aleksmaks 11.08.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam,przed nami jeszcze długa droga do budowy może na jesień jak otrzymamy papiery o przekształceniu ziemi z rolnej na budowlaną .Ale projekt Ambrozji I już mamy .Ja osobiście schody frontowe nie zrobiłabym z kostki granitowej ,położyłabym kafle albo jak już kostke betonową jest bardzo duży wybór .Znajomi kładą w kolorze jesieni piękne 4 odcienie . Proszę wejść na Budujący Dom ORION to jest domek bardzo podobny do Ambrozji .Na stronie 101 Bogna 33 ma pokazane schody frontowe bardzo fajnie to wygląda .To jest też forum muratora i domek z DOBRYCH DOMÓW.Polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 15.08.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Nadal walczymy z budową. Mamy już wstawione piękne okna w kolorze Winchester, bramę zamówimy na dniach - prawdopodobnie też będzie w takim kolorze. Rolety i dach w kolorze antracyt. W środku setki metrów kabli, czyli elektryka zrobiona Parapety zamontowane, marmur Perlato Olimpo - naprawdę fantastyczny kolor - polecam! Najlepszy hydraulik na świecie (mój Tato) właśnie skończył instalacje. W poniedziałek zaczynamy posadzki. Zdecydowaliśmy się na podłogówkę w łazience, WC, kuchni i jadalni, a co najlepsze - mamy już zamontowany odkurzacz centralny!!! Udało nam się też zrobić przydomową oczyszczalnię ścieków. Zapraszam do oglądnięcia galerii http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e5d98eed18f4da09.html Pozdrowienia dla wszystkich miłośników Ambrozji! http://images38.fotosik.pl/322/e5d98eed18f4da09m.jpg http://images39.fotosik.pl/322/a3ba11478b90a100m.jpg http://images40.fotosik.pl/322/bee9725d569e31ecm.jpg http://images49.fotosik.pl/326/4bb9886adb359c4am.jpg http://images46.fotosik.pl/325/51f0c8873542fea0m.jpg http://images41.fotosik.pl/321/d8ac28bedc037526m.jpg http://images49.fotosik.pl/326/c237d6450aae6a99m.jpg http://images45.fotosik.pl/326/6d53f90b8166394cm.jpg Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez Łukasz i Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 15.08.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Ogladajac wasza ambrozje uswiadczam sie w fakcie ze ten dom ma swoj urok a im wiecej ogladam zdjec tym wiecej we mnie sil do budowy tego domu. My mamy już fundamenty i startujemy ze scianami parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
virgi23 18.08.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Dzięki za podpowiedź ze schodami. Faktycznie na forum Oriona schody wyglądają pięknie. moje wątpliwości zostały po części rozwiane. Pierwsze schody lane, ze względu na ilość stopni (5-6) , a następnie coś na to. Pomyszkuję po składach budowlanych, napewno coś dobiorę. Nasza Ambrozja stanęła w miejscu. Membrana na dachu i na tym koniec. Czekamy na majstra od ścianek. Budowa miała być ukończona na pocz. lipca, a tu koniec sierpnia i "lipa" . Oby zdążyli nakryć przed zimą :/. Wiosna przyszłego roku planowana wykończeniówka - oczywiście Ambrozji, a nie nas .... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWY30 18.08.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam!Mam pytanie - czy ktoś buduje lub wybudował Ambrozje na podkarpaciu z chęcia chcielibyśmy z żona obejrzeć ja na żywo.Proszę o odpowiedź.Pozdrowienia.Nowy na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 18.08.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witamy wszystkich, zauroczonych projektem Ambrozja. Planujemy( czyli ja piszący tą wiadomość i moja żona) budowę domu Ambrozja I. Obecnie jesteśmy na etapie " mapy do celów projektowych". Od dłuższego czasu obserwujemy to forum i podziwiamy wasze realizacje. Bardzo chcielibyśmy zobaczyć na żywo jakąś Ambrozję usytuowaną w woj. małopolskim, świętokrzyskim, podkarpackim. Będziemy bardzo wdzięczni i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 19.08.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) A oto kilka nowych fotek. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e94cd493df89f620.html Stan zero zakończony jedziemy z ścianami do końca tygodnia parter bedzie stał a w poniedziałek start z stropem. Ambrozja pnie się ku górze Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez wkozaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 30.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 A oto kilka nowych fotek. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e94cd493df89f620.html Stan zero zakończony jedziemy z ścianami do końca tygodnia parter bedzie stał a w poniedziałek start z stropem. Ambrozja pnie się ku górze witam No musze sie pochwalic ze my tez jestesmy na tym samym etapie ,a dokladnie jutro nasza ambrozjia tez bedzie tak wygladala w nast tyg strop ciekawe kto bedzie pierwszy ...hehe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 31.08.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 UUU ciezko Wam bedzie Nas dogonic bo strop juz jest ruszamy z scianka kolankowa!! Powodzonka. Wstawiłem kolejne zdjecia. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ae29c54e7a2ff4b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWKO 01.09.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam wszystkich miłośników Abrozji I !!! Właśnie podziwiam Wasze fotki i gratuluję wyboru takiego fajnego domku!!! : Nazywam się Sławek i od niedawna również jestem posiadaczem Ambrozji I. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę w województwie mazowieckim. Z budową raczej nie ruszymy w tym roku, ale myślę o wylaniu fundamentów przed zimą. W związku z tym miałbym prośbę - czy ktoś mógłby mi napisać ile kosztuje wylanie fundamentu i ile potrzeba jest drutu i bloczków. Zaznaczam że chciałbym budować z MAX 288-188-220 lub SUPOREX, czy wiecie może ile potrzeba pustaków na wybudowanie Ambrozji i z czego lepiej budować bo ciężko mi się zdecydować? Pozdrawiam Wszystkich i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 01.09.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 (edytowane) U mnie poszlo 3,5 tony stali. drutu jak piszesz jakies 15kg buduje z gazobetonu prefabet reda pioro wpust na klej - poszlo 1910szt ale moja ambrozja jest troszke wieksza bo jak widzisz garaz jest wydluzony o jedno pomieszczenie 20m2 no i pozatym ma strop w calosci monolityczny gestozebrowy. Na "MAX" wzyciu bym sie nie zdecydowal bo jest kruch i chlepta wode a pozatym jak sobie pomysle ze aby wbic jakiegos gwozdzia mosialbym urzyc wiertarki lub aby powiesic szafke uzyc specjalnych kolkow to szlak by mnie trafil, a gazobeton jest tani, zdrowy, ekologiczny ma lepsze parametry i nie ma problemu z gwozdziem lub powieszeniem szafki Z doswiadczeni polecam gazobeton!! u Mnie fundament wyszedl okolo 30tys ale robilem ciezka izolacje i drenaz no i mosialem nawiesc pospolke do zasypania a to kosztuje. Edytowane 1 Września 2010 przez wkozaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 02.09.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam wszystkich miłośników Abrozji I !!! Właśnie podziwiam Wasze fotki i gratuluję wyboru takiego fajnego domku!!! : Nazywam się Sławek i od niedawna również jestem posiadaczem Ambrozji I. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę w województwie mazowieckim. Z budową raczej nie ruszymy w tym roku, ale myślę o wylaniu fundamentów przed zimą. W związku z tym miałbym prośbę - czy ktoś mógłby mi napisać ile kosztuje wylanie fundamentu i ile potrzeba jest drutu i bloczków. Zaznaczam że chciałbym budować z MAX 288-188-220 lub SUPOREX, czy wiecie może ile potrzeba pustaków na wybudowanie Ambrozji i z czego lepiej budować bo ciężko mi się zdecydować? Pozdrawiam Wszystkich i proszę o pomoc. My budujemy z suporexu i kupilismy 1200 calych i 600 polowek.POdwyzszalismy gore o jeden pustak i poszerzalismy pojedynczy garaz o 120 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaRobert 03.09.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 My budujemy z suporexu i kupilismy 1200 calych i 600 polowek.POdwyzszalismy gore o jeden pustak i poszerzalismy pojedynczy garaz o 120 m. Witam wszystkich! My również zdecydowaliśmy się na Amrozję. Budować bedziemy w Grudziądzu czyli kujawsko - pomorskie i tu pytanie do gosiabartek, czy umożliwilibyście nam obejrzenie Amrozji w realu, zastanawiamy się jak zaadoptowac projekt i taka wizualizacja dużo by nam dała. Prześledziłam forum i z tego co pamietam też jesteście z kujawsko pomorskiego???? Proszę o odpowiedź na forum lub na maila [email protected]. z góry dziękuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinoss 06.09.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 (edytowane) Witam wszystkich bardzo serdecznie. Wraz z żoną zdecydowaliśmy się właśnie na zakup tego projektu (chciałbym jeszcze raz podziękować Joli i Darkowi za możliwość oglądnięcia tego domku w realu - to utwierdziło nas w przekonaniu, że właśnie taki domek chcemy). Jako że jestem w temacie budowy domu zielony jak trawa na wiosnę (na razie ) proszę o informację: - z jakich materiałów budujecie? (ściany zewn., dach itp.) - czym chcielibyście ogrzewać wasze domki? - czy jest coś szczególnego (ewent. jakieś wady projektowe czy coś takiego) na co należy zwrócić uwagę? Na razie jesteśmy na etapie papierków, więc z czasem pytań będzie z pewnością przybywać. Tymczasem życzę wszystkim bezproblemowej budowy i trafnych decyzji PS. Czy buduje ktoś jeszcze Ambrozję w Małopolsce? Pozdrawiam Marcin Edytowane 6 Września 2010 przez marcinoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goblin46 06.09.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witamczy ktos buduje lub zbudował Ambrozje w okolicach Warszawy??? My chyba raczej wybierzemy ten projekt , więc jesteśmu ciekawi jak dom wygląda w realu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWKO 07.09.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 WITAM !Z góry dziekuję za drobne podpowiedzi w sprawie materiału na budowę. My w Wyszkowie koło Warszawy będziemy budować Abbrozję ale niejestety w tym roku powstanie tylko fundament. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goblin46 07.09.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 to nie daleko, bede śledził postępowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomonkon 08.09.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witam wszystkich. Przeglądając zdjęcia waszych domów zauważyłem że niektóre są wykonane z terivy a niektóre jako monolity. Projekt przewiduje strop mieszany monolit i teriva. Czy były trudności z wykonaniem stropu teriva, jeśli to jakie. Jakie ponieśliście koszty za strop monolit lub teriva. Pozdrawiam i czekam na odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goblin46 09.09.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Mam propozycje od firmy która kompleksowo buduje i chcą za Ambrozje 339 tys w stanie developerskim , w to jest wliczone załatwianie wszystkich papierów, kupno i montaż pieca. I co wy na to , czy to drogo czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 10.09.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Mam propozycje od firmy która kompleksowo buduje i chcą za Ambrozje 339 tys w stanie developerskim , w to jest wliczone załatwianie wszystkich papierów, kupno i montaż pieca. I co wy na to , czy to drogo czy nie?? to zaelzy z jakich materialow buduja jaki piec itd.Moim zdaniem uwazam ze samemu tez mozna wybudowac z dobrych materialow i napewno taniej.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts