jacentyk 23.04.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam w realnym świecie budujących.U nas pierwsza łata wbita tzn ławy zrobione. Teraz walczymy z sezonowaniem betonu oraz wyborem pozostałych materiałów. Jak tylko bedzie taka możliwość zamieszczę zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aiszaa 25.04.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Hej my własnie jestesmy na etapie załatwiania papierków , projekt juz mamy , wielkich zmian nie bedzie budujemy nasz domek w Tarnowie ( małopolska ) jesli ktos buduje niedaleko nas to prosimy o kontakt aha mam pytanie do miroxa ile wystawiałes fundamenty ponad ziemie ??? jesli jeszcze ktos jest na tym etapie to równiez prosze o odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 29.04.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Budowa rozpoczęta! Mała rzecz a cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 29.04.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 witamproszę o informację ile szt. pustaków jest przewidziane w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 29.04.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam Podobnie jak Wy również będziemy budować Ambrozję 2. Jestem z wami od początku. Działkę zakupiliśmy rok temu, projekt też, a budowę zaczniemy zaraz jak uporamy się z papierami. Zmiany jakie wprowadziliśmy są niewielkie : likwidacja spiżarni, pomniejszenie pokoju na dole o szerokość schodów, zamiast drzwi balkonowych w tym pokoju okno, i jak się uda przeniesienie komina na stronę salonu aby powiększyć kuchnię . Wasja czy rozpoczęliście już może budowę? Nasza ekipa ściąga dzisiaj humus. Na dniach geodeta wytyczyty teren pod fundamenty i zaczynamy! Czy byłaby możliwość zobaczyć Wasz domek? Jestem z Brzegu, ale po zdjęciu nie mogę zlokalizować umiejscowienia Waszej działeczki...Nie wiem na jakim etapie jesteście... My budujemy się w KOTOWICACH pod Wrocławiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 29.04.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Łukasz i Magda Ja jeszcze z papierami walczę, budować będę w Lipkach. Jutro powinnien odezwać się architekt i będę wiedzieć coś więcej, czekam na wasze zdjęcia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli999 09.05.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Nasze fundamenty ponad ziemie są wystawione na ok. 65 - 70 cm. Na obecna chwilę etap fundamentowy mamy za sobą 6 tys sama robocizna, gdybyśmy robili zgodnie z planem napewno wyszłoby mniej (doszedł "wieniec"na bloczkach - tak u nas budują ). p.s. co do łazienki to fakt faktem jest bardzo mała (już po przesunięciu ścianki o 0,5 m w stronę wiatrołapu), a kotłownia tak "na oko" 2 x większa od łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 09.05.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Łaty wbite http://images50.fotosik.pl/120/7ff2659b9d8a6c61m.jpghttp://images43.fotosik.pl/120/9b06901171c712dbm.jpghttp://images44.fotosik.pl/121/a31b2af107cd0f4bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 09.05.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 gratki widze, że teraz ruszycie jak strzała brawo i powodzenia ps tynki zrobione dodałem fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 09.05.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 witam proszę o informację ile szt. pustaków jest przewidziane w projekcie? Luka dopiero odczytałam Twoją wiadomość. Niestety nie mamy projektu, bo jeden jest u naszej ekipy, a drugi ma elektryk. Dopiero 14 odzyskamy egzemplarz, ale pewnie już sobie poradziłeś z tymi pustakami...? Czekamy na Twoje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 09.05.2009 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 gratki widze, że teraz ruszycie jak strzała brawo i powodzenia ps tynki zrobione dodałem fotki Mirox nie można znaleźć Twoich zdjęć. Podaj proszę jakiś link do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 10.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 miroxsuper fotki nawet kafelki są już w kotłowni, napisz proszę coś więcej o solarach i o cenie tych solarów... dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 11.05.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 gratki widze, że teraz ruszycie jak strzała brawo i powodzenia ps tynki zrobione dodałem fotki Mirox nie można znaleźć Twoich zdjęć. Podaj proszę jakiś link do galerii proszę http://mirox1.fotosik.pl/ witam proszę o informację ile szt. pustaków jest przewidziane w projekcie? Luka dopiero odczytałam Twoją wiadomość. Niestety nie mamy projektu, bo jeden jest u naszej ekipy, a drugi ma elektryk. Dopiero 14 odzyskamy egzemplarz, ale pewnie już sobie poradziłeś z tymi pustakami...? Czekamy na Twoje zdjęcia no niestety jeszcze nie mogę znaleść informacji o ilości, ale chyba już w tym tygodniu idziemy kupić ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon_k 11.05.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam Czy ktoś buduje ten domek w zachodniopomorskim lub okolicach ?? Szukamy z żoną projektu ten nam się bardzo podoba ale przed zakupem chcemy zobaczyć go na żywo. w miarę możliwości proszę o pomoc [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 11.05.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Czy ktoś orientuje się może jaka jest różnica pomiędzy keramzytem a bloczkami betonowymi? Nasz kierownik upiera się przy bloczkach a budowlańcy przekonują nas do keramzytu (główny argument to to, że taniej oczywiście ) z drugiej strony słyszałam, że keramzyt przez swoją porowatość jest także bardziej chłonny (u nas niestety jest dość wysoki poziom wód gruntowych) Proszę o wiadomość jeśli ktoś jest zorientowany z temacie. Do piątku musimy dać odpowiedź Aha, keramzyt ma być użyty do murów fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyczesan 12.05.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 WitamMam pytanie... planuję niedługo zacząć budowę Helike II (jest to projekt bardzo podobny do ambrozji) i chciałabym się dowiedzieć jakie długie powinny być krokwie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyk 13.05.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Co do krokwi to masz to dokładnie opisane w projekcie na stronie z konstukcją więźby dachowej. pozdrawiam. jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyczesan 14.05.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 tak tylko ja niemam jeszcze projektu a chciałabym sobie pociąć drzewo.. byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Jarek 17.05.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 witam.my również jesteśmy posiadaczami projektu ambrozja, zastanawiamy się nad likwidacją pokoju na dole, ponieważ salon wydaje się być mały, co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikez 20.05.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Hej,po zdobyciu pozwolenia (w ciągu miesiąca od daty złożenia w starostwie!) zabieramy sie do pracy. Na początek media niezbędne dla "wszelkiej maści ekip" i ok. 8.06 rusza budowa - trzymajcie za nas kciuki o postępach będziemy informować i chętnie powymieniamy się zdobytymi podczas budowy doświadczeniami i pomysłami na ten nasz wymarzony...Ambrozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts