michal_unio2.pl 12.02.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam wszystkich na forum mam prośbę czy możecie mi napisać ile stali zuzyliscie na ławy i ogólnie na cały dom? chodzi mi najbardziej o wersje z podwójnym garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regan 12.02.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Drodzy koledzy koleżanki, czy ktoś z Was zamawiając projekt domu zamwł również kosztorys? Czy warto go zamawiać? Czy warto zamawiać surowy zamknięty czy ten z wykończeniem? Pytam, bo musze jakoś wycenić pracę nad domem do kredytu, a mam strasznie sprzczne inforamcje. Ktoś tu na forum juz nie pamiętam wybudował suruwkę zamknięto za 170 tys. a dobredomy dają 259 tysi i to netto. Straszna rozbieżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_unio2.pl 12.02.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 witam mam pytanie jesli ktoś budował wersję z podwójnym garażem z porothermu to może mi napisać ile jego potrzebował ? szt ok?z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter260uk 12.02.2010 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 jesli chodzi o 170tys to chyba ja pisalem ze mnie tyle kosztowala Ambrozja1 i to z piwnica pod garazem Oczywiscie stan surowy zamkniety W TYM ROBOCIZNA 37TYS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kania 193 13.02.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Darek napisał: Witaj, pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą, ponieważ przy wyborze projektu również oglądałem ten i ma tyle samo plusów "dodatnich", co "ujemnych", a podstawowym jest to, że jednak jest to mniejszy domek od Ambrozji Jeśli chodzi Ci o te 2,6m to dla mnie jest to bez różnicy a wygląd jest dożo lepszy ale każdy ma inny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 13.02.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Darek napisał: Witaj, pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą, ponieważ przy wyborze projektu również oglądałem ten i ma tyle samo plusów "dodatnich", co "ujemnych", a podstawowym jest to, że jednak jest to mniejszy domek od Ambrozji Jeśli chodzi Ci o te 2,6m to dla mnie jest to bez różnicy a wygląd jest dożo lepszy ale każdy ma inny gust. raczej 2,6 + 12.8m (strych) - to już jest jakaś różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pion 13.02.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Oglądaliśmy domek Kinga Lux Wybieraliśmy między domami Ambrozja a Orion I i wybraliśmy Ambrozję .Wybierajcie według własnego gustu, wielkości działki. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 13.02.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam wszystkich uczestników tego forum! Jeszcze nie dawno podobał mi się projekt Ambrozji ale od nie dawna zmieniłem zdanie gdy obejrzałem Kinga Lux tan projekt jest dożo lepszy niz Ambrozja wizualnie i w wykonaniu polecam go tym osobom które jeszcze mogą go zmienić! Kania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie zgodze sie !Jest duza roznica w projekcie .nie ma pokoju na dole .Jak bym maila wybierac projekt bez pokoju na dole to wybralabym duzo ladniejszy niz kinga lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i wojtek 13.02.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam wszystkich Chciałbym zapytac czy może ktoś wybudował Ambrozję w okolicach Elbląga i czy można byłoby ją zobaczyć na "żywo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 14.02.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam wszystkich uczestników tego forum! Jeszcze nie dawno podobał mi się projekt Ambrozji ale od nie dawna zmieniłem zdanie gdy obejrzałem Kinga Lux tan projekt jest dożo lepszy niz Ambrozja wizualnie i w wykonaniu polecam go tym osobom które jeszcze mogą go zmienić! Ja również sie nie zgadzam AMBROZJA jest the BEST!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 14.02.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Drodzy koledzy koleżanki, czy ktoś z Was zamawiając projekt domu zamwł również kosztorys? Czy warto go zamawiać? Czy warto zamawiać surowy zamknięty czy ten z wykończeniem? Pytam, bo musze jakoś wycenić pracę nad domem do kredytu, a mam strasznie sprzczne inforamcje. Ktoś tu na forum juz nie pamiętam wybudował suruwkę zamknięto za 170 tys. a dobredomy dają 259 tysi i to netto. Straszna rozbieżność. Ja zamawialem kosztorys korzystam z niego caly czas jest wszystko rozpisane co prawda cenami zabardzo nie ma sie co sugerowac gdyz sa to ceny usrednione ogolnopolskie ale jest rozpisane co i ile potrzeba! tak napisal ktos ze wydal 170tys na stan surowy zamkniety i to jest realna kwota. wedlug kosztorysu: 1m2 kosztuje 3471,21zł, cena kosztorysowa(z podatkiem) 462.365,58 -to kosmos!! stan surowy 253.025,19 wykonczenie 179.092,17 + 7%podatku!! Realnie caly dom mozna wybudowac z wykonczeniem za 300tys!! Wszystko jest zalezne od tego jakie znizki zalatwisz an skladzie materialow budowlanych i ile wezmie firma za budowe!! Tu dla przykladu robocizna to jakies olbrzymie sumy: stan surowy zamkniety 51.312!! No i oczywiscie do calosci kosztorysu mosicie doliczyc wycene wykonania instalacji wewnetrznych a ich orientacyjny koszt to 15% wartosci kosztorysu (roboty budowlane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksmaks 14.02.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Też mi się nie podoba projekt Kinga Lux.My dopiero jesteśmy na etapie kupowania projektu domu i mamy zamiar budować Ambrozje1 ,oglądaliśmy jeszcze Oriona1 (koleżanka wybudowała w tym roku)są do siebie bardzo podobne ale zdecydowaliśmy się na Ambrozje1.Domek ten wygląda super ,a zwłaszcza balkoniki z każdego pokoju.Tylko mamy zamiar dać filary tak jak w Orionie ładnie wygląda wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksmaks 14.02.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Też mi się nie podoba projekt Kinga Lux.My dopiero jesteśmy na etapie kupowania projektu domu i mamy zamiar budować Ambrozje1 ,oglądaliśmy jeszcze Oriona1 (koleżanka wybudowała w tym roku)są do siebie bardzo podobne ale zdecydowaliśmy się na Ambrozje1.Domek ten wygląda super ,a zwłaszcza balkoniki z każdego pokoju.Tylko mamy zamiar dać filary tak jak w Orionie ładnie wygląda wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro12 15.02.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 jestem zaiteresowany kupnem projektu Ambrozja. czy istnieje możliwość zobaczenia u kogoś tego domu wybudowanego?pozdrawiam, Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz1w 15.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam wszystkich forumowiczów!Od niedawna jesteśmy właścicielami projektu Ambrozja II i właśnie składamy wniosek o pozwolenie na budowę.Od dawna śledzimy to forum i z ogromną ciekawością oglądamy Wasze zdjęcia z budowy.Jesteśmy bardzo ciekawi, czy w okolicach Poznania ktoś buduje Ambrozję - chętnie byśmy ją zobaczyli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 17.02.2010 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Nareszcie mamy okna! http://images50.fotosik.pl/262/a7537732addd639fm.jpg http://images48.fotosik.pl/261/be325f06f31fb9cbm.jpgOcieplenie w pokoju nad garażem http://images45.fotosik.pl/262/6f5f48d3c03b9ca5m.jpg Widok z salonu http://images35.fotosik.pl/116/517ae4078b83abc7m.jpg WC i kotłownia http://images36.fotosik.pl/148/9e2d65a5d2c45385m.jpg Kuchnia z jadalnią http://images44.fotosik.pl/261/2832f2db30764443m.jpg Widoczek z sypialni http://images50.fotosik.pl/262/00697a93d98d3ec5m.jpg Dół Wszystkie osoby które kontaktowały się ze mną w sprawie obejrzenia domu zapraszamy jutro (tj.18.02.) na budowę. Telefon kontaktowy Państwo macie, a jeśli nie, proszę pisać na priva, lub na adres: [email protected] Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 18.02.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Mozna spytać o cenę okien i jakie to są okna ??? I tak przy okazji orientowaliście się o cenę okna balkonowego półokrągłego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_a_r_o 19.02.2010 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Mozna spytać o cenę okien i jakie to są okna ??? I tak przy okazji orientowaliście się o cenę okna balkonowego półokrągłego?? Oczywiście w zależności od producenta i wymogów inwestora ceny są bardzo zróżnicowane. Oto przedstawione mi oferty dla okna balkonowego półokrągłego (plastikowego) zgodnie z moimi "kaprysami". Cena netto za 1 sztukę. - Kolor obustronny ze standardowej palety kolorów (złoty dąb) - Gabaryt 1470 x 2270 - Szkło: 4/16/4 U=1,1 - Profil półokrągły - Cena 2 083.00 PLN, inna 2 413,29 PLN, kolejna 3 136,00 PLN a najdroższa to 4 287.00 PLN Tak więc rozrzut jest duży. Co do całości okien w moim przypadku to najtańsza oferta = 12803.78 PLN netto Musisz zatem samodzielnie udać się na wycenę wedle swoich potrzeb i zasobności portfela. Pozdrawiam Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur32 19.02.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam wszystkich.Jestem juz szczesliwym posiadaczem projektu Ambrozja 1,teraz zastanawiam sie co zmienic by w przyszlosci pewnych rzeczy nie żałować .Rozmawialem juz z ekipą budowlana i powiedzieli mi ze troche zabawy jest z filarami ipodciągami,a co za tym idzie troche wiecej kaski na to pojdzie:).Jest to prawda??A moze ktos udostepni swoj dom bym mogl zobaczyc jak to wszystko wyglada w realu.Jestem z okolic Leszna,wiec okolice Wroclawia i Poznania sa w moim zasiegu:0 Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 19.02.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Oczywiście w zależności od producenta i wymogów inwestora ceny są bardzo zróżnicowane.Oto przedstawione mi oferty dla okna balkonowego półokrągłego (plastikowego) zgodnie z moimi "kaprysami". Cena netto za 1 sztukę. - Kolor obustronny ze standardowej palety kolorów (złoty dąb)- Gabaryt 1470 x 2270- Szkło: 4/16/4 U=1,1- Profil półokrągły - Cena 2 083.00 PLN, inna 2 413,29 PLN, kolejna 3 136,00 PLN a najdroższa to 4 287.00 PLNTak więc rozrzut jest duży.Co do całości okien w moim przypadku to najtańsza oferta = 12803.78 PLN nettoMusisz zatem samodzielnie udać się na wycenę wedle swoich potrzeb i zasobności portfela. PozdrawiamJaro Dziekuje bardzo.My zdecydowalismy sie na polokragle tylko od elewacji frontowej,bo niestety kasy nie ma:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts