mirox 23.08.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Pozdrawiam )) Jutro porobię fotek i dodam nowych liczymy ze na listopad bedziemy mieszkac mataz schodów na 10.10.09 kuchni na 15.09.2009r. na a potemu juz tylko meble )) no i bede musial zrobic ogrodzenie przednie łukasz z magda dajcie wiecej fotek to bardzo cieszy jak ten domek powsatje ) powodzenia wasja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 24.08.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 czekam z niecierpliwością na fotki, dzisiaj u mnie wjeżdza koparka do ściągania humusu za rok będę miała tyle co mirox ( mam nadzieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietuch 24.08.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam wszystkich właścicieli i przyszłych właścicieli domu ambrozja. Obecnie stoję przez wyborem projektu i właśnie ambrozja z dwoma garażami przypadła mi do gustu. Czy może mi ktoś kto już wybudował taki dom lub kto ma już w znacznym stopniu posunięte roboty jaki całkowity koszt jest budowy tego domu. Oczywiście liczę się z tym że wiosną - bo wtedy zacznę budowę - koszty mogą być całkiem inne ale będę miał orientację ile to mnie będzie kosztowało. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 24.08.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 http://mirox1.fotosik.pl zakończyłem szlifowanie i gładzie teraz tylko kolory i podłogi no i biały mątaż powodzenia wasja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 25.08.2009 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 http://mirox1.fotosik.pl zakończyłem szlifowanie i gładzie teraz tylko kolory i podłogi no i biały mątaż powodzenia wasja Gratulacje! Już prawie końcówka Jestem pod wrażeniem Waszego domku! Teraz już jestem przekonana na 100% że Ambrozja to strzał w 10!!! Pięknie się u Was prezentuje. Mirox, mam pytanie ile wynosi u Was grubość ścianki działowej pomiędzy oknami w kotłowni i toalecie na dole? Pozdrawiamy ciepło i trzymamy kciuki, żebyście zdążyli ze wszystkim do listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietuch 25.08.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witaj mirox. Zauważyłem że przeniosłeś w swoim domu wykusz ze ściany bocznej na ścianę od ogrodu. O ile zmniejszyła ci się długość domu? Mam działkę na której ledwo mieszczę ten domek - zachowując minimum budowlane - dlatego też myślę o takim zabiegu. Kto przeprojektował Ci ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 25.08.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 mirox piiiiiiiięknie już nie mogę się doczekać aż postawią mury Magda i Łukasz myślę że możemy się umówić na koniec tyg. wtedy przyjeżdża mąż chętnie byśmy popatrzyli jak się buduje Wasz domek u nas w tym tyg. wyleją fundamenty jak Wam pasuje to wyślij mi nr tel. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 26.08.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Magda i Łukasz myślę że możemy się umówić na koniec tyg. wtedy przyjeżdża mąż chętnie byśmy popatrzyli jak się buduje Wasz domek u nas w tym tyg. wyleją fundamenty jak Wam pasuje to wyślij mi nr tel. pozdrowionka Zapraszamy w weekend Na priva wysłałam telefon kontaktowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 28.08.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 u mnie pierwsza porażka odrazu przestrzegam podpisujcie umowę przed rozpoczęciem prac ponieważ mój KB był na urlopie , miał przygotować umowę ale prace rozpoczełysię szybciej więc myślałam że nic się nie stanie jak pare dni później podpiszemy umowe ( to tylko formalność przecież ) i całe szczęście że to początek mój budowlaniec działając w moim imieniu załatwił koparkę do ściągnięcia humusu za 1500zł mając budujących się znajomych i oczywiście forum doszłam do wniosku że praca wykonana przez koparkowego powinna kosztować 400zł mimo wszystko powiedziałam że mogę zapłacić 600zł nie więcej, to mój budowlaniec się obraził i powiedział że budować nie będzie. Mówiłam że decyzja należy do niego ,ale skoro nie chce to możemy się rozliczyć i policzył za skręcanie zbrojenia do fundamętów i to nie wszystkich 1000zł . Stoi to na trawie teraz i czeka na nową ekipę. Także następna ekipa wchodzi dopiero po podpisaniu umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 28.08.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Wasja, my mamy świetną sprawdzoną, tanią i naprawdę solidną ekipę. Budują na terenach Brzegu, Oławy i Wrocławia. Naprawdę solidni i uczciwi ludzie. Może spróbujcie przed podpisaniem umowy z inną ekipą zadzwonić do naszych budowlańców?Jutro od 12 jesteśmy na budowie, więc sami zobaczycie jak szybko, sprawnie i solidnie im idzie budowa. Dam Wam namiar na szefa i może się dogadacie...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schildza 28.08.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 ciekawe czy do Opola by też "zaglądnęli"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 29.08.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Oni są z Bystrzycy Oławskiej. Dojeżdżają nawet do Trzebnicy więc myślę że Opole nie jest dla nich odległością nie do przebycia Jeśli chcecie, mogę wysłać namiar na nich, to sami popytacie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 29.08.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witaj mirox. Zauważyłem że przeniosłeś w swoim domu wykusz ze ściany bocznej na ścianę od ogrodu. O ile zmniejszyła ci się długość domu? Mam działkę na której ledwo mieszczę ten domek - zachowując minimum budowlane - dlatego też myślę o takim zabiegu. Kto przeprojektował Ci ten dom? witaj dom pomiejszył sie o 1m co pozwolilo zmiescic go na dzialce 21m szerokiej a robil mi te zmiany KB ktory adaptowal mi projekt wasja nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo zabolalo na samym poczatku wiec nie bedzie bolalo wiecej a budowlancy zawsze sie obrazaja jak maj cos do ukrycia glowa do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 29.08.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 http://mirox1.fotosik.pl zakończyłem szlifowanie i gładzie teraz tylko kolory i podłogi no i biały mątaż powodzenia wasja Gratulacje! Już prawie końcówka Jestem pod wrażeniem Waszego domku! Teraz już jestem przekonana na 100% że Ambrozja to strzał w 10!!! Pięknie się u Was prezentuje. Mirox, mam pytanie ile wynosi u Was grubość ścianki działowej pomiędzy oknami w kotłowni i toalecie na dole? Pozdrawiamy ciepło i trzymamy kciuki, żebyście zdążyli ze wszystkim do listopada Nie bedziemy dziekowali ale postaramy sie co do pytania jest to 12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 29.08.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 wstawilem kilka zdjatek z pomalowanej góry http://mirox1.fotosik.pl w czwartek mataz kominka i zbrojenie kotłowni no i w poniedziałęk zakładają mi licznik pradowy kominiarz odebral kominy geodeta robi powykonawczy juz jestesmy blisko ale puc bedziemy robic na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schildza 30.08.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Hi! Łukasz i Magda dziękujemy Wam serdecznie za zaprezentowanie nam Waszego cuda. Teraz chociaż mamy wyobrażenie co i jak i już wiemy jakie chcemy zmiany i w tym tygodniu będziemy je konfrontować z projektantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 31.08.2009 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Hi! Łukasz i Magda dziękujemy Wam serdecznie za zaprezentowanie nam Waszego cuda. Teraz chociaż mamy wyobrażenie co i jak i już wiemy jakie chcemy zmiany i w tym tygodniu będziemy je konfrontować z projektantem Nie ma za co Polecamy się na przyszłość i zapraszamy jesienią. Mam nadzieję, że będzie już dach i okna Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halina T. 31.08.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ach jak się cieszę,ze tylu życzliwych osób dzieli się wrażeniami z budowy Ambrozji.Wreszcie zaczęłam!Narazie wykopy pod fundamenty.Mam nadzieję,że wkrótce podzielę się zdjęciami z Wami wszystkimi.Kto buduje na ŚLĄSKU?Chętnie przyjadę by zobaczyc zmagania z Ambrozją. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 01.09.2009 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ściany szczytowe gotowe! http://images38.fotosik.pl/187/3b1f9df3e3b73d7dmed.jpg Komin http://images43.fotosik.pl/191/da3a47682251c470.jpg Zdjęcie z profilu http://images41.fotosik.pl/187/c992c66b51fad5cbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon_k 01.09.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam czy może mi Ktoś podać koszty stanu surowego zamknietego z instalacjami [email protected]z góry dziękli i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts