nie wspomina? To nie jest ważne. Każdy dach zasługuje na deskowanie (u mnie OSB). Bez względu na późniejsze pokrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałKACZMAREK 04.05.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 witam. jeżeli na dach bedziesz kładł blachę to deskowanie nie jest wymagane, ponieważ cieżar twojego pokrycia nie jest bardzo duzy-co nie znaczy, że nie powinieneś deskować. jeżeli dajesz dachówkę ceramiczną powinieneś zadeskować, ponieważ sama konstrukcja twojego dachu bedzię zbita w całość. wniosek-blacha-nie trzeba deskować...dachówka powinno się deskować wniosek-jak masz kasę przy dwóch opcjach zawsze zadeskój-konstrukcja dachu jest bardziej stabilniejsza-a jakbys miał problem jak wyżej osoba, że na papę folie bo coś się stało-to pamietaj, że to zbedny wydatek i mijajacy sie z celem-w takim wypadku nieszczelności wynikłe naprawiamy papą termozgrzewalną. pozdrawiam i słuchaj własnej intuicji co do deskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 04.05.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 rafalekaczmarek trzeba wsiąść też pod uwagę koszty wykonania takich napraw papą termozgrzewalną , a koszt położenia foli dachowej.Jak wiesz dekarze biorą od metra pełnego pokrycia, foli, kontr łaty,łaty i dachówka , czyli folie kładą w cenie papy ci w cenie nie położą u mnie wyglądało to tak że koszt naprawy pokrycia z papy to około 2tyś zł. (320m2 dachu) folia kosztowała 1300 zł na cały dach , myślę że to rozwiązanie było trochę tańsze ale nie o tym ten wątek, kolega pyta czy deskować , a nie dlaczego ja za deskowałem dałem papę i folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts