Watton 03.05.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Bardzo prosze o rade z jakich firm uzywacie patelnie do indukcji i czy jestescie zadowoleni.Ja mam z 2 roznych ( za 40 zl i za 100zl ) i w kazdej dzieje sie to samo: czyli tluszcz gromadzi sie wokol dna a srodek jest pusty i tam mi wszystko przywiera i dostaje nerwicy jak mam cos smazyc. Wyglada to tak jakby dno bylo wypukle??? !!!!bede bardzo wdzieczna za wszelkie uwagi.pozdrawiam Watton, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.05.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 polecam BergHoff`a, nienajtansze, ale warto kupic, co do tluszczu itp to trudno mi sie wypowiadac - ja smaze jedynie nalsniki, ale do tego nie uzywam tluszczu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Mam garnki firmy VINZER i bardzo sobie chwalę patelnię też jest płaska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.05.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Fagor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 05.05.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Berghoffa - są fajne, ale niestety dosyć ciężkie.Ja szukam teraz dobrej patelni, takiej typowo na nalesniki, no i leciutkiej koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.05.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Berghoffa - są fajne, ale niestety dosyć ciężkie. Ja szukam teraz dobrej patelni, takiej typowo na nalesniki, no i leciutkiej koniecznie! jesli cos jest lekki, nie przysługuje mu nazwa "patelnia":) nie znajdziesz raczej niczego sensownego na indukcje co bedzie lekkie i miało potrójne dno-inaczej bedzie powtorka z rozrywki... sa jeszcze lzejsze z aluminium, ale pomimo norm aluminium reaguje z zywnoscią-niby nieznacznie ale to nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 30.09.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Berghoffa - są fajne, ale niestety dosyć ciężkie. Ja szukam teraz dobrej patelni, takiej typowo na nalesniki, no i leciutkiej koniecznie! jesli cos jest lekki, nie przysługuje mu nazwa "patelnia":) nie znajdziesz raczej niczego sensownego na indukcje co bedzie lekkie i miało potrójne dno-inaczej bedzie powtorka z rozrywki... sa jeszcze lzejsze z aluminium, ale pomimo norm aluminium reaguje z zywnoscią-niby nieznacznie ale to nie dla mnie Co to znaczy że aluminium reaguje z żywnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 30.09.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 skoro wątek został odgrzany to chciałam poinformować, że jednak udało mi się kupic patelnię idealną - choc trwalo to długo. Jest dosyć ciężka, ale nie jak berghoff, którego w jednej rece nie jestem w stanie utrzymać (sama rączka sporo waży), jest solidnie zrobiona, ale dzięki rączce z tworzywa dużo lżejsza. Jako, że nazwy nie pamiętam, podam ją jak sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 30.09.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Kupilismy z IKEA-zadna nie dzialala na indukcji,mamy Zeptera garnki oraz patelnie-super jakosc,ale cena..wiadomo kupilismy patelnie firmy DUKA,za przyzwoita cene,jakosc bardzo dobra,warto bylo...Berghoffa mamy czajniczek -rowniez bardzo fajny i sprawnie grzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 15.05.2018 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witam, odgrzewam temat Poszukuję patelni, której dno się nie odkształci, tak jak w temacie. Miałam już różne, tańsze i droższe i zawsze ten sam defekt - dno się wypacza i tłuszcz ucieka na brzegi patelni, a środek przypala potrawy. Jaką patelnię polecacie lub co robię nie tak, że moje patelnie po miesiącu-dwóch są do kosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.05.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Ambition Magnat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 16.05.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Ja mam patelnie z IKEA i są w super stanie już od ponad roku, wiem, że FISKARS ma też dobry sprzęt kuchenny ale na pewno sporo droższy od tego z IKEA. Z jakiej serii z IKEA jest ta patelnia? Chyba już nie chcę pchać się w drogie patelnie typu FISKARS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 16.05.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Poszukuję patelni, której dno się nie odkształci, tak jak w temacie. Miałam już różne, tańsze i droższe i zawsze ten sam defekt - dno się wypacza i tłuszcz ucieka na brzegi patelni, a środek przypala potrawy. Jaką patelnię polecacie lub co robię nie tak, że moje patelnie po miesiącu-dwóch są do kosza? Konkretnej firmy ci nie polecę, bo nawet nie pamiętam jakie mam poza Ikeą . Ale chciałam napisać o odkształcaniu. Gdzieś przeczytałam, by patelni po użyciu nie myć ani nie zalewać zimna wodą, tylko najpierw poczekać aż sama ostygnie. Zalanie jej powoduje reakcję na ciepło/zimno i w efekcie jej środek może się odkształcać. I chyba coś w tym jest, bo odkąd o tym wiem, to tak staram się nie robić i te najnowsze patelnie są równe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.05.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Tak, należy użytkować tak jak piszesz.Do tego teflonowe i podobnego typu należy przygotować przed pierwszym użyciem.Patenie która nie będzie przegrzana i nie będzie gwałtownie przestudzona zimną wodą powinna długo służyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.05.2018 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 A to dlaczego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 20.05.2018 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Zapewne Luxum przeprowadził badania i "wie na pewno" ...... a raczej próbuje zaistnieć*w każdym temacie i wątku, zapewne taką*przyjął strategię*reklamowania swoich produktów. No cóż... Tefal jest przeciętnym producentem patelni i innych naczyń kuchennych, ale każdy ma prawo lubić to, co lubi. Z moich testów wynika, że Ikea ma całkiem sensowne patelnie na indukcję, tzn. dobry stosunek jakości do ceny. Tefal był taki sobie, jak na cenę*to wolno się*nagrzewał i słabo przewodził, więc nie polecam. Z innych, jakie wypróbowałam, najlepsze są*WMF, jednak bardzo drogie, a przy mojej kuchni, użytkowanej teraz często przez osoby trzecie, jako że mam opiekunki do mamy, to szkoda aż tak dobrych patelni, bo niestety, paniom to nie zawsze wychodzi dbanie o to, by nie rysować*metalowymi przedmiotami albo nie przegrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.