Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej my własnie jestesmy na etapie załatwiania papierków , projekt juz mamy , wielkich zmian nie bedzie budujemy nasz domek w Tarnowie ( małopolska ) jesli ktos buduje niedaleko nas to prosimy o kontakt :)

aha mam pytanie do miroxa ile wystawiałes fundamenty ponad ziemie ???

jesli jeszcze ktos jest na tym etapie to równiez prosze o odpowiedz pozdrawiam :wink:

Witam

Podobnie jak Wy również będziemy budować Ambrozję 2. Jestem z wami od początku. Działkę zakupiliśmy rok temu, projekt też, a budowę zaczniemy zaraz jak uporamy się z papierami.

Zmiany jakie wprowadziliśmy są niewielkie : likwidacja spiżarni, pomniejszenie pokoju na dole o szerokość schodów, zamiast drzwi balkonowych w tym pokoju okno, i jak się uda przeniesienie komina na stronę salonu aby powiększyć kuchnię .

Wasja czy rozpoczęliście już może budowę?

Nasza ekipa ściąga dzisiaj humus. Na dniach geodeta wytyczyty teren pod fundamenty i zaczynamy!:)

Czy byłaby możliwość zobaczyć Wasz domek? Jestem z Brzegu, ale po zdjęciu nie mogę zlokalizować umiejscowienia Waszej działeczki...Nie wiem na jakim etapie jesteście...

My budujemy się w KOTOWICACH pod Wrocławiem.

• 2 weeks później...

Nasze fundamenty ponad ziemie są wystawione na ok. 65 - 70 cm. Na obecna chwilę etap fundamentowy mamy za sobą 6 tys sama robocizna, gdybyśmy robili zgodnie z planem napewno wyszłoby mniej (doszedł "wieniec"na bloczkach - tak u nas budują :wink: ).

p.s. co do łazienki to fakt faktem jest bardzo mała :o (już po przesunięciu ścianki o 0,5 m w stronę wiatrołapu), a kotłownia tak "na oko" 2 x większa od łazienki.

witam

proszę o informację ile szt. pustaków jest przewidziane w projekcie?

Luka dopiero odczytałam Twoją wiadomość. Niestety nie mamy projektu, bo jeden jest u naszej ekipy, a drugi ma elektryk.

Dopiero 14 odzyskamy egzemplarz, ale pewnie już sobie poradziłeś z tymi pustakami...?

Czekamy na Twoje zdjęcia :)

gratki widze, że teraz ruszycie jak strzała brawo i powodzenia ps tynki zrobione dodałem fotki :)

Mirox nie można znaleźć Twoich zdjęć. Podaj proszę jakiś link do galerii

proszę :D

http://mirox1.fotosik.pl/

witam

proszę o informację ile szt. pustaków jest przewidziane w projekcie?

Luka dopiero odczytałam Twoją wiadomość. Niestety nie mamy projektu, bo jeden jest u naszej ekipy, a drugi ma elektryk.

Dopiero 14 odzyskamy egzemplarz, ale pewnie już sobie poradziłeś z tymi pustakami...?

Czekamy na Twoje zdjęcia :)

no niestety jeszcze nie mogę znaleść informacji o ilości, ale chyba już w tym tygodniu idziemy kupić ten projekt

Czy ktoś orientuje się może jaka jest różnica pomiędzy keramzytem a bloczkami betonowymi?

Nasz kierownik upiera się przy bloczkach a budowlańcy przekonują nas do keramzytu (główny argument to to, że taniej oczywiście :) ) z drugiej strony słyszałam, że keramzyt przez swoją porowatość jest także bardziej chłonny (u nas niestety jest dość wysoki poziom wód gruntowych)

Proszę o wiadomość jeśli ktoś jest zorientowany z temacie.

Do piątku musimy dać odpowiedź

Aha, keramzyt ma być użyty do murów fundamentów

Hej,po zdobyciu pozwolenia (w ciągu miesiąca od daty złożenia w starostwie!) zabieramy sie do pracy. Na początek media niezbędne dla "wszelkiej maści ekip" i ok. 8.06 rusza budowa - trzymajcie za nas kciuki o postępach będziemy informować i chętnie powymieniamy się zdobytymi podczas budowy doświadczeniami i pomysłami na ten nasz wymarzony...Ambrozja