Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak pisalam wczesniej trafila nam sie ekipa partaczy.

Ale to juz za nami:) Zmienilismy ekipe i teraz prace postepuja w zastraszajacym tempie:) Za 2.5tyg. ma byc gotowe pod dach. Wkleje foty gdy to zobacze.

Na razie mam problem z powiekszeniem kotlowni, bo u nas ogrzewanie na wegiel, wiec piec musi byc wiekszy.

Co do zdjec miroxa: kuchnia super, ale nie mow mi ze usunales spizarnie, nie zmieniajac polozenia scianki miedzy wiatrolapem a kuchnia. Bo wierzyc mi sie nie chce, ze ta spizarnia miala byc tak waska (patrzac od okna do sciany). Czy mzoe zostawiles tam jakies male pomieszczenie, czy cokolwiek innego zrobiles ze jest tak wasko?

My tez planujemy usunac spizarnie albo chociaz ja zmniejszyc. Tylko ze jak patrze na te foty, to tam nie ma z czego zmniejszac;)

No właśnie link nie wchodzi. Nie mogę rozwikłać jak wrzucić zdjęcie na forum (chyba trzeba mieć umieszczone na jakieś stronie www?). Pokombinuję później.

A faktycznie do zamieszkania jeszcze długa droga. Narazie stan surowy. W przyszłym tygodniu wchpdzi mi ekipa na dach. I zamykamy na zimę.

Co do zmian w projekcie przedstawie troszkę później gdyż teraz robota wzywa.

Pozdrawiam. :lol:

Spróbujemy terza dodać kilka zdjęć.

Zaczęliśmy budowę w kwietniu 2009 od fundamentów pod doprojektowaną piwnicę.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba3a31765a022b1a.html

Na dzień dzisiejszy wygląda to tak.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b27c7a057dd196ca.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/004e3d70a17bcb48.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/daf3769bc228d9f9.html

Pozdrawiam.

Uwaga !!! mam wylane ławy pod fudamenty a to wszystko dzięki uprzejmości Magdy i Łukasza bardzo Wam dziękuje za namiary na Waszą ekipę no i za możliwość przyjazdu na Waszą budowę. A jak postępy na budowie czy macie już dach????

Witaj Wasja, mamy zaczętą więźbę dachową.

Mam nadzieję, że nasi Panowie trochę przycisną już po niedzieli.

Dachówkę już zamówiliśmy w kolorze antracyt (grafit), rynny będą czarne.

Teraz wybieramy okna.

Uwaga !!! mam wylane ławy pod fudamenty a to wszystko dzięki uprzejmości Magdy i Łukasza bardzo Wam dziękuje za namiary na Waszą ekipę no i za możliwość przyjazdu na Waszą budowę. A jak postępy na budowie czy macie już dach????

Teraz wybieramy okna.

Teraz wybieramy okna.

Do Łukasz i Magda.

Dachówka grafit i czanne rynny świetny efekt musi być. Tylko jaki kolor okien teraz.

Ja już okna mam wstawione - do brązowej dachówki i rynien kolor okien orzech.

Tak poza tym pracuję w branży okiennej i mogę polecić firmy w danym regionie sprzedające okna firmy "Drutex" (http://www.drutex.com.pl).

Pozdrawiam. :wink:

Przepraszam, coś mój komputer nie chce współpracować :-?

Co do okien, to właśnie się zastanawiamy. Białe odpadają na starcie, więc albo jasny orzech, albo ciemny brąz.

Zobaczymy... wszystko też będzie zależało od wyceny, kilka firm ma zrobić wyceny w ciągu tygodnia.

U nas sytuacja jest o tyle skomplikowana, że z tyłu domu ma być "szklana ściana", czyli szklane drzwi przesuwne 4 x 80 cm (3,20 m). Chcielibyśmy aby były to drzwi szynowe, (nie otwierane) i bezprogowe, a tu sytuacja się komplikuje, bo firmy straszą nas, że za same drzwi tarasowe będziemy musieli zapłacić kilkanaście tysięcy... więc trochę mało optymistycznie to brzmi, ale chętnie zapoznamy się z ofertą Drutexu.

Pozdrawiam ;)

WITAM. Jestem pod wrażaniem ambrozji i prac jakie wkładacie w ich powstanie :)

Zamierzam rozpocząć budowę Ambrozji II na początku roku 2010.

Mam ogromną prośbę. Szukam takiego domku do obejrzenia, najlepiej w woj. Śląskim, ale nie wykluczam większej odległości.

Czy jest ktoś tak miły by udostępnił mi swój domek do obejrzenia??. Będę bardzo wdzięczny.Proszę o info na gg 914099 lub skyp asia_jacek_gonera

Pozdrawiam.

Richetti, jeśli macie ochotę podjechać w okolice Wrocławia, to zapraszamy. Wkońcu nie aż tak daleko ;) Na priva wysłałam telefon kontaktowy.

Pozdrawiam:)

Do MastiW: budujemy się pod Wrocławiem, dokładnie w Kotowicach.

Do MastiW: zmniejszyles wielkosc okien? Szczegolnie rzuca sie w oczy zmiana tego w salonie z tylu. Ja po fakcie stwierdzam, ze akurat to w salonie jest za duze i za nisko posadowione. Nie wiem jak inni, ale ja nie mam pomyslu na umiejscowienie tv i sofy....

My wybralismy juz okna pare m-cy temu: biale ze szprosami 16mm. Cena za wszystkie okna (bez polaciowych) 9tys. Mysle, ze to rozsadna cena.

Dach antracyt, komin i rynny czarne ( w planie). Cena za caly dach, okna, rynny i inne wraz z robocizna 44tys. Masakra....;/