Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mozna spytać o cenę okien i jakie to są okna ??? I tak przy okazji orientowaliście się o cenę okna balkonowego półokrągłego??

Gosiabartek, podaję Wam wycenę okien firmy OKNOPLAST Kraków - wycena podana dla okien w systemie awans ( profil zlicowany), kolor obustronny winchester + rolety intermo kolor pancerza - antracyt, kolor skrzynek - winchester:

1, okno 1480 x 2200 1365,21

2, okno 1480 x 2160 1365,21

3, okno 1470 x 780 533,89

4, okno 870 x 2010 2792,52 - 3 sztuki szkło reflex

5,okno 870 x 2360 828,66

6. okno 920 x 1460 1115,48 - 2 sztuki

7,okno 1470x 1270 937,30

8, okno 1470 x 1470 909,67

9, okno 1770 x 1470 1069,78

10.okno 1800 x 1460 1069,78

11, okno PSK Z 7033,46 ( system uchylno przesuwny)

+ poszerzenie ramy do okna Psk Z 166,81

+ Montaż podstawowy 2213 zł

ROLETY:

1, okno 1480 x 2200 822,74

2, okno 1480 x 2160 821,96

3, okno 1470 x780 528,02

4, okno 870 x 2010 2295,99 - 3 szt ( z silnikiem)

5, okno 870 x 2360 584,04

6. okno 920 x 1460 975,14 - 2 szt

7, okno 1470 x 1270 615,41

8, okno 1470 x 1470 645,03

9, okno 1770 x 1470 815,18

10.okno 1800 x 1460 816,99

11, system przesuwny 2379,26 ( 3 rolety, w tym jedna z silnikiem)

+ Montaż rolet 640 zł

Wartość netto oferty 33 340,53

+ 7 Vat 2333,84

Łączna kwota 35674,37

Jeśli chodzi o okna balkonowe półokrągłe - nie pytaliśmy, gdyż takowe nie wchodziły w grę. Takie proste wydają mi się efektywniejsze (ale to oczywiście kwestia indywidualna), są także tańsze i nie ma problemu z montażem rolet :)

Matila czy jak Cię tam zwą, każdy ma prawo do własnych ocen. Jak sobie coś wybierzesz to daj znać pokrytykujemy na forum :)

JJ

nasza Koleżanka jest fanką takich projektów:

http://www.z500.pl/projekt/z79.html

http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/ar_1/222/opis

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=170&a=410&sid=2&projekt=16

przecież większosć domów z tej pracowni to kicz na kicze łącznie z ta waszą ambrozją

Wiesz matylda nie ma sensu ci odpowiadac bo tylko prawdziwa tupeciara potrafi wejść na forum osób zainteresowanych budowa danego domu i krytykowac bezpodstawnie ! Wiec daj sobie spokój bo się powtarzasz!I tak nikogo nie zniechęcisz a juz napewno nie polecaj nikomu tych swoich projektów!!żegnam

witam serdecznie widze ze forum kwitnie :) ceny robocizny spadly znacznie teraz taki domek w zachodniopomorskicm mozna miec juz za 35 tys SSO robocizna ja placilem 65 tys ale to bylo jesienia 2008r kiedy jeszcze trwal bum budowlany

Mieszka sie nam wspaniale tylko szkoda ze nie mamy jeszcze drogi i musimy smigac po blocie ale co tam i tego sie doczekamy jak troche popiszemy :)

kominek z plaszczem ogarnia i wode i CO kaloryferki i podlogowke ktora mam na calym dole prócz pokoju dziennego i tak jest goraco od kominka; balkony to wielki mostek termiczny mam tam dane kaloryferki 120 na 60 i powiem ze jest troche zimnawo ale najcieplej jest w pokoiku nad garazem co moge wam jeszcze napisac pale od października i spalilem juz prawie 24 mp buka fakt ze to pierwsza zima i taka ostra no drzewo mialem tez mokre

witam serdecznie widze ze forum kwitnie :) ceny robocizny spadly znacznie teraz taki domek w zachodniopomorskicm mozna miec juz za 35 tys SSO robocizna ja placilem 65 tys ale to bylo jesienia 2008r kiedy jeszcze trwal bum budowlany

Mieszka sie nam wspaniale tylko szkoda ze nie mamy jeszcze drogi i musimy smigac po blocie ale co tam i tego sie doczekamy jak troche popiszemy :)

kominek z plaszczem ogarnia i wode i CO kaloryferki i podlogowke ktora mam na calym dole prócz pokoju dziennego i tak jest goraco od kominka; balkony to wielki mostek termiczny mam tam dane kaloryferki 120 na 60 i powiem ze jest troche zimnawo ale najcieplej jest w pokoiku nad garazem co moge wam jeszcze napisac pale od października i spalilem juz prawie 24 mp buka fakt ze to pierwsza zima i taka ostra no drzewo mialem tez mokre

Czy jest taka możliwość abyś podał koszt stanu surowego oraz wykończenia domu??

...czy 24 mp to znaczy metry sześcienne ??? !!!!! Nie chce mi się wierzyć!!! Ja mam zamiar mieścić się w 15 metrach rocznie.

A tak pomijając, można prosić jakieś zdjęcia Twojego domku po wszystkich wykończeniach...

Pozdrawiam. :wink:

Pytanko do wszystkich forumowiczow:

Jakie koszta jesli mozna wiedziec poniesliscie na budowe domu z wykonczeniem?

LUB

Jakie koszta planujecie poniesc na calkowita budowe??

Prosze o faktyczne i szczere odpowiedzi a nie jakies zmyslone!!

Witam.

Ja na dzień dzisiejszy mam domek w stanie surowym zamkniętym (okna, drzwi brama garażowa, dachówka z oknami połaciowymi + całe centralne ogrzewanie z piecem i kotłem, kanaliza, woda) wydałem 190 tys.

Pozaostają posadzki, tynki, elewacja z ociepleniem, prąd, biały montaż i cała reszta wykończeń... i strach pomysleć ile to będzie jeszcze kosztować!!! :lol:

24 mp (metry przestrzenne to bedzie jakies 16 metrów szesciennych i tak jak pisalem mialem mokre drzewo i jest dosc ostra zima :) tak jak rozmawiam ze znajomymi to dopiero na nastepna zime bede mial spalanie w granicach 15 m szesciennych; SSO kosztowal mnie z robocizna 180 000 zl ale dalem sporo za robocizne jak pisalem

teraz podliczylem calosc bez mebli i wyszlo mi 417 000 zl w tym 130 500 zl to robocizna wszystko zalezy od materialów jakie dajemy robocizna bardzo potaniala teraz za SSO w darlowie woj zachodniopomorskie takiego domku jak Ambrozja to 35 000 zl wykonczenie nie wiem ile ale wiem ze firmy daja spore upusty aby zalapac caly domek

nadal nie mam internetu pisze jak zawsze z pracy jak tylko bede podlaczony dodam zdjecia

jeszcze sporo zostalo np puc na elewacje i kostka przed domem :)

AAAA zaznaczam ze sam wykonalem tylko picie kawy i grilowanie :)

mozna wiele samamu zrobic ale trzeba mic pomocnika ja tego nie mialem budowanie domu jak sobie przypomne to byla zabawa i stres ale tesknie za wiosna bo straszna nuda jak sie lezy bykiem na kanapie przed TV hehe

POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE JAK TYLKO BEDE PRZYLACZONY TO WSTAWIE ZDJECIA :)))))

27tys z dachem?? To bardzo mało.Mi firma wycenila robocizne na 32tys bez dachu..Czy to nie za duzo?Co o tym sądzicie?? Dodam ze mieszkam w wielkopolsce kolo Leszna

My wstępną wycenę bez dachu mamy na 45 tys. - ale szukamy dalej...

No to widze ze rozpiętość cen jest duża.Kiedy dokladnie zaczynacie budowe??Ja w tym roku dam rade zalac fundamenty i wyciągnac zero.Pelna para ruszam wiosna przyszlego roku.Ekipa niestety nie ma wolnych terminow na ten rok.A są oni zaufani wiec wole poczekac.A moge wiedziec czy budujecie Ambrozje przed poznaniem czy za patrzac od strony Leszna..Pozdrawiam i zycze powodzenia w budowaniu domu marzeń