Aanka34 03.05.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 mam popmieszczenie wysokie na 4 m ( stelaż i płyty gk), chcę obniżyć sufit. Pomieszczenie ma 3,1 x 3,8 m. Czy wystarczy, ze zastosuję profile ścienne UD 30 i CD60 bez żadnego dodatkowego podwieszenia? Najwygodniej byłoby mi puścić profile wzdłuż ściany 3,8 m. Podpowiedzcie proszę jak zrobic to najprościej, najszybciej ale dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 03.05.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 same profile nie wystarcza musza byc wieszaki zeby sufit w srodku sie nie wybrzuszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 05.05.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 mam popmieszczenie wysokie na 4 m ( stelaż i płyty gk), chcę obniżyć sufit. Pomieszczenie ma 3,1 x 3,8 m. Czy wystarczy, ze zastosuję profile ścienne UD 30 i CD60 bez żadnego dodatkowego podwieszenia? Najwygodniej byłoby mi puścić profile wzdłuż ściany 3,8 m. Podpowiedzcie proszę jak zrobic to najprościej, najszybciej ale dobrze. ja także nie rezygnowałbym z wieszaków różnica w kosztach żadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.05.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 ja także nie rezygnowałbym z wieszaków różnica w kosztach żadnaPytanie jak nisko chce mieć docelowy sufit. Może się okazać, że chce mieć na około 3m, więc wieszak musiałby mieć z dobry metr długości. Wtedy pojawia się problem, bo cała konstrukcja już nie będzie taka prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.05.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 ja także nie rezygnowałbym z wieszaków różnica w kosztach żadnaPytanie jak nisko chce mieć docelowy sufit. Może się okazać, że chce mieć na około 3m, więc wieszak musiałby mieć z dobry metr długości. Wtedy pojawia się problem, bo cała konstrukcja już nie będzie taka prosta. A dlaczego ma nie być prosta? Przy tych wymiarach pomieszczenia raczej muszą być wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.05.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 ja także nie rezygnowałbym z wieszaków różnica w kosztach żadnaPytanie jak nisko chce mieć docelowy sufit. Może się okazać, że chce mieć na około 3m, więc wieszak musiałby mieć z dobry metr długości. Wtedy pojawia się problem, bo cała konstrukcja już nie będzie taka prosta. A dlaczego ma nie być prosta? Przy tych wymiarach pomieszczenia raczej muszą być wieszaki. Trudność w realizacji konstrukcji moim zdaniem może wynikać z faktu, iż tak duże hipotetyczne (póki co) obniżenie nie jest standardowym rozwiązaniem. Tak więc może być problem z dostaniem odpowiednio długich wieszaków. Dodatkowo bałbym się, czy cała konstrukcja przy takich wymiarach nie będzie się ruszać zbyt dużo. No i waga wzrośnie trochę, co wymusi mocniejsze mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.05.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Trudność w realizacji konstrukcji moim zdaniem może wynikać z faktu, iż tak duże hipotetyczne (póki co) obniżenie nie jest standardowym rozwiązaniem . Tak więc może być problem z dostaniem odpowiednio długich wieszaków. Dodatkowo bałbym się, czy cała konstrukcja przy takich wymiarach nie będzie się ruszać zbyt dużo. No i waga wzrośnie trochę, co wymusi mocniejsze mocowania. Obniżenie sufitu o 1m nie jest żadnym nietypowym rozwiązaniem. Wieszaki mocuje się na prętach gwintowanych. W sklepach, biurach i fabrykach bardzo często tak się robi.Konstrukcja nie będzie się ruszać bo w budynku wiatr jest rzadkością, a i sufitów nie opuszcza się na taką wysokość, aby uderzać w nie głową.Waga sufitu wzrośnie i to należy sprawdzić, ale nie wydaje mi się, aby to było groźne. W ostateczności można zdemontować płyty z sufitu na 4m (jeśli dobrze zrozumiałem autora wątku odnośnie konstrukcji istniejącej). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 13.05.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dawaj wieszaki, to nie jest aż takie drogie (ok 2 zl za pręt z wieszakiem)A jakby ktoś nie wiedział to pręty można łączyć ze soba specjalnymiłącznikami np łączymy 2 pręty po 1 m i już mamy obniżenie sufitu na 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 14.05.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts